Skönt att du känner dig fri från suget, hoppas att du kan ta tillfället i akt att njuta av dina nyktra sinnen :) <3

De värmer. I dag blev det en tretimmarspromenad med grannen. Han promenerade i precis lagom takt. Vi har mycket att prata om. Grannen har en underbar självdistans och humor som min. Solen tittade fram först på slutet av promenaden. Jag känner mig stel nu efteråt. Har inte promenerat öht på minst ett år. Glad att jag hängde i utan att jag behövde ge mig! Utmattningen börjar ge med sig - äntligen!

Och, jag är sugen på vin :-(. Har just städat det sista som jag tänkt mig under helgen. Hade ju varit mycket passande att sätta sig med ett glas vin nu. Men det ska jag inte göra. Jag ska bubbla en flaska vatten och tänka på hur skönt det ska bli att vakna helt ren i morgon bitti, redo för arbetet. Jag ska hålla i detta nu. Tre veckor är tre veckor. De vill jag förvalta!

Grattis! Det har du gjort bra! Långpromenader är guld värda och man är så lugn i kroppen efter. Vet hur det är med utmattning, jävlar vad man blir glad när man börjar komma tillbaka.

Vad bra att du valde bubbelvatten istället för vin. Det gjorde jag på familjemiddagen idag.

Kram

Så skönt med låååånga härliga promenader när vädret tillåter. Man får sån ro i kroppen - harmoni och man brukar somna rätt gott sen på kvällen.
Jag är fortfarande i stadiet där jag känner mig trött och sliten fast det är ju bättre än dagarna precis när man slutade. Har mer energi och svårt att komma ner i varv... det liksom spritter i kroppen på mig. Jag får massor gjort i mitt egna hem och det är guld värt eftersom mycket grott igen det senaste halvåret.

Ha en skön kväll nu!
Kram PimPim ?

Vaknar nykter och hyffsat pigg. Suget i går kväll hanterades med bubbelvatten och läsning här på AF. Sovit gott. I dag blir det jobbet. Känns bra att jag fortfarande arbetar halvtid. Sannolikheten för att det blir stressigt är liten. Passar mig bra just nu. I dag ska jag vara nykter.

När jag tidigare har dragit till puben (efter en eller två flaskor vin hemma) har jag envisats med att cykla med mina fina hörlurar. Jag ville ju ha musik på min cykeltur dit. Hörlurarna köpte jag för inte så länge sedan. Inspirerad av min 14-årings lurar ville jag ha liknande. Mina vinkvällar som gift innebar också att jag satt och lyssnade på musik på hög volym. Med de här lurarna hör nästan bara jag vad som spelas och inte hela kvarteret typ. Jag älskar dem och är rädd om den (ja typ...). Nu har jag börjat lyssna på Alkispodden. Det skulle jag gärna vilja göra i avskildhet och inte via Bluetooth-högtalare så jag kan bespara 14-åringen den informationen. Så, i em tog jag tag i projekt "lurar". Efter senast pubbesöket såg de nämligen ut att kunna användas något mer. Jag har dragit på frågan. Inte velat undersöka dem närmre, eftersom de påminner så starkt om mitt senaste misslyckande. Nu känner jag att Alkispodden är viktigare för mig än att inte bli påmind om misslyckanden (positivt ju!). Luraran är undersökta och jag har försökt sätta ihop delarna igen. Batteriet var slut så nu laddar jag dem i förhoppningen om att kunna lyssna i kväll. Vad gör jag om de inte funkar? Ångest!

svagis

Om du har lite tur så får du fart på dem...annars får du väl göra som jag och köra med billiga lurar som byts ut regelbundet...fast jag förstår grejen med fina hörlurar! Älskar också att lyssna på musik, poddar, böcker....tja allt i mina lurar :) Idag när jag var hos dottern en sväng så lyssnade hon på en amerikansk podd där de skrattade, skrek och skämtade i ett rasande tempo - jag blev skitstressad och frågade om inte hon blev det - "Nä för den överröstar min hjärna nästan helt och hållet och det är så skönt", svarade hon. Jisses vad vissa människor har mycket stress att tampas med!

Men lurar är superviktigt! Idag har jag varit nykter men fick surfa på suget en stund tills det gick över. Hemma i säkerhet nu i alla fall :-D
KRAM!

