Hej!

Jag är 26 år, kille och alltid varit den som alltid festar!
Men jag har varit trött på det riktigt länge!
Jag dricker i varje fall 2 ggr i veckan alltid sen så tar återhämtningen 2 dagar efter varje tillfälle
så det är mer eller mindre hela veckan som jag ägnar åt att vara full eller bakfull/trött/deppig!
Jag är fruktansvärt trött på detta! Men hur ska jag komma ur det? Har försökt tusen gånger men trillar alltid
tillbaka. Hur ska jag festa utan att dricka? Träffa tjejer? Polare? Jag tror jag måste sluta helt, har haft kortare uppehåll innan o då när jag druckit en gång så har det bara blivit fler gånger efter det! Men det känns så jävla sorgligt på något sorgligt sätt! Jag kommer ju förmodligen inte klara det denna gången i heller men jag viiiiill!
Hade varit stolt om jag kunde titulera mig själv "Nykterist". Nu var det ju nyår i förrgår, o då drack man ju, så det här är känslor som jag alltid har dagarna efter! Klassiskt! Jag har så jävla många tillfällen som jag förknippar med alkohol så en bojkott av alkohol kommer ju betyda att jag måste isolera mig och det kan jag inte för då kommer jag bli deprimerad! Jag kan inte dricka en öl eller ett glas vin. Tyvärr jag fungerar inte så! Jag måste sluta helt! Hur gör man? Hjälp mig!

kija

Jag är ingen räv här, Jag är helt ny och jag har inga svar. Jag vill bara säga att Vi är lika gamla du och jag och har samma problem. det är det jävla festandet.
Jag gjorde precis som du, skapade en profil här direkt efter nyår för att man ännu en gång gått för långt.

Jag vet inte vad du tänker men min plan är att låsa in mig en tid. De människor som älskar dig får gilla läget, de får göra något annat om de vill träffa, istället för att festa.
För this is faktiskt it.
och de damer du träffar på fyllan, hur många gånger har det lett till något värt att fortsätta?

Jag vet inte om du läst några av inläggen här. men jag får kalla kårar. Många av de livsöden jag snubblar på ÄR jag om 20 år. För det är verkligen en slippery slope, vips så har åren gått och det finns sorger och andra anledningar som får att att dricka ensam hemmai köksskåpen.

Jag tycker du är smart. Stopp nu. inget på ett tag. Jag har samma plan.

du får väl bli deprimerad ett tag då? inget är värre än ångesten. Det är ett långt pris att betala.

Vilken tur vi har ändå, att vi kommit till insikt "redan". vi har tid på oss att förändra.
du har rätt i sorgligheten, det var sorgligt, men detta är inte ett dugg sorgligt.

hejja hejja!

Pontus

Hejsan. Jag är 31 nu och levt likadant som du. Jag har provat sluta dricka på alla möjliga sätt
Försökt kunna bli normal drickare men alltid fallit tillbaka i skit träsket. Jag som många andra
Här har nog gett ett löfte om att i år slutar jag. Min erfarenhet säger det finns inga enkla svar på hur
Du slutar mer än, det är bara du själv som gör skillnad! Du bestämmer hur du ska må. Önskar jag kunnat sluta tidigare
Men nu är det som det är för mig. Har varit nykter i perioder o alla kan. Bara man bestämmer sig för
Att du bestämmer o ingen annan får köra över dig. Skriv hur du känner, du måste hitta dina
Verktyg. Jag har bestämt min o berättat åt mina nära. All lycka! Pontus

Complicated

Tack för svar! Denna gången klarar vi det! Det är mitt liv, mitt val och min hälsa!
Jag måste sluta begränsa mig pga alkohol! Jag ser tusen problem med att sluta och tror ärligt talat inte på att jag kommer klara det. Men jag ska, jag ska sluta nu! Tänkte på nyår att jag inte skulle gå på en fest för att jag inte palla dricka så mycket valde därför att fira in det nya året i lugnare sällskap med några par. Men gissa vem som blev fullast...jo jag. Vem annars! Sån tur var för mig sluta festen ganska tidigt så jag hann inte göra mig själv till åtlöje denna gången vilket ju var tur! Jag har varken tid, lust eller råd med att fortsätta festa och dricka! Nu måste det här hamsterhjulet stanna, det är dags att hitta på ngt som jag kan vara stolt över istället för att vara fullast på krogen varje helg o göra bort sig o säga dumma saker! Alkohol har gjort att jag valt bort saker som jag velat göra,den har gjort att jag har ångest för att göra saker pga att jag inte litar på mig själv! För once I pop, I can't stop! Jag har gjort bort mig tuuuusen gånger! Förlöjligat flickvänner som tyckt om mig och som jag tyckt, på grund av spriten, och på så sätt skadat dem, jag är ju en ganska fin kille! Tar mig med fem öl till förfesten för att ta det lugnt! Slutar med att man shootar whisky, vodka eller ngt som ngn har med sig, plus kanske någon annan god drog också som man beställer in under alkoholruset som man också bestämt sig för att sluta med! Nä allt pekar på att nu får det vara nog! Så ja det får väl vara tomt ett tag, det får väl vara ensamt o tråkigt! Det är kanske det jag behöver, för detta beslut är inte värt att skjuta på längre! Kanske bra att skriva lite här, det är en sysselsättning!

