Jag har problem med alkoholen, har flera gånger hållt uppe i flera månader men av någon oförklarlig anledning börjat igen. Ibland dricker jag för mycket men även vissa gånger när jag håller mig inom en rimlig nivå så får jag ångest. Har det senaste året lidit av depression och nu när jag har börjat dricka alkohol igen är jag ännu mer orolig för mitt välmående. Jag är även orolig för min familjen och vänner som behöver se mig må dåligt. Hur gör man för att inte ramla dit igen?

Sofia

Du beskriver att du periodvis dricker för mycket och att du ibland, även när du håller din alkoholkonsumtion inom rimliga gränser, får ångest. I samband med att du nu är deprimerad är du extra orolig för ditt mående. Du vill hålla dig ifrån alkohol, som du i perioder klarat tidigare, och undrar hur du ska hålla dig på rätt spår. Det värmer att läsa att du tänker på din hälsa och dina närstående. Du är modig och beslutsam som söker stöd här. Du vet vart du vill och behöver hjälp att ta dig dit.

Ibland tar det lite tid innan man får svar på forumet. Man kan behöva skriva flera gånger. Du kan även läsa runt i tidigare trådar och se om du hittar något som kan vara hjälpsamt för dig just nu. Hoppas att du hittar mycket som du kan ha nytta av!

Varma hälsningar
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet