Dricker min man för mycket??

Jag är gift med en man som jag varit tillsammans med sen jag var 16 år! Vi har 4 barn tillsammans 18, 16 och 12 år gamla! Jag är 40 år o han är 45! Dom senaste 2 åren har jag varit bekymrad över hans drickande! Han dricker varje helg, öl och whiskey! Både starköl och extrastark öl på 7,5 % nu senast i lördags räknade jag till 9 öl, och det var dom jag såg, han har sina öl i sitt garage .... han somnar i soffan vid 20 tiden både fredag o lördag! Vill tillägga att han jobbar natt 5 nätter i veckan! Hans mamma dog i alkoholrelterade sjukdomar relativt ung, samt att hans lillasyster visar samma tendenser som honom!
Han är inte dum eller så, men blir ovanligt glad och ibland lite dryg mot barnen när han dricker! Men när han är nykter är han fantastisk, fixar hemma och sköter sitt jobb klanderfritt, ingen frånvaro! Det är nog tack vare nattjobbet han inte dricker vardagkvällar! Men när han är ledig pga röd dag eller semester så dricker han!
Han kommer inte ihåg ngt från det han börjar dricka tills dagen efter .. jag känner att jag börjar få ont i magen av allt detta! När jag tar upp det så har han självklart inga problem alls med alkoholen!!

Profile picture for user Sisyfos

9 öl innehåller nästan 40 cl sprit om man räknar med 5 % och 33 cl. Det är galet mycket. Med den konsumtionen är risken stor att han även dricker något dagtid. Somnar kl 20 är ju ett varningstecken. Mår han bra av att jobba natt? Måste han jobba natt?
Du gör rätt som oroar dig. Han dricker dessutom starksprit. Jag kommer från beroendesidorna och vet hur förrädisk alkoholen är.
Vad säger barnen om det här? Kan tänka mig att de också oroar sig och tycker att det är jobbigt. Tycker att ni ska prata om det utifrån din oro och den mängd det faktiskt rör sig om. Långt över riskbruk.

Profile picture for user fenixen

Hej thessie!
Du skulle ha kunnat beskrivit min man, när du skriver om din.
Sitter med samma fundering, och har ständigt ångest inför helger o semestrar. Tänker ofta att jag kanske överdriver, att jag är en torris. Men jag tror att du har rätt i din oro om din man.
Styrka till dej ❤️

Profile picture for user thessie

@Sisyfos ja han sover ju endast 2 h på fredagen när han kommer hem, så det är inte så konstigt att han somnar på soffan.. men givetvis så hjälper alkoholen till att somna tidigare! Han glömmer även bort saker , ex så gick han o duschade vid 19, sen när han vaknade till vid 23 tog han sin handduk o skulle gå o duscha igen.....

Profile picture for user Tofu

Även jag från beroendesidan. Håller med @Sisyfos. Det är mycket. Allt över 2 glas får mig idag att fundera. Finns ingen anledning att dricka 9 öl. Din känsla är helt säkert rätt. Det är en progressiv sjukdom. Sjukt förrädisk sådan. Öl i garaget verkar dumt. Smygande hör till alkoholism.