Complicated

Skulle bara vilja sova bort den här första månaden! Är sjukt nojig att trilla tillbaka! Det är ju för jävla lätt hänt! Måste ta mig samman nu o klara detta! Försöker gå på mantrat en dag i taget! Dagarna går för jävla långsamt det är drygt! Skulle som sagt bara vilja sova av den här första månaden!

Complicated

Tänk att bli fri..tänk att slippa stressen över att behöva dricka! Tänk att slippa ångesten över hur mkt pengar man bränt och framförallt vad man gjort och sagt! För det kommer man ju inte ihåg längre..Tänk att slippa skriva sms till vänner om bekräftelse att man väl inte gjorde totalt åtlöje av sig själv igår! Tänk att få slippa att ständigt göra försök om att pussla ihop kvällen! Tänk att slippa välja bort träning för att man är bakfull för att motivationen är så låg pga av alkoholen att man inte pallar gå dit! Tänk att slippa tänka på att jag vill sluta dricka utan bara göra det! Tänk att sluta må sjukt dåligt över att man medvetet förstör sin kropp! Tänk att kunna sova ordentligt! Alkohol förstör alla mina rutiner! Tänk att sluta vakna av andnöd och kallsvettning!

Tackade i dag "nej" till alkohol! Jag besökte en vän som jag annars i princip bara umgås med när alkohol är med i bilden. Han fråga om jag ville ha öl, jag tacka vänligt men bestämt "nej tack" så vi drack saft istället! Haha funka kanon!

I morgon är det fredag och det är ju en utmaning! Men tror jag fixar det! Jag ska fixa det!

m-m

Bra gjort Complicated, att tacka nej. Och saft kan ju vara helt ok :-) Förstår och känner igen mig i att vilja sova bort en månad eller två. Tror vi är många som haft den känslan och velat hålla oss undan liten början. Gör det om det känns lättare - inte från allt, men välj dina aktiviteter såsom du skriver att du gjort. Gå på de lite svårare när du känner att du har styrka och vilja. Bestäm dig för att ha någon ventil eller spärr om du får för dig att ta första glaset - t.ex. logga in här och läs först, bestäm dig sedan. Jag har tänkt så vid mina frestelser, prata med min man först eller logga in här... det har hjälpt mig vid några tillfällen i början när jag var sugen på att ta ett glas (eller tre).

Ha en bra fredag och lycka till!
/m

Complicated

Fan va skönt det kommer vara när det har gått ett tag så man kan tro på sig själv så att det inte bara blir obetydligt tomt prat som det brukar bli! Har skaffat mig en almanacka där jag sätter kryss för varje nykter dag! Kände lite extra stolthet igår när jag varken drack "tågöl" (som jag så fint döpt det till) eller fredags öl! Denna gången vill jag klara det! Hade betytt otroligt mycket för mig att kunna visa för mig själv att jag kan sluta dricka! Har ju sagt det så många gånger men det har aldrig hållt att jag har ju börjat tro att det är omöjligt! Har förstått nu när jag läst runt på forumet att så inte är fallet! Folk som haft problem som gått långt längre o djupare har ju klarat att sluta! Jag vet ju att jag inte kan kontrollera mitt drickande längre! Jag kan inte gå ut o ta en, två öl..det har jag vetat länge! Det började redan för en del år sedan när man kom upp i åldern så jag fick lov att beställa bier till lunchen på stan! Det lät ju jävligt mysigt att ta en öl till lunchen så jag gjorde det men redan då kunde jag inte hålla det och det slutade nästan alltid i en "dagsfylla"! Nu kan jag aldrig kontrollera mitt drickande i princip..när väl flaskan åkt fram slutar jag inte dricka för jag nått botten och då mår jag dåligt för att det är slut! Allting pekar på att jag ska sluta därför vill jag göra det! Så nu är det dags för mig att spola kröken! Den är inte för mig:( sorgligt! Men den motarbetar mig! Jag tappar all ansvarskänsla när jag börjat dricka o det håller i sig dagarna efter också vilket göra att jag gör ett sämre jobb på mitt jobb och det har också hänt att jag ringt in mig sjuk för att jag druckit o inte kunnat sluta! Det är saker jag inte alls är stolt över! Nu är det dags att sluta!

