@Lavendelblomman skrev:"Krisplanen utökas nu med att jag ska skriva här på forumet också. "

Jag tillhör ju dem som skriver här varje dag, flera gånger varje dag. Och det har jag gjort länge. Och jag har varit nykter länge nu också 😍 För mig är forumet ett bra sätt att reflektera dagligen - över mitt mående och andras mående. Genom att hjälpa andra hjälper jag mig själv, jag får nödvändig repetition.

Forumet ger mig också möjligheten att sätta ord på tankar och känslor, jag tvingas formulera mig. Jag får dessutom viktig input från andra - med andra som bollplank blir det nästan alltid lite bättre. Slutligen ger mig forumet en chans att gå tillbaka och läsa, följa mina egna ups and downs. Se utvecklingen i mitt mindset.

Så jag tror att dem som överger forumet när allt går bra kan ångra sig faktiskt. Det är som med AA-möten. Det är viktigt för nykterheten att fortsätta gå dit, år efter år. För att undvika återfall.

Kram 🐘

Anonym31513

Äntligen är den jobbiga helgen slut. Det blev alldeles för mycket tjafs med maken, för mycket vin, för deppigt allting. Borta är min entusiasm, den förbättrade hyn, den lugnare magen med mera. Usch!
Det är skrämmande hur lätt det är att falla tillbaka till drickandet, trots att jag vet hur mycket bättre jag mår när jag är utan det.
Deppigt inlägg det här, men jag var tvungen att skriva av mig.

Anonym31513

Tack för era snälla och förstående kommentarer!
Visst vet jag att jag vill leva ett liv utan alkohol, eftersom all forskning visar att det är bäst både för knopp och kropp. Vanans makt är dock stor. Har man då dessutom lite motlut i livet, så är det lätt att alla förnuftiga tankar man tänkt tidigare på dagen trängs undan av a-djävulen.
Ikväll lägger jag mig nykter och det känns väldigt bra.
Kram på er alla!

Anonym31513

Sov dåligt inatt och känner mig trött. Dock var jag nykter igår så ingen bakfylla vilket känns bra.
Ha en fin onsdag och ta hand om er, alla kämpar där ute!

Motlutet
Ett bra ord som för mig förstärktes enormt av mitt drickande. Motlutet var gigantiskt, utmaningarna många. Dåliga samveten och surdegar av den icke trendiga sorten i alla skåp och lådor.
Till det ett par kilo skam och skuld i varje ficka. Inte konstigt det blev just motlut.
Önskar dig en fin dag idag och bra att du får uppleva den utan att vara bakis. Många saker klarnar, lite i taget. 🌸

Anonym31513

Jag sover ganska dåligt sedan några veckor tillbaka, trots mitt ljuvliga tyngdtäcke. Vårt ena barn har det lite tufft i skolan och utsätts för kränkande behandling. Sådant gör ont i mamma-hjärtat! Tack och lov tar skolan det på största allvar och vidtar åtgärder.

Anonym31513

Den största utmaningen för mig blir i eftermiddag när jag ska ställa mig och laga påskmiddag. Då gäller det att snabbt hälla upp något A-fritt i glaset.

Anonym26613

@Lavendelblomman Kanon bra strategi. Ät något med socker i, det dämpar suget. Bär och frukt går fint. Sura godis är bra, då man sällan vill ha vin när men äter det 😅💪

Då bestämmer vi att vi inte dricker medan vi lagar mat. Det bör inte vara omöjligt va? 🌸🙏💚

Anonym31513

Idag anmälde jag mig på nytt till The alcohol experiment. Det är ett kostnadsfritt 30-dagarsprogram med Annie Grace. Hon har gjort om lite sedan jag gick det förra gången. Nu är det bland annat i app-form.
Ha en fin påskdag och var rädda om er! Kram!