Nykter dag 3 idag.
Ja, så är det, har varit borta från forumet i många år. Men nu har jag åkt dit igen och det rejält. Har länge kunnat hålla en "hyfsad nivå" och också kortare och längre vita perioder. Men den abstinens som nu härjar mig är f-djävlig, som många av er redan vet är de första dagarna utan "älsklingen" inte så roliga. Svettats, skakat, pulsat och kräkts. De hårda återfallen har snabbt eskalerat och viljan försvann att komma tillbaka i "vita perioder". Efter några år av "hyfsad nivå", lurade jag mig själv, började jag smyga in på Bolaget, i olika stadsdelar och också gå med i vinklubbar på nätet, klart jag fixar detta. Smällde till rejält kring, eller efter, jul och ledighet. H-vete!! Lyckades "hålla nivå fram till Påsk, då small det igen, ännu hårdare, inte upp ur sängen på flera dagar.. Bestämde mig och hade en låång vit vår med träningsresa och ett suveränt humör. Samt att mina företag fullkomligt blomstrade. Tog något glas vin då och då. Men efter midsommar var det kört igen... och i augusti.. Då hade jag "tappat" viljan att vara vit under längre perioder. Men efter denna gång har den återkommit och jag har bestämt mig för att söka hjälp, både av familjen och professionell. Har pratat med både man och barn och förklarat det allvarliga läget, de stora barnen har sett vad som hänt, att mamma blir frånvarande ganska ofta vid familjemiddagar, de har också sett mig start med vin till lunch. Ibland också före. De mindre har sett mig somna i soffan med ett glas vin i handen. Inge kul. Men nu f-n nu har jag kräkts färdigt... Åker till Kanarieöarna på höstlovet - då får jag en prövning som heter duga.
Detta forum är helt fantastiskt och jag kommer att bli en vanlig gäst igen. Kram på er!

Mimmi54

Sovit som prinsessan på ärten...vaknat flera ggr i ångestbad, jo jag vet det snabba botemedlet men denna gång skall jag inte ta till det. Sköna fredag (fredagsmys med familj, tacos och lättdryck!) väntar och jag tänker ta en stärkande skogspromenad med hundarna. Skingrar tankarna med jobb först. Så gott det nu går.
Håll ut denna fredag alla vänner!
Kram!

Hej Mimmi54! Vad bra att du kom att tänka på oss igen. Välkommen!
Det låter som att du har kämpat och att det under perioder har fungerat ganska bra för dig och sedan har det blivit några dippar. Nu verkar det som att det har blivit ett hårt fall. Starkt av dig att fortsätta på förändringens väg och att du kan prata öppet med din familj. Du börjar inte om, för du har lärt dig massor sedan tidigare, som kan vara till hjälp för dig nu.

Önskar dig en fin helg med familj, natur och vovvar!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Mimmi54

Ja, jag tänker att vägen hit har lärt mig något. Från total förnekelse till ett erkännande/kapitulation. Vet att väldigt mycket återstår, dessvärre har inte öppenvården hört av sig ännu. Behöver en plan innan semesterresan. Tänker skriva ner några av de konsekvenser mina senaste återfall givit mig och ha i väskan, den lappen plockar jag fram när "suget" kommer. Annars är minnet kort och den där frostiga drinken i värmen...lockar och förför.
Tack än en gång!
Skönt med uppmuntrande ord.
Kram