Shiraz

Vänta inte 'ett tag' innan du börjar tro på dig själv, börja idag, nu! Och tänk inte i termer om att du ska låta bli att dricka, tänk att du VILL inte dricka! Och spela upp filmen (som någon klok här inne myntade) för dig själv om och om igen, från första till sista glaset. Och tänk inte på vad som kan hända i morgon, idag dricker du inte! Så kommer du snart ha kryssat en hel månad nykter ;)

Willpower!!

Complicated

Hockeyfinal idag! Suget på den där jävla ölen är grovt! Men jag avstår! Jag ser hela filmen!

mnbv098

Önskar jag varit så klok som er redan i början. Åren rinner iväg och det är lätt att vara efterklok. Tyvärr leder alkoholtåget bara åt ett håll när man väl fått problem.

Ni fixar det. Vänta inte på att bli nykter, och vänta inte med att glädjas åt det. För fördelarna kommer snabbt om ser till de små detaljerna.

Litet tillägg, handlar väl kanske mer om att inte vara redo än att vara klok. Det var för svårt för mig att acceptera ett liv utan alkohol då. Nu, idag är det inte det. Jag ser fram emot det.

Complicated

Tack för svar!:) nä jag märker att mitt drickande enbart är på väg åt ett håll o det hållet kommer inte gynna mitt liv! Nu har jag snart varit helt utan alkohol i sex dagar! Det var en del år sedan man var det! Jag kan ibland känna att fan va jag kommer sakna att dricka men uttrycket "se hela filmen" hjälper mig som fan! Det passar perfekt in på mig när man tänker på att det som lockar där i början med lite flummiga härliga tankar alltid urartar till slut. Istället säger man massa skit som man aldrig skulle sagt i nyktert tillstånd, saker man inte menar och saker som skadar andra! Det är bara en sida av skiten! Jag har ångest nog, jag behöver inte ha ångest över att jag dricker också! Tankar som har stoppat mig från att inte sluta innan är tex att jag inte tror jag kommer vara lika bra på att socialisera, att jag kommer bli tråkig och att jag aldrig kommer träffa tjejer..måste hitta lösningar på detta men jag har iaf kommit fram till (har gjort research) att alkoholen o andra preparat hjälper väääldigt kortsiktigt och är inte den rätta vägen att gå! Hoppas jag kan få självförtroendet som jag har i berusat tillstånd i nyktert tillstånd! Det hade varit guld värt!

Complicated

Fan det känns tomt! Jag mår bra, sover bra, tränar allt är så som jag vill ha det! MEN känner en fruktansvärd tomhet o rastlöshet! Det är när de här känslorna kryper på som jag går o köper lite o dricka ringer i hop några o dricker! Brukar bara dricka själv ibland...Denna gången är min tanke att jag inte ska dricka! Det är inte helt lätt! Tankar som "varför ska jag inte dricka, jag är ung o gillar att dricka, det finns hur många som helst som druckit mer i sin ungdom än jag" sen brukar jag festa! Jaja jag ska inte dricka idag iaf..det har jag lovat mig själv! Jag vet att så fort jag trillar dit så kommer jag ångra mig, denna gången ska inte behöva ångra mig, denna gången ska jag bara skita i att dricka!

Complicated

Slutar jag inte kan det betyda att jag aldrig kommer sluta! Dricker jag på som jag gjort sen min debut resten av mitt liv så kommer jag ha en väldigt dålig psykisk och fysisk hälsa resten av mitt liv! Slutar jag dricka nu så slipper jag göra det i en högst troligen mycket svårare situation senare i livet! Jag har kraften o viljan nu, jag måste ta vara på det..jag måste se hela långfilmen inte bara den som utspelar sig efter jag tagit mitt första glas utan även den som spelas hela tiden o den kommer inte ha ett lyckligt slut om jag inte slutar dricka!

