Måste ta tag i mitt drickande

304 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ultra
Måste ta tag i mitt drickande
Ultra
Dricker för ofta o mycket o

Dricker för ofta o mycket o måste hitta ett sätt att komma ur dessa vanor

Chansen
Hej ultra

Bryt helt med alkoholen, jag är inne på dag 14 och visst går det upp och ner men känslan att vakna utan bakrus och ha ork till att hitta på saker är svårslagen.

Ultra
Har hållt upp tidigare o

Har hållt upp tidigare o kännt den sköna känsla du beskriver dvs att vara utan bakrus o pigg...men efter några dagar faller jag dit igen men vill verkligen sluta helt...

Chansen
Det är väl oftast så

Jag höll upp i tre månader för två år sedan, drack ganska kontrollerat i ett par månader efter det men sen var det nästan dagligen i gammal god vana. Gör ett nytt försök nu, har dock inte bestämt hur länge än. Funderar på tre till sex månader.
Skall se om det hjälper att vara med här samt att jag har berättat för min fru hur det ligger till.
Häng på så klarar vi det tillsammans!

Chansen
Det är väl oftast så

Dubbelpost

Ultra
Chansen: jag hänger på...idag

Chansen: jag hänger på...idag var det julbord o blev 2 öl (bara) men nu får det bli lite ordning på livet så imorgon blir dag nr 1 utan A, känner mig så sliten o trött av giftet

Ultra
En ny dag, en ny vecka..

En ny dag, en ny vecka...känner ångesten som ligger o kryper i kroppen men idag en dag utan A...dag 1 så har en lång väg att vandra....ha en bra dag alla ni där ute

Chansen
Ok, dag 1

Nu kör vi på detta! Imorgon är det dag 2 osv osv.
Julbord med ”bara” två öl får man väl ändå säga är godkänt.

Femina
Dag 1

Jag är också på dag ett. Känns som myrsteg på en lång resa. Vi får hjälpas åt.

Vitutanvin
Ytterligare en "ettagluttare" ansluter sig

dag 1 för mig med.
Håller med om att det känns som ett myrsteg på den lååånga resan. Jag önskar att jag hade fler dagar att visa upp. Men tänker också att det kan ju inte bli två, tre, fyra, sjutton, fyrtiotre eller hundra utan att passera ett. Så det är bara att tugga i sig. Det är som de säger:
-Hur äter man en elefant egentligen?
- En bit itaget!
Vi ses i morgon igen! Då är det dag 2! :)

Chansen
Vitutanvin och Femina

Härligt, fler som kan peppa och stödja👌
Vad gör ni ikväll för att inte tänka på a?
Jag tänkte ta en sväng till gymmet💪

Ultra
Ja kul nu är vi ju ett litet

Ja kul nu är vi ju ett litet kämpande gäng...dag 1 går ok o gjort som du Chansen, som gammal löpare blev det en timme på löpbandet känns gott efteråt 👍

Vintervila
Ännu en ”Dag ettare”

Smög in i det här forumet i dag ( ett stort steg för mig)
Värmer att läsa era utelämnande och ändå uppmuntrande ord.
Min strategi dag 1......( kanske jättetokigt och kontraproduktivt).... Men på något sätt. ändå logiskt för mig, som ör van att ”sippa ” på vin ( förskönande omskrivning)... hela kvällarna.
Jag har köpt en flaska a-fritt vin...bara för att.....känna att jag gjort något......annat!
Lycka till i dag och i kväll alla ni där ute!

Femina
Förlåt

Förlåt mig. Jag har lovat mig själv att absolut inte logga in här på forumet fler gånger om jag inte är nykter.
Kramar

Chansen
Välkommen vintervila

Här finns mycket att läsa av många som är väldigt duktiga på att uttrycka sig.
Man känner igen sig i mycket och får många tankeställare när man läser texterna. Många små uppvaknanden för mig om hur illa/långt gången man faktiskt är......Jag har vart med i drygt två veckor och ör faktiskt på dag 15😃 idag.

Chansen
Femina

Vi finns här för dig även om du inte är nykter just nu. Det var så jag tolkade det?
Vad fick dig att dricka idag? Dag 1? Det kommer en ny dag ett imorgon så hänger du på i denna tråden! Vi fixar detta tillsammans!

Vintervila
Femina

Vi är alla sköra. Och du är inte ensam i det. Låter som en klyscha men är inte mindre sant för det...... I morgon är en ny dag...
Jag sneglar på min box uppe i skåpet och än är inte kvällen slut. Det är bara att inse att man inte hamnat i den hör tråden av en slump.....Hade det varit enkelt, så hade vi inte varit här!
(och tack för välkomsthälsningen från Chansen- två veckor är i detta perspektiv en oändlighet.....)

Ultra
Femina

Femina
Det har hänt oss alla här men kämpa med en ny dag 1 i morgon....
Vintervila, tufft med en box i skåpet, här hos mig finns inget absolut inget med A det skulle bli svårt för mig o Chansen är du på dag 15 👍👍
Slump att jag hamnade o känns bra att ”prata” med andra med samma problem o situation 🙄

Ultra
Dag 2

Dag 2
Dricker morgonkaffe o har sovit ok även om humöret inte är på topp men nu blir det att klara ännu en dag utan A
Önskar alla en bra dag

Chansen
Fixar vi

Denna dagen fixar vi!
Hur går det för er andra?

