Hej, är nyhär så vet inte riktigt hur det här går till. Men är här pgr av att min mammas alkoholmissbruk bryter ned mig.
I hemmet bor endast jag och min mamma då alla syskon flyttat ut eller eventuellt brytit kontakten med henne. Hennes drickande har hållt på i princip hela min uppväxt. Hon blir väldigt aggressiv och vid ett tillfälle vaknade jag upp då hon stod med kniv utanför mitt rum och stirrade på mig. När hon har druckit slutar det alltid med att jag får skulden för allt som gjort henne arg under dagen. Hon slår sönder hus och har flera gången slagit sönder mitt rum och saker.

Ikväll var en sådan kväll. Hon satt med sin vännina hos oss och drack. De var väldigt högljudda och då jag ska upp kl 04 på morgonen sa jag vänligt åt de att vara tysta. Där bröt helvetet lös. Då vännen var där höll hon sig lugn. Men så fort hon gick började min mamma skrika och kasta saker. Skrek att om det inte passade kunde jag dra. Och det som gjort mig mest upprörd var att hon sparkade in min lilla hund in i mitt rum så hon flög.

Så nu sitter jag här i mitt rum och väntar på att min pojkvän ska vakna och komma plocka upp mig och hunden. Vi kan inte vara kvar här, jag mår psykiskt dåligt. Är jämt stressad, sover dåligt, gråter varje dag. Det här påverkar mitt jobb. Vet inte hur jag ska ta tag i det här med henne för imorgon lär hon ha glömt vad som har hänt.....

Varmt välkommen hit! Bra att du har börjat skriva här! Läs gärna runt också och ta del av andras berättelser för man lär sig mycket på det! Fruktansvärt att läsa om hur du har det! Oavsett hur gammal du är så är det helt oacceptabelt att leva så! Frågar ändå hur gammal du är! Jobbar du eller går du i skolan? Jobbar du så flytta omedelbart! Om det är svårt att få bostad där du bor så vänd dig till kommunen, tala om hur du har det och kräv hjälp! Är du under 18 år så måste du bara be om hjälp för det är skadligt för dig att bo med din mamma! Har du kanske någon vuxen människa omkring dig som du litar på? Börja där i så fall! Tycker också att du skall vända dig till vårdcentralen och berätta för en läkare hur du har det nu och hur du har växt upp! Då kan du få proffessionellt samtalsstöd och bearbeta allt som varit! Fortsätt skriva här så ska vi här försöka stötta dig! Du skall INTE behöva ha det så som du har det! Kram

Li-Lo

Jag vill börja med att säga att du gjorde helt rätt i att lämna situationen. Det låter som att du under lång tid haft det tufft och levt mer eller mindre i ständig oro för vad som kan hända då din mamma dricker. Att du är stressad och sover dåligt samt gråter mycket är en normal reaktion på din situation. Att du skriver här är ett tecken på att du vill göra något för att förändra ditt liv. Bra. Du har fått ett svar av en annan användare och jag gissar att fler kommer skriva till dig då du inte är ensam om detta tyvärr.

Du avslutar ditt inlägg med att fråga hur du kan väcka din mammas motivation och vilja att tala om problemet och göra något åt det. Din önskan om att vara ett stöd är fin samtidigt är det ofta orimligt att vara någon annan till stöd då man mår som du gör nu. Att du i detta läge skyddar dig själv är ett bra första steg.

Din mamma behöver sannolikt vård och stöd från professionella. Det du skulle kunna göra i det här läget är att ta hand om dig själv. Kanske innebär det att du behöver förmedla din oro till din mamma, säga: "Jag vill inte längre utsätta mig för det som alkohol gör med dig. Jag önskar du sökte hjälp och jag behöver göra det som blir bra för mig".?

Du har haft kraft och mod att skriva här och att be din partner om hjälp. Vem eller vilka andra kan stötta dig nu?

Vi som svarat har varit ganska tydliga med att du gjorde rätt som åkte hemifrån i natt. Hur blir det för dig? Vad tror du att ditt nästa steg kommer bli?

Berätta gärna mer om det känns okej?

Varma hälsningar och med hopp

Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Mumlan75

Finner inga ord, men ett är säkert och det är att du ska rädda dig själv till alla pris!!!
Kan o orkar du kontakta socialen, du behöver komma därifrån!!
Ååå gör ont att läsa dina rader.
Tänker på dig