Clich´e: singel, kvinna, boxvin mm. Tappade kontrollen för många år sen. ÅNGEST som driver fram ”tröst”. Usch! I våras berättade jag för dr! Han såg/hörde mig, vilken lättnad. Mått bättre hela sommaren för att jag sagt till någon att jag har problem, stora!
Idag träffade jag en alkohol terapeut för första gången och idag gick jag med här...aktivt.
Jag vet redan nu att dricka socialt som jag gjorde förr INTE kommer gå...Jag ska försöka sluta helt.
Klarat sommaren riktigt bra, jobbat. Nu när ledigheten kom skulle jag gå ut o ta en öl! Ja eller hur? Vet inte hur jag kom hem, ÅNGEST! Så jävla sorgligt att ramla dit, så jävla skämmigt att JAG ramlat dit. Sorg, ångest och viljan önskan att förändra.

Välkommen till forumet!

Ursäkta om det tagit tid för dig att få respons. Vi har haft problem med kinesiska spam så vi har inte varit lika uppmärksamma på er nya som har kommit till forumet. Men ni är lika välkomna för det!

Det låter som att du har träffat en bra läkare och terapeut som du kunnat prata med. På så sätt har du kommit fram till ett beslut som du vill hålla dig till. Sedan snubblade du på vägen. Inte så konstigt, eller hur? Att bryta vanor och mönster är inte det enklaste och brukar innebära många framsteg och några baksteg innan man hittar en stabil väg.

Du har viljan att förändra, det är det viktigaste steget!

Hoppas du vill skriva och berätta mera om din process.
/Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Femina

Hej!
Bara du vet om du dricker för mycket. Och du har ju sökt hjälp! Bara det säger ju en hel del. Fortsätt skriv och var snäll och förlåtande mot dig själv.
Lycka till!

Zcina12

Drickandet är inte dagligen längre men efter 6 vita dagar, vin för mycket! Sen 5 vita och på’t igen. Sån ångest!!! Denna vecka inte bra! Har lust hoppa samtal måndag men det är väl därför jag ska gå!! För att erkänna för mig själv att det fungerar inte! Inte studsa in o vara sååå positiv, det går jätte bra! Eller hur??
Vem f.. ljuger jag för, mig själv och den yttre bilden av mig. JAG klarar inte dricka alkohol, ingen botten liksom. Usch!!!

Zcina12

Dagarna går bra, em o kvällar värre!
Bor på landet kan inte åka ner o köpa nåt utan det kräver planering. Det betyder inget hemma. Ev folköl men inget annat. Nu när jag åker till ”stan” för samtal....har jag inte kunnat låta bli 2 av 4 träffar gå in o handla! Redan där ångest! Men jag säger till mig själv Du ska inte dricka bara ha hemma när vänner kommer! Eller hur?? Sitter verkligen i skiten!
Nu har jag läst ansvarsFULL riktigt bra biografi känner igen det mesta men ändå inte så illa som att spy mm. Tacksam jag inte är ensam, hoppfull men hur ska jag ta mig dit!?