Anna44
Inne på vecka två utan

Inne på vecka två utan alkohol. Tar en dag i taget och njuter av att vakna utan ångest, ånger och bakfylla. Har dock haft huvudvärk nästan varje dag sedan jag inte intagit alkohol och dessutom blivit förkyld med ont i kroppen. Har inte varit sjuk på flera år, inte en liten förkylning ens. Har en teori om att alkoholen på något sätt dödat bakterier/virus i kroppen, men gudarna ska veta att jag mått dåligt på andra sätt under denna stora alkoholkonsumtion. Kämpa på!

Anna44
Inne på vecka två utan alkohol

Inne på vecka två utan alkohol. Tar en dag i taget och njuter av att vakna utan ångest, ånger och bakfylla. Har dock haft huvudvärk nästan varje dag sedan jag inte intagit alkohol och dessutom blivit förkyld med ont i kroppen. Har inte varit sjuk på flera år, inte en liten förkylning ens. Har en teori om att alkoholen på något sätt dödat bakterier/virus i kroppen, men gudarna ska veta att jag mått dåligt på andra sätt under denna stora alkoholkonsumtion. Någon annan som haft erfarenhet av huvudvärk?

Nurture
Om alkohol

kunde döda virus och bakterier skulle nog läkare skriva ut det på recept 😁

Vintervila
Timme för timme?

Denna dag (2) en ny dag....Ägnat långa stunder åt att läsa i de olika trådarna. Känner medkänsla och respekt för de som tagit mod till sig att skriva och blotta sig här.
Gårdagens röda a-fria vin smakade bara druvjuice, och det vita var inte heller särskilt gott. Men framför allt skänkte de inte känslan av välbefinnande, rus och bedövning. ( Å andra sidan inte heller den välbekanta morgonångesten)
Börjar tänka praktiskt... Borde jag vara orolig för svår abstinens? Hade det varit bättre (om man kunnat...) att trappa ner lite långsamt ? Köper vitaminer...Undrar hur länge man känner sig styrkt av detta forum?
Tänk om ( svindlande tanke), man kunde klara sig ända fram till jul?.....
Stopp och belägg! Besinnar och påminner mig mig om var jag är i dag. Och tänker att en enda dag är en hel evighet i detta perspektiv. För det blir - som i shlagersången - ”alltid värre framåt natten”.
Så rimligare att tänka är nog ...”timme för timme”......

Ultra
Dag 2

Dag 2
Dagen går mot sitt slut o kännt mig deppig o låg hela dagen...tänk va lätt det vore att öppna en flaska rödvin som snabbt tagit slut...men tänker inte göra det så viljan till förändring består som tur är ☺️

Vitutanvin
Dag 2

Dag 2 är nästan över. Kul att vi är ett litet gäng på samma ruta här i tråden.
Bra kämpat @Ultra! Du verkar ha bra motsånd och stark vilja!
Snyggt jobbat @Vintervila! Det märks att du kämpar hårt. Fortsätt så! Du märkte något positivt- avsaknad av morgon ångest! Grattis!
Jösses ska jag verkligen svara alla här i tråden? Nej det får räcka idag.

Min dag var en vanlig dag trist tisdag med tvära kast på jobbet och några "härliga" kriser att hantera med barnen.
Dåligt med tålamod dvs lätt till överdriven ilska som tyvärr gick ut över barnen. Helt dränerad på energi men gick ändå och tränade. Det var apjobbigt men nu är jag glad att jag gjorde det för det betyder att jag troligen får sova i natt. Inget sug alls :)

En praktisk fråga: hur hittar jag lätt igen den här tråden? Nu letade jag i listan tills jag såg mitt alias. Någon som vet ett smidigare sätt, tex att spara/stjärnmärka de trådar man vill följa?

Trevlig kväll på er!

Vitutanvin
Femina

Idag är en ny dag - det kan bli din dag 1 igen.
Kom igen - du klarar det. Vi hjälper dig med ord!

Vitutanvin
Anna44

Abstinens kan ju visa sig på olika sätt, tänker på din huvudvärk.
Om du druckit mycket förut så är det här en stor förändring för din kropp. Det blir som en påfrestning och då kan immunförsvaret bli nedsatt förstås och så här i förkylningstider är det lätt att plocka upp en bacillusk. Vila, promenera, och någon huskur som du tror på - ingefära, vitlök eller annat kommer göra susen. :)

Vintervila
Vintervila

Ja tänk Ultra vilken lockelse!
Och det är kvälls- och nattimmarna som nu följer, som är min största utmaning. Vill tänka, mildra, släppa, tycka synd osv i ett rödvinsrött skimmer.....
Tänker ändå försöka hålla ut denna dag 2, eller ännu mer denna kväll och natt 2....Hoppas att du, och alla andra som kämpar denna dag och kväll klarar det!

Vintervila
Vintervila

Ja tänk Ultra vilken lockelse!
Och det är kvälls- och nattimmarna som nu följer, som är min största utmaning. Vill tänka, mildra, släppa, tycka synd osv i ett rödvinsrött skimmer.....
Tänker ändå försöka hålla ut denna dag 2, eller ännu mer denna kväll och natt 2....Hoppas att du, och alla andra som kämpar denna dag och kväll klarar det!

Sidor

Låst tråd