Mimmi54

Så står det i min dagbok. Ifall någon som inte skall skulle läsa :-). Hittade en påse med vin och öl i garaget igår eftermiddag (kvar från festen i lördags som hölls i annan lokal), oj, vad gör jag nu, fredag em och en hel påse med alkohol... Tog det jag letat efter och gick in igen. Fortsatte städa, städa och grubbla. Skall jag nu förstöra min dag som börjat såå bra. Jobbat, varit i skön höstskog med hundar, städat halva huset...jo, det var när jag städat halva som jag hittade påsen. Näe, ja men bara en liten öl sådär gick jag an.. Mannen kom hem och jag sade det står alkohol i garaget, kan du ta bort den. Oj, sade han det hade jag glömt det var så mycket efter festen (jag var inte med och tog rätt på något eftersom jag var så bakis och redan tagit en återställare när de andra for) men självklart fixar det! Phu, i varje annat fall hade jag mörkat och tagit "den där ölen" tja eller hela påsen. Räddad, kunde fortsätta städ och middag, sysselsätter mig hela tiden och kunde tillsamman med barn och man fixa fram fredagsmys med tända ljus. Cola var måltidsdryck för hela familjen, skulle jag ha lett åt för ett tag sedan.... Efter middagen kom den stora höjdpunkten och belöningen, barnen var sugna på godis och undrade om de skulle cykla eller gå. Jag skjutsar er! Vilken känsla, jag skjutsar mina barn att köpa godis kl 20.00 en fredagkväll! Det är payback direkt så att säga. Nu går jag stärkt in i lördagen och skall skjutsa sonen på träning.
Ha en härlig lördag alla som kämpar - håll ut!
Kram

Mimmi54

Gårdagen började bra, mycket att göra, eller jag gör mycket för att hålla ångesten stången. Men mycket blev för mycket. Ångesten slog till som en slaghammare efter lunch, tankarna virvlade och drog ner mig i ett avgrundsdjupt hål. Försökte läsa, gick inte, ringde en vän, som inte hade tid, pratade med min man som inte fattade något, du mådde så bra nyss. Det var nyss det. Tar bil och hundar och kör iväg till havet. Efter någon timme vänder det något. Jag orkar handla. Mannen ringer och undrar var jag är, han behöver bilen. Den har ju han s a s prenumererat på förutom några ggr i veckan (då jag åkt till Bolaget eller på kundbesök). Stärkt av hav lagar jag en god middag. Sedan slår den till igen, strax innan vi sätter oss till bords. Jag skriker åt man och barn som inte förstår någonting. Mannen blir arg och ena barnet tar sin mat på sitt rum. Fin lördagsmiddag :-(
Avslutningen blir dock god, jag lägger mig vinn om att försöka förklara vad som händer inom mig. Och att jag vet vad det beror på. Ångesten vill ha alkohol. Så ärlig har jag aldrig varit med min man tidigare eller jag har inte tagit med honom ner i källaren förut. Måste öppna helt nu. Ingen annan väg är möjlig.

Söndagen har börjat bra, tar mig tid för reflektion istället för aktion. Lite bakning med barnen och kanske lite garderobsröj bara :-)
God söndag alla som kämpar!
Kram

Ja Mimmi . Tyvärr så slår hu ångesten till hårt och oberäkneligt. Jag får också sköljningar och könner att man helt sjunker ner i ett hål.
Men förbaskat bra kämpat , 6 dagar. Hoppas du kommer att känna att ångesten blir mildare nu i tilk veckan.
Kämpa på !!

Mimmi54

Ja, veckan har börjat bra. Barn i skolan, jobb och skog med hundar. Bävar och ser fram emot semesterresan till veckan. Ja, jag skall kämpa. Tack igen, återkommer.
kram
Mimmi

Mimmi54

Oj, nu är det jobbigt. Arbete, matlagning, skjutsar till träning, det hjälper tyvärr inte att hålla a-jäveln stången. Ångest och frustration. Planerar hur jag skall kunna "tjuv-dricka" under semestern, samtidigt som jag planerar för hur jag skall hålla mig. Klart jag kan ta nån öl och några glas vin. Som en mask som inte vill på kroken vrider jag mig.... Hjälp..
Förstår att jag måste hålla mig kvar på forumet - ska klara det! Vet inte hur??
Jobbar på en semesterparlör.
- En stor kall ÅNGEST tack!
- Ett glas röd ÅNGEST eller ta en hel flaska så att det blir rejält med ÅNGEST, tack!
- Har ni förresten några fina små shots med ÅNGEST?
..... fortsätter strax... nu matlagning
Kämpa!
Kram

Det var banne mej den bästa parlören jag nånsin läst, Mimmi ! Gapskrattar bakom båset på min konferens. Ska köra 8 vita dagar med början idag. Ok. Men jag är på affärsresa - jag måste..så jag tankade i mej lite igår, på flygplatsen. Tur att jag inte hade kortet till loungen med mej, då kunde det gått illa...

Styrkekramar ?