10 dagar nykter !
Helt fantastiskt! Jag klarade första helgen. Som jag känt skräck för just fredag/lördag. Någon som känner samma? Jag har verkligen tänkt att HUR ska det här gå!? En halv BiB i kylen sen nyår. Den lockade första veckan, men med tiden började den signalera hot. Tar en dag i taget, men många tankar finns kring; vad gör jag om jag blir bjuden på AW, fest, fin middag med vin?? Är inte redo att offentligt lämna min image som partyprincessa... inte än. Måste landa själv. Hitta självförtroende att jag kommer klara det.
Körde alkoholfria alternativ i helgen. Läsk går bort. Bubbelvatten känns tråkigt. Men AF vin var helt ok och det kändes faktiskt riktigt bra. Nöjd med mig själv så här långt!
Hur gick helgen för er??

Bara det ger ångest och man är orolig för att någon ska se eller höra när man häller upp i glaset som man sen gömmer.
Ja min helg har gått bra. Den sköna känslan att säga åt dottern att ringa om hon vill bli hämtad på natten var också befriande! Så i natt vid 12 var jag ute och körde bil. Minns inte när jag gjorde det en lördag sist!
Jag har ingen A hemma så då är det mycket lättare att inte dricka.
För övrigt saknade jag det lugn vinet ger efter en arbetsvecka, mem det gick bra. Tog lite smultrondryck blandat med bubbelvatten istället!

Grattis till dina 10 dagar!??✨

Kram PimPim ?

Krickelina46

Hej. Jag är ny medlem fr.o.m idag och jag vill inte dricka mer. Jag har druckit av och till i 20 år. Vissa perioder har gått bra och andra mindre bra. Senaste åren har det kulminerat. Allt kretsar kring att få dricka mitt vin. Går till olika bolag för att jag skäms att gå in på samma och känna mig som alla andra a-lagare. Men dom ser och vet ändå. Värst av allt i det här att jag har 2 barn som levt med den här skiten och jag har lovat 1000 ggr att sluta. Ingen ide att säga npgot längre. Mitt dåliga samvete och ångest gör att jag känner att min livslust försvinner. Vill inte utsätta barnen för detta. Jag sköter mitt jobb. Mitt hem. Mat finns alltid. Jag lagar mat. Ser alltid prydlig ut. Gör saker med barnen. Har rest många ggr med dem utan att dricka. Men insidan är kaos. Har gått 2 ggr på aa- möte men det känns så religiöst och jag klarar inte det riktigt. Jag vill träffa en grupp kvinnor som är i min situation. Någon som jan tipsa mig om en grupp som är på kvällstid? Jag vill ha hjälp nu. Orkar inte ha dåligt samvete längre. Vill att barnen ska börja tro på mig. Kanske har jag försummat dem för alltid? Tack för att du tog dig tid att läsa.

Fibblan

Linda545 Känner detsamma! Det är en seger att ha klarat helgen?! Bra jobbat ❣️
Känn dig riktigt nöjd med dig själv, - det är helt rätt?! Och grattis till dina 10 dagar?!
(Själv firar jag 13 dagar idag?)

Sedan kommer det här kluriga, med identitet/image. Förväntningar som man har på sig själv och som andra har.. Hur ska det gå? Hur kan du va samma goa Linda545, i de sammanhangen utan alkohol? Det är jag alldeles övertygad om att du kan?!
Men förstår att det känns ovant och främmande. Känner igen detta. Jag har inte heller sagt till kollegor och vänner att jag kämpar med detta och är inte så säker på att jag vill det heller. Och det låter bra att du vill ge själv tid att landa i detta nya!
Samtidigt tror jag också att vi bäst bygger självförtroende genom att klara av dessa sammanhang utan alkohol. Att vi "utsätter" oss för dem och bit för bit vinner ny mark s.a.s.

Alternativen jag "dealar" med är att säga nej till vissa grejer; att utsätta mig lagom, men att inte begränsa mig utan fortsätta leva livet och göra det jag uppskattar fast nyktert.
Har varit på en middag och valde då att säga att jag tagit en vit månad. Drog en lagom lång förklaring att det blivit mkt nu när man varit ledig och att jag tänkte hålla upp med alkohol i januari, för o komma in i nya sunda vanor.
Man kan ju alltid "skylla" på att man ska köra eller göra ngt tidigt dagen därpå. Men visst känns det svårt..?.
Jag hoppas och tror att dagen kommer när man kan säga att man inte känner för det och mena det och stå för det. Men så modig är jag inte än.. Får se hur jag gör när februari börjar.. Då är "vita månaden/komma i form ursäkten" förbrukad och jag har redan en bjudning inbokad med dem som hört denna..
jag får väl säga att jag fortsätter februari med.., men känns verkligen inte enkelt..?. Delar ditt dilemma!
Man är ju inte känd för att vara den i sällskapet som "spottar i glaset", för att använda ett gammeldags uttryck.. Ofta den sprudlande glada som drar igång stämning och får andra att släppa loss också.. Den förväntan känner jag.., men sista tiden var det svårt ibland även med alkohol.. För jag mådde inte bra på insidan och spelade ändå bara en roll.. och de vet ju inte att jag druckit som jag gjort på vardagarna dessutom och både innan och efter alla andra slutat i festsammanhang..
I framtiden kanske jag kan dricka socialt igen..men nu är det helnyktert till midsommar som gäller för mig?!
Vad är din inställning?
Kram/Fibblan ?

