Min kollega, vi delar lokal som hantverkare, har missbrukat alkohol under minst 2 år men det kulminerade när hon sattes i konkurs. Hon har fått mycket hjälp och även varit på behandlingshem men blev utslängd pga återfall. Utöver detta problem med familj och ekonomi. Allt mitt förtroende för henne är helt bortblåst så jag litar inte en sekund på henne. Har tom tänkt köpa en alkomätare men samtidigt, det är min ARBESTSPLATS och jag har mitt företag att sköta.
Känner mig arg och besviken, vill inte att hon ska dra ner verkstadens anseende vilket kan låta cyniskt men återigen detta är mitt levebröd.
Hur hård och tuff ska man vara mot en kollega? Finns någon hjälp verkligen att få?

etanoldrift

så kan du vara stentuff! Hon kommer både att bli förