Det har varit en lång resa för mina försök på måttlighetsresan - jag har inte kunnat tänka mig att sluta helt och nu är jag här och skriver och fortsätter reflektera.
Tittade i min logga och jag har kommit till dag 65 på måttlighetsresan, började med 5 veckors uppehåll vilket fick duga fast jag tänkt mig tre vita månader, kroppen och hjärnan hade frisknat till. Jag tror att jag kommer fortsätta min resa en längre tid - Jag känner mig så nöjd att jag varit spik nykter i helgen när jycken har velat gå på sena kisspromenader. Kände ett sug och hade lust att ta ett glas vin före helgen men lät bli..........resonerade en stund med mig själv och ja, lusten försvann snabbt och jag blev så nöjd och kände mig duktig.

Jag har satt ett nytt mål och det är högst 3 glas per dag och högst 6 glas per vecka, programmet tyckte det skulle pågå till 26/12! Tycker kanske att det ska vara 3 glas per vecka och undantagsvis 6 glas, är skraj och litar inte på att min alkotarm håller emot utan att det blir mer..........
Jag har ju försökt ganska många gånger och brutit mot mina egna nykterhetsregler, varvat helvita perioder med att dricka var och varannan dag ibland. Ska sikta in mig på att använda alkoholkalendern ett år, det kanske blir stabilitet i min måttlighet då.

Tänkte på lusten att dricka ett glas i går och bestämde mig för att jag måste återuppta min träning. Har gjort morgon gympa och cyklat, kändes toppen och vädret är varmt. Toppen och bästa boten för att minska lusten efter ett glas vin. Ska hålla min gräns i helgen när det gäller vinet, middag på krogen med väninnan och ett glas vin inte två!

Har reflekterat
mer över vad ett glas vin kan ställa till med, ett jättesug går över och jag har lärt mig på WW att man behöver inte äta så mycket. Det funkade också ikväll efter ett glas............

Har tänkt mer på vad ett extra glas vin till kan, ställa till med och glömmer inte vad en kvinna sa till mig på badet när vi pratade om bantning - man måste inte äta så mycket, och så tittade hon mig i ögonen.
Det funkade även i går och suget försvann ganska snabbt och det var jätteskönt att krypa till kojs efter ett par timmar och känna sig nästan helt nykter.
Tar en lång promenad med jycken och sköter om hälsan..........viktigt, viktigt för att få tankarna på annat håll än på vin.

Hittade några kloka rader i en annan tråd, livet blir inte tråkigt för att man inte dricker vin, utan livet blir tråkigt för att man dricker. Så sant...........det är egentligen inte vinet jag saknar så mycket utan umgänget med vännerna, alla trevliga samtal och viktiga samtal om livet, politik och privata, personliga samtal, trevliga middagar, dans, samtal på puben osv
Jag saknar inte alla år när jag mådde så dåligt att jag inte kunde härbärgera känslorna när jag drack vin.........och en del av vännerna tyckte nog att det var för jobbigt.

Tar en lunch i dag med en av mina vänninor och det känns ganska självklart att ta en alkoholfri öl istället för ett glas vin, vilket jag skulle gjort för några år sedan! Ja, väninnan var den som påpekade att det inte var ok att ta ett glas vin till lunch mitt i veckan för några år sedan. Jag hade blivit påkommen genom ett test hos personalläkare.........
Spar mina glas till helgen. Ska bli så trevligt att ses och prata av sig om ditt och datt, det är precis det här jag vill - ha trevligt med vänner!

Tar ett pass morgongympa i dag och sen en cykeltur, lite kultur och musik ikväll - allt som förgyller tillvaron behövs på måttlighetsresan som jag fortsätter på. Jycken är inte okey och träningen har haltat ett par dagar.

Ett pass morgongympa och en långprommis utan jycken, hon får gå kortare promenader tills hon är frisk. Måttlighetsresan ska fortsätta och medeltalet glas sjunker, mitt mål blir 3 glas i medel per dryckesdag. Njuter av min framgång med nergången. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag kommit till högst tre glas per dryckesdag? Ser fram emot ett glas vin och god mat i kväll.

Det blev varken långpromenad eller morgongympa utan en akut utryckning till djursjukhuset, hela dagen gick åt men är så oerhört lättad att allt gick bra.
Det blev två glas vin och hade lust med ett extra glas till men tänkte över situationen och vad som var viktigast - en bättre sömn blev valet.
Gör min morgongympa och tar en cykeltur om en stund.

Det känns skönt att jag numera inte tänker så mycket på att jag avstår från vin. Det börjar kännas som nya vanor har kommit för att stanna.............är riktigt nöjd med mig själv.
Morgongympa, cykeltur och i morgon börjar jag med vattengympa.

Så skönt med vattengympan i går det är något jag verkligen saknat under pandemin. Cykelturen i regnet blev lite för kall, sätter på mig överdragskläder i fortsättningen............
Äntligen har vågen börjat röra sig neråt och jag fortsätter med morgongympa och en cykeltur i dag och fyller på med kultur i morgon. Mer musik behövs!