Dagen efter jag har druckit kan jag sova till sex på kvällen, orkar inte ens röra mig från soffan för att ta ngt att äta. Till slut när jag känner mig så svag så att jag inte vet var jag ska ta vägen brukar jag beställa en pizza ( som jag egentligen aldrig äter, skit mat), sen är jag deppig i flera dagar efter o sjukar mig inte sällan från bestämda åtaganden. Har även det sista året börjat få ett konstigt tryck i högra delen av huvudet dagarna efter jag druckit, vilket är obehagligt o skrämmande. Ofta häpnas jag över hur mkt saker som pekar på att jag ska sluta och att jag ändå inte gör det att jag anser mig själv vara riktigt korkad, annars hade jag ju slutat. Just nu bestämmer jag själv över mitt liv, låt det förbli så!

Jag kan inte skjuta upp detta resten av livet!

Complicated

EN DAG I TAGET! Läser runt, många som haft uppehåll på flera månader till o med år tidigare! Om jag klarar att ha uppehåll så länge så hoppas jag att jag är klok nog att inte börja igen. Att inte börja gräva den grop som jag ändå kommer vara tvungen till att fylla igen eller trilla ner i!

kija

jag tycker det låter som du är smart och att det går bra för dig.

du klarar det.

Complicated

Nu har jag klarat en del prövningar! Lördags: grabbkväll där alla drack öl o whisk o grogg, jag själv drack fanta! Idag polare o jag i spelhall han drack öl, jag drack kaffe o Ramlösa! Har gett mig fan på att inte trilla dit! Saker som har hjälpt mig än så länge var att slå ut/ slänga sprit/öl jag hade hemma. Att när suget tränger sig på ta sig en extra tankegång o komma ihåg vad mycket tid, kraft, pengar mm det kostar för mig att dricka! Jag kan inte dricka måttligt! Jag har inte funnit någon ro vid tanken att jag aldrig ska dricka igen...jag kanske ska dricka igen! Men jag vill inte dricka för att jag känner att jag måste eller för att alla andra dricker! Jag ska isf styra helt själv! Risken är bara att om jag dricker igen så kommer jag kanske hamna i samma sits igen! Jag ska inte dricka på ett tag i nu! När folk frågar om jag ska dricka så säger jag att jag har en vit period! Den är inte tidsbegränsad, det stör folk! Men för mig känns det bra! Jag går heller inte runt o pratar om att jag inte dricker utan det är om det kommer fram av ngn anledning tex om någon frågar om jag ska dricka till helgen. På så sätt känns det som jag distanserar mig från alkoholen ytterligare! Den har inte kontrollen över mig, den är inte en del av mig. Så som den länge varit!

Jag har inte varit alkoholfri i 14 dagar på flera år!

Det är en myt att man har roligare när man dricker!

Complicated

Sen läser jag här inne dagligen! Det är en stor hjälp!

Complicated

Det är nu det börjar bli komplicerat! Nu när man inte druckit på ett tag! Jag kommer på mig själv att tänka tankar som jag brukar tänka samma dag eller dagen innan jag tar en bläcka! Tankar som förlåter alkoholen i förhand! Det är lurigt! Två veckor är ju ingenting..eller jo det är det så klart, men inte tillräckligt för att jag ska kunna dricka "normalt". Om jag nu någon gång kommer kunna göra det! Nä jag tänker tillbaka på allt skit man gjort på fyllan så försvinner suget! För där är mkt att gräva av! Allt för mkt för att några tankar ska kunna förlåta alkoholen! Jag vet inte om jag ska dricka i framtiden! Det får framtiden utvisa! Jag vet att jag ska ha en vit period! Jag måste sluta sakna ruset! Men det är väl lättare sagt än gjort!

Complicated

Fan har börjat få panikångest igen!!!:( det suger vet i fan om det kan ha o göra med att jag inte dricker! Bajs bajs bajs! Sen kryper den under mitt skinn! Jag har inte upplevt saknaden till alkohol så kraftig som just nu! När jag går förbi pubar o barer känns det verkligen som öltappen kastar ett lasso runt mig o försöker dra in mig! Har klarat det hittills. Men känner mig svagare o närmre ölen än vad jag har gjort innan! Kaffe dricker jag, myyyyyycket kaffe! Känns som min hjärna är en jävla Mariestad flaska!