Southofheaven

Som sagt...
Dag2 idag. Har verkligen inga fysiska krämpor av att inte dricka a. Vet att när det närmar sig helgen kommer det komma ett sug, men nu är det skarpt läge. Har inte bestämt om det är total avhållsamhet som gäller eller modet är ett förändrat intag av a. Det jag vet är att det kommer bli en lång period nu som är helt utan a.

Jag skulle säga att mitt största problem är att ”avstängningsknappen” är trasig.
Jag vill åt den sköna känslan av att ta ett-två glas vin och få ett skön surr i kroppen och knoppen. Men det stannar aldrig där. Det blir minst en eller två flaskor vin inte sällen blir det till och med mer. Och sen vaknar jag dagen efter och förbannar mig själv, för det var ju inte planen..

Kan man laga ”avstängningsknappen” eller är den för alltid trasig? Det jag vet är att nu kommer jag inte testa om den funkar i alla fall.. utan hålla mig borta från a.

Som sagt, dag2 idag.

För min del funkar det inte att dricka ibland...det funkar ett tag och sen är det tillbaka till samma destruktiva drickande som har fört mig hur.
Har provat att sluta några gånger nu..och jag inser att den här gången måste jag ta det på väldigt allvar.
Jag hoppas att du finner ett sätt som funkar..Alla är vi värda att må bra☺

Southofheaven

Tack för svar??
Ja det gäller väll att hitta en väg där man inte förstör relationer och/eller hälsan..

Bra beslut, jag hejar på dig! För mig funkar det klassiska rådet att ta en dag i taget mycket bra. Inga höga målsättningar eller löften att för alltid avstå alkohol, bara vara här och nu utan alkohol och ge kroppen en chans att läka. Jag känner i stort sett varje dag att jag blir starkare, men visst kommer det perioder av sug och negativa tankar om att livskvaliteten inte blir densamma utan alkohol. Jag har tidigare varit nykter över ett år och tänkte då att nu är det lugnt, nu kan jag dricka kontrollerat och socialt igen. Det gick ett tag, men sedan ökade konsumtionen och jag fick efter mycket om och men erkänna att jag fastnat i beroendet igen. Nu är jag på försök 2 och vet att så länge jag inte löser de bakomliggande orsakerna till mitt beroende så kommer jag aldrig att ha ett vettigt förhållande till alkohol. Får jag ordning på dem så kanske det fungerar med alkohol som en av livets njutningar, men då får jag vara ytterst vaksam på varningssignaler. Idag är jag inne på min 35:e nyktra dag och känner hur kroppen börjar kännas mer i harmoni igen. Nu försöker jag fylla livet med annan njutning än alkohol, det går hyggligt bra. Alkoholfri öl fungerar bra för mig, det finns riktigt bra smakrika varianter nu.

Southofheaven

Tack för svar. Alla tankar man hör från andra här hjälper. Just nu är jag inne i en känsla där jag känner mig mest förbannad över att något som a och andra människor ska diktera mitt liv.. tänker att det kommer vara många känslor som kommer och går?

DetGårBättre

Hitta en annan metod till att varva ned, eller att stänga av. Yoga? Spikmatta? Långa promenader? Fiske? Det är sunda metodet. Alkohol, casino etc är sämre metoder. Det är bara det du ska fokusera på!

Southofheaven

Tack.
Jag har tagit upp en gammal hobby som legat nere ett par år, och det känns bra??

Southofheaven

Dag3.
En kopp te med honung istället för fem glas vin gör ju att man känner sig betydligt piggare på morgonen. Det är ju inte direkt raketforskning.
Har dock varit rätt irriterad/sur. Min analys av det är att det är min hjärnas förnuliga sätt att omvandla skammen till något annat mer lätthanterligt. Det faktum att jag skriver här ör ju ett slags misslyckande.. samtidigt är det ju ett stort positivt steg mot ett mer hälsosamt liv.
Det är väl bara att knoga på och ta en dag i taget.
Dag3.

att skriva här, Aldrig! Vi har gjort fel och rättar till. Jag förstår precis vad du menar med misslyckad men jag vill samtidigt vägra att kalla mig misslyckad, det är en jävla lycka att jag hittade hit och gör om och försöker göra rätt. Som med sååå mycket i livet, det går inte en dag utan att jag gör något fel, litet eller stort men jag lär mig.
Stor dunk i ryggen på oss och en varm kram , önskar dig Lycka till!
// Gröna blad

Southofheaven

Lycka till du med Grönablad. Det här ör ju början på min resa. Har inte bestämt slutdestination.. men jag håller med att det självklart är något positivt att jag kan skriva här. Snart kanske jag kan prata om det också.

Fibblan

Jag kunde inte sagt det bättre, Grönablad?!
Såklart, i de bästa av världar hade vi inte behövt va här. Men från den dagen jag ska skaffade mitt inlog, (1 Jan) betraktar jag både mig själv och alla andra här som hjältar! Faktiskt!
Utan att överdriva!!
Och du är en av dem Southofheaven?!
Även om slutdestinationen ännu inte är bestämd, önskar dig all lycka på din resa!
Hörs säkert igen

Kram från en hjälte till en annan?!
Fibblan?

Nuäredags

Jag tycker också att det är svårt att skriva och dela med mej. Dock första steget är taget i och med att skriva här. Så hejja oss alla!

Southofheaven

Kram själv fibblan.
Oerhört skönt att kunna skriva med andra och ventilera vad som snurrar i huvudet.

Southofheaven

Dag4.
Och enbart positiva känslor. Ser fram emot helgen med aktiviteter med sambon och att laga god mat.

Southofheaven

Dag8
Och jag mår toppen. Har energi från det att jag vaknat till att jag lägger mig.
Har som sagt startat upp en hobby igen som legat nere länge vilket ger mig energi och flyttar fokus.

Har inge som helst problem att hålla mig borta från a. Som jag sagt tidigare så är mitt problem att när jag dricker så slutar jag inte dricka. Av-knappen funkar inte. Jag ska ta ett glas vin vilket i praktiken innebär att jag slentrian dricker tills jag går och lägger mig, oavsett om det är onsdag eller lördag.

Den här veckan som gått har varit så skön, att ta en kopp te istället för vin framför tvn.
Drack Loka till fredagsmiddagen och somnade inte i soffan. Helt underbart.