Du har passerat tre veckor, toppen! Jag minns de första veckorna som absolut jobbigast, vad härligt att du klarat av dem!

Och, ett par lurar för Alkispodden ingår även i min arsenal. Den är väl värd att lyssna på, hoppas det löser sig.

Kram!

Lurarna funkar! Även om jag ett tag blev lite osäker då vissa avsnitt av Alkispodden har så fruktansvärt dåligt ljud. I podden refereras ofta till termer som används inom AA (jag gissar att det är så i varje fall). Jag har aldrig deltagit i AA och har inte planerat att göra det heller. Har tänkt att detta forum och kommande besök på beroendeklinik (och så samtalen på habiliteringen då då) bör räcka. Nu blir jag osäker. Jag kanske också behöver AA. Eller, varför då? Hur ska jag tänka tycker ni? Min nykterhet är inte förhandlingsbar, men jag upplever så klart att flera av mina nyktra dagar hitintills har varit utmanande. Det kanske är lika bra att köra med hängslen och livrem. Eller, är det inte minst lika bra att hänga här inne? Vet inte hur jag ska tänka... Villrådighet råder hos Charlie just nu.

svagis

Men jag ska fortsätta gå till AA ändå. Nu ska jag springa till tåget :) Ha en fin dag!
Kram
svagis

Tänkte på din kommentar om AA eller inte. Det är världens mest framgångsrika rörelse för nykterhet utan motstycke. Så det finns goda poänger att ta sig dit. Jag läser en bok av Annie Grace, "Tänka klart" som jag fick råd här på forumet om att läsa. Den boken beskriver rörelsen i både goda och reflekterande termer, hon menar att det finns anledning att vara lite försiktig med förklaringsmodeller till alkoholism som är baserade på 100 år gamla skrifter. Med det sagt så tror jag att likt religion att oavsett agnostiker eller ej så finns det poänger med trosuppfattningar som vetenskapen i alla lägen inte kan ge substitut för. Mitt råd är: Läs boken, fortsätt besök på beroendeklinik, skriv här, gör det som fungerar för dig. Om du fortfarande inte lyckas med att bli nykter, gå till AA, prova något nytt.

Vi ger oss inte så länge vi hittar nya vägar som till slut fungerar, eller hur? det är min plan, du får gärna låna den :)

Jag kör med forumet och har haft en husläkarkontakt för drygt ett år sedan då jag fick Naltrexone utskrivet. Har inget emot AA, men tror inte att det passar mig.

En idé är att först prova som du gör nu, så länge det funkar. OM du skulle bli väldigt osäker på dig själv och din planerade nykterhet, går det alltid att ta kontakt då.

Men, ett stort men, jag vill inte påverka dig åt något håll. Många menar ju att AA nästan är en förutsättning för att lyckas, medan andra fixat det på egen hand. Som rubriken lyder: Känn efter själv.

Tack för en intressant tråd och peppande kommentarer hos andra.

Kram

Tack för era kommentarer svagis, Rolf och Vinäger! Jag tror jag kör på min modell för nu då. Skulle jag framöver uppleva att det inte är tillräckligt så finns det ju då ytterligare artilleri att ta till i form av AA (och tabletter som jag tänkte försöka undvika också).

I dag har jag varit med min flicka på skolan. Behöver se hur hon har det, då hon inte är bra på att berätta själv hur hon upplever saker och ting. Jag kommer att skicka ett mail med mina reflektioner till flickans mentor. Men, det får bli i morgon. Blir bra att sova på saken tänker jag. Arbetade min fyra timmar i eftermiddags i stället. Så denna dag har varit full tid för mig. Jag är inte knäckt vilket känns toppen. Bra steg på vägen ur utmattningen!

Vinet då? Jo, jag tänker på vin. Ganska ofta faktiskt. Har inte varit sugen egentligen, men jag kan gå och tänka på vin ungefär så här "Det ska bli gott med "ett" glas på fredag" "I dag är det tisdag, Dagen har gått bra. I morgon VAB eftersom jag ska på ett läkarbesök med flickan. Sovmorgon. Kanske kan ta ett glas vin i kväll?"

Gamla före detta tankar spökar alltså i min hjärna. Märkligt som det snurrar runt på ren rutin.... Jag ska INTE ta ett glas vin och inte heller flera. I dag ska jag vara NYKTER!

