Letar och söker

Första gången jag söker hjälp här! Men jag känner att jag måste!
Jag är sambo med en som har problem med alkohol. Har en gemensam dotter och han har äldre barn sen innan.
Efter en hel del är har jag tröttnat på hans drickande och tog ett tag innan jag verkligen sa ifrån.
De va ett ultimatum, inte att lämna utan när han väljer att dricka ska han inte ta på mig då jag rent utav vart äcklad av honom. Han fattade vinken och lovade att sluta.
Han skulle ta antabus. Visade sig efter vi haft det tufft med barnet så drack han igen. Man kunde visst skippa några tabletter. Jag var så arg, så ledsen.
Han sa sedan att han själv var trött att se mig så ledsen och besviken och lovade återigen att sluta.
Har haft en konstigt känsla, oron att han inte betett sig normalt har lett till att jag sökt igenom hela huset, säger till honom att jag inte litar på honom vilket han förstår. Men efter han inte kunde köra hem sin far och hängt ovanligt mkt vid bilen vart jag att fundera. Smög ner till bilen och vad hittar jag, jo påse med öl. Kommer in arg som ett bi och säger åt han att nästa gång låsa bilen. Själv menar han på att den är ”gammal” och kunde lika gärna köra en skruvmejsel genom dom. Nu har vi inte pratat på hela kvällen och han surare än mig.
En tanke finns, tänk om han talar sanning, om han gör det, vad ska jag göra då? Om han inte gör det? Sån jäkla soppa och mår så dåligt då jag verkligen inte vill förlora honom, tänk om han faktiskt försöker?
Är själv uppväxt med en far som drack och skilsmässobarn. Vill inte ha detsamma för mitt barn

Profile picture for user Skrållan

Har själv letat och letat och hittat öl både här och där. Känns så igen.
Löften om bättring, känns också igen. Men jag lämnade till slut. 2 år sedan nu.
Tänk vad allt är lika med beroendepersoner.
Ta dina misstankar på allvar. Oftast är det rätt det man känner och misstänker. Men man tvivlar oftast på sig själv, för man vill ju så gärna att det ska gå bra. Och att partnern ska bli frisk.
Och så är det ju så att den som dricker måste vilja sluta själv. Jag blev också arg, ledsen, pratade med mannen. Men inget hjälpte.
Försök vänd din energi och tankar mot dig själv istället. Lättare sagt än gjort. Men det blir sådan skillnad. Vad tycker du om att göra? Vad vill du med ditt liv?
Mannen kommer bli förvånad när du släpper kontrollen mot honom. Kanske blir han nykter när han ser att du bryr dig om annat.
Fortsätt skriv här. Så skönt att gå tillbaka och läsa vad man känt och tänkt.

Profile picture for user Sökersvar89

@Skrållan hoppet är ju det sista som lämnar en. Efter en kaos helg utan att knappt prata med varandra var jag nästan redo att flytta till min mamma. Känslan att han ljög fanns där hela tiden. Även efter helgen fick jag samma känsla. Han är inte sån nykter och får ändå dåligt samvete, tänk om han är sån här nykter också? Då gillar jag verkligen inte den här personen. Vi blev oense igen och båda vill egentligen gömma sig men pratade, han ÄR nykter och ölen jag hittade i bilen hade han glömt (tror fortfarande han ljuger). Frågade varför han var så konstig, försökte stirra in i ögonen för att få nå tecken på om han var påverkad. Han sa att ölen hade han ställt av utefter vägen och gjort någon annan glad. Tror fortfarande han ljuger. Tror han drack upp dom. Han är väl medveten om att han inte kan hantera sitt drickande och kan inte dricka en droppe. Han har gått med här i 12 veckorsprogrammet så jag hoppas såååå detta verkligen ska funka. I 2 dagar nu har det vart skillnad, min lugna och trygga sambo som jag vet han är som nykter.
Min far lyckades efter flera år, inte med oss i bilden men nån lyckades förändra honom så idag är han nykter alkoholist. Varför kan inte min sambo? Jag hoppas så.

Profile picture for user Skrållan

Ja man undrar ju. Varför kan dom inte bara sluta att dricka? Vi hade varit ett par i 20 år. Gått igenom mycket tillsammans. Svår sjukdom, bilolycka, dålig ekonomi o.s.v. men ändå valde han att fortsätta dricka. Hur kan man välja bort någon man varit tillsammans med så länge?
Frågorna är många. Svaren få.
Varken jag eller mitt ex kan styra över drogen. Den är stark och drar i dom. Dom är sjuka. Dom har ett val, men kan inte alltid välja rätt.
Oftast det man misstänker stämmer.
Hoppas din man kan gå programmet och bli nykter. För sin egen skull och även för din.