Admin får gärna flytta/radera denna tråd, men jag hittade inget bättre sätt att posta feedback på. Genom att skriva det här, så ges också mina medmänniskor på forumet en chans att opponera mot mig om man inte håller med mig :)

Först av allt så vill jag säga TACK för att forumet finns och TACK till alla människor här som delar med sig och öppnar sig, om än anonymt. Ni alla människor är fantastiska på alla sätt och vis och utan er skulle inte forumet vara vad det är idag!

Som lite strukturfascist och med erfarenhet från flertalet andra forum (av seriösare karaktär) på nätet, så har jag ett par förslag;

Jag märker att många ser en vinst med att få skriva och föra en dagbok/journal, där man kan skriva av sig om hur dagen går, hur man känner och hur man mår.
Det blir lite förvirrat för nya besökare som plötsligt ramlar in i någons dagbok, utan att förstå att det är just en dagbok - och så börjar den personen sin story mitt i en annan persons story. Nu hanterar vi alla det på ett bra sätt ändå, men jag tycker att dagboksdelen faktiskt är en del man skulle kunna uppmuntra ännu mer. Det är en framgångsfaktor inom träningsvärlden och även för folk som vill förändra t.ex. sin vikt. Genom att bara föra dagbok och dokumentera ner, så får man ett extra fokus och precis som i träningsforum så ser jag här på forumet vilka framsteg folk kan få inkl mig själv när andra följer ens resa och peppar/supportar. Ibland gör det susen att bara få skriva av sig om man har en dålig dag t.ex.

Genom att skapa en forumdel som heter något i stil journal/dagbok, så skulle det också kunna bli ännu tydligare för andra intressanta trådar som är mer allmänna. Bland annat såg jag en nystartad tråd som handlar om att stå emot suget när det uppstår t.ex. Andra generella trådar skulle kunna handla om tips på alkoholfria drycker, vad händer med kroppen under berusning, tips för att hantera sociala tillställningar nykter eller vad som nu intresserar den stora massan. Genom att göra sådana trådar ännu lättare att hitta, så kan vi alla hjälpa och tipsa varandra ännu mer.

Likaså skulle det kunna vara bra med en del som inte hanterar alkoholen i sig, utan övriga rent allmänna frågor i livet. Man kanske vill skriva av sig om en vårdnadstvist, skilsmässa eller ett ekonomiskt dilemma, kanske underliggande orsaker som i sig kan påverka alkoholsuget mm. Nu idag så sprids journaler och allmänna trådar lite kors och tvärs över forumets fyra avdelningar, så "det vidare livet" som jag tror skulle vara en sådan avdelningen är nu idag en mix.

Som medlem på ett av Sveriges största träningsforum, så har jag sett vilken enorm hjälp det har varit för människor som velat åstadkomma förändring på ett eller annat sätt och jag ser stor potential i detta forum!

Tack för admins engagemang och tack alla ni som bidrar här.
/vändningen