KRAM!

svagis

ska vi vara nyktra :)
Det låter väldigt klokt som du resonerar om AA. Och precis som Rolf skriver så vill en del få oss att tro att en MÅSTE blanda in AA om det ska funka men se hur det blev för mig då! Jag gick till AA och fick reda på att det inte dög utan att jag "måste gå 90 möten på 90 dagar"! Tänk att jag inte kan släppa det än....blev så irriterad....men nu försöker jag släppa det (igen) :-D

Du skrev om din pappas reaktion när du berättade om ditt nya jobb. Jag kan berätta vad min pappa gjorde när jag berättade för honom att jag fått chansen att bli doktorand (2016) - han GAPSKRATTADE i flera minuter i telefonluren, och det var inget snällt skratt heller. Gubbjävel tänkte jag och lade på. Efter en stund ringde han upp igen och sa (lite spakt)...- Det bröts visst....samtalet...? Mmm....sa jag bara och jag tror han fattade vinken. Han lever fortfarande och nu frågar han hur det går osv. men det sitter så långt inne för honom att berömma mig för något. Det är lite ledsamt, mest för dem själva.
Kram
svagis

Herrejisses. Tårarna rinner på mig! Vad de där anfäderna kan bete sig... Det är ledsamt ja, fast det humoristiska inslaget kan åtminstone inte jag bortse från1
Kram!

Vaknar hyfsat utsövd även om en sovmorgon inte suttit fel. Ska till läkare i dag med flickan. Har efter ca 15 telefonsamtal under en och en halv veckas tid (eftersom ingen vill ta på sig ansvaret) fått igenom sjukresa för henne. Nu slipper framförallt hon, men även jag stressen med kollektivtrafik. Vi ska alltså gå till doktorn precis som vem som helst. Utan att flickan behöver få en massa ångest kring allt runtikring som inte har läkarbesöket att göra.

I dag ska jag vara nykter! Känns just nu bekymmersfritt. Inte sugen. Det nyktra livet leker. :-)

Så skönt att läsa att beslutet att vara nykter ger effekt. 15 samtal är i frustration som till slut efter enträget arbete gav resultat. Det är inte lätt med vardagen. Tror att vår styrka att vara nyktra ger ork att möta världen som den är, komplex med bekymmer, frustration och massor av känslor. Inte hade det blivit enklare med A. Glad för din dotter som har en sån bra mor!

Kram på dig.

Jag gör inget annat än vad vilken mamma eller pappa som helst skulle göra för sitt barn. Men det är klart att det kostar på! Det finns ett "system" men det är aldrig enkelt att navigera i och kräver mer ofta än sällan att man som förälder behöver veta mer än de som vet, så att säga.

I kväll har jag haft besök av en f.d. granne (som är mycket restriktiv med alkoholen). Fick en flaska vin som jag tackade nej till. Hade planerat att berätta för henne hur det var och varför. Gjorde det direkt för att förklara varför jag inte kunde ta emot vinet. Tänkte att hon skulle kunna ta det bra. Men det gick på något sätt ännu bättre! Inget ifrågasättande över huvud taget. Att jag hade uppträtt berusad inför mitt barn två ggr på kort tid togs inte särskilt hårt heller. Hon känner våra barn sedan de var nyfödda och jag trodde nog att det skulle vara svår information för henne att ta emot men reaktionen blev bara att "alla är vi människor". Hon ändrade i stället fokus och berättade om semesterresan de gjorde före jul med ett annat par och drickandet som blev dagligdags då. Hon upplevde det som lite bekymmersamt. Jag tipsade då - hör och häpna - om denna sida.

Bra dag i dag. Känner mig pigg och klar. Lurigt för det gör också att jag blir sugen på vin. ETT glas hade varit gott! Men jag klarar det! Kommer att gå och lägga mig nykter i dag också.

Mår fint i dag också även om jag gärna hade hunnit sova några timmar till. Jobb i dag. Det blir heldag, vilket gör mig lite nervös. Ska jag orka? I kväll går jag på barnveckan. Ser fram emot det. Ska laga spagetti och kättfärssås till middag. En ovanlig rätt i den här familjen då 14-åringen dissat den rätten sen bebisåldern. Men, skam den som ger sig! Ska kolla upp något juste recept under dagen.

I dag ska jag vara nykter. Jag vaknar nykter och jag somnar nykter. Sug hanteras med bubbelvatten och te. Går med stormsteg mot avklarad vecka 4. Känns fint!