Efter åratal av festande ska jag nu få hjälp. Jag dricker inte ofta men det får stora konsekvenser, minnesluckor och jag har inget stopp när jag väl börjar. Och kan inte sluta dricka fast jag får konsekvenser. På psykiatrin anser dom att jag troligen är alkoholberoende. Trodde inte man kunde vara det när man bara drack ca en dag i veckan och ibland kan vara nykter runt en månad. Ska ev in i en behandling. Har varit på ett möte och gjort prover å tester. I morgon ska jag dit igen och då sätts diagnosen och behandling. Naturligtvis var jag tvungen att dricka i helgen för tänkte ju att detta var kanske sista gången på ett tag. Helt sjukt. Å såklart gick det åt helvete och nu har man ångest och folk är arga på en. Det är nästan de värsta att alla omrking blir så arga

Du har nu beslutat dig för att förändra dina alkoholvanor, du erbjuds hjälp med detta och har valt att ta emot den. Du verkar öppen att prova och se vad som kommer vara hjälpsamt för dig. I helgen som var nu drack du lite för att det kanske var sista gången på ett tag. Det kan nog flera känna igen sig i och oavsett att du valde att göra det är du fortfarande beslutsam kring att påbörja behandling.

Ett ytterligare steg är att du skriver här och berättar hur det går för dig, fortsätt gärna med det.

Hoppas du hittar lite här på forumet som blir hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

0.0

Jag känner igen mig så väl i dig! Jag dricker inte heller ofta, men när jag gör det så blir jag alltid full, minnesluckor, otrevlig, ramlar mm. Jag får stora konsekvenser av detta. Ändå ska man prova igen o tro att det ska gå bra... men det gör ju inte det, förstår inte att man ens törs prova. Jag trodde inte heller att man var beroende då man dricker så sällan, men tydligen. Vi är allergiska mot alkohol! Jag har nu börjat gå på AA-möten, vilket är hur bra som helst, alla människor, olika bakgrunder, unga, gamla, svarta, vita, men med samma vilja, att bli nykter. Det är en otrolig gemenskap. Underbara människor. Jag rekommendera att gå på ett möte, du kommer bli varmt mottagen! Det är jättebra att du får hjälp. Lycka till o hoppas att du finner din hjälp.