Alltså ni skulle kunna vara mina ”tvillingar”! Jag har exakt samma dilemma. Hur gör man med dessa förväntningar??
En dag i taget är en perfekt strategi för mig. Men jag måste även redan nu förbereda mig för scenarion så som middagar och AW. Funderar på ”vit månad” ursäkten. Och sen kanske fortsätta på det spåret. Säga att; jag sover så himla bra! Huden är så fin! Jag är så pigg! Bara rabbla alla bra grejer jag upptäkt med min kropp och att man vill fortsätta. Kanske att mitt magsår inte gör sig påmint. Mindre stress. Etc. Bara peka på alla positiva hälsoeffekter . Vem kan utmana det, liksom!?
Jag vill inte vara helt nykter. Just nu vill jag inte det. MEN för att vänja av måste jag vara det nu.
Men i framtiden är min ide att jag ska kunna ha en liten flaska vin hemma till köttbiten vi grillar. Men inte mer. Fester är helt nyktra.
En dag i taget! Är glad att vi hittat varandra

Fibblan

Usch, känner så med dig..❣️
Önskar också ett stöttande sammanhang med kvinnor så som oss. Det var det som drog mig hit och som gjorde att jag skaffade mitt inlog här. I min stad finns inte kvinnomöten AA.
Har också familj och hem och jobb som jag "sköter", men också blivit slav under begäret av alkohol..? Och hur vi än anstränger oss att vara bra mammor, så kommer vi inte ifrån det faktum att barnen ser och märker och att vi med alla sannolikhet försummat dem i vår upptagenhet kring alkohol.. den vetskapen är så jävla smärtsam?.
Jag tog för 1 års sedan kontakt med en beroende mottagning, fick medicin mot ångest och sug samt KBT samtal. Har du provat det?
För min del fungerade det ett tag, men så hamnade jag tillbaka i det som jag till för 13 dagar sedan bröt med.. nu är det helt finito för min del!
Jag har provat dra ner på alkoholen, försökt dricka kontrollerat, perioder med ett mer så som jag önskar förhållande till alkohol, och perioder med dagligt intag.. Många besök på systemet, och känner igen den där helt sjuka överläggningen med sig själv. Var köpte jag sist? Och måndagarna.., går in, köper mitt vin och skäms.. Det längsta jag lyckats va helnykter är 14 dagar..

Så jag närmar mig och är fast besluten att klara av att passera den milstolpen..✊?!

Hoppas du hittar en kvinnogrupp där du bor, att du tar den hjälp utifrån du tror du behöver! Oavsett finns forumet här och jag stöttar gärna dig om jag kan❣️
Önskar dig all lycka och framgång i din kamp att bli kvitt och bryta med alkoholen ?!

Styrkekramar/Fibblan ?

Fibblan

Håller med ??!
Så bra att vi fann varandra här! Och fler därtill..?. Att vi kan bolla dessa dilemman och tankar sinsemellan. Det är guld värt! Och framförallt att kunna peppa varandra på vägen när vi klarar av ännu en dag, och/eller när det är riktigt kämpigt att försöka fylla på med styrka åt varandra?!
Jag tänker som du, förhoppningen är att kunna dricka kontrollerat vid tillfällen som JAG VÄLJER. Jag vill kunna dricka socialt vid tillställningar, på tu man hand med min man då och då. Men för att ev kunna göra det i framtiden behöver jag ta ett rejält bryt och ge hjärnan en chans till att komma på rätt bana igen..
I bästa fall är fördelarna så många och känslan av frihet och att inte tänka på alkohol som det givna inslaget att förhöja varje stund alternativt dränka de obehagliga känslorna i.., att jag bestämmer mig för att fortsätta på den inslagna banan då.. har ju förstått genom andras berättelser och försök till detta att det är svårt att hitta tillbaka till ett sådant drickande..
Återigen, en dag i taget..! Det är en bra strategi✨!
Och tack Linda545, också för den kreativa idéen om vad man kan säga som skäl när jag fortsätter nykterheten även i februari..??! Svårt att utmana/ifrågasätta det, helt klart ?!

Kramar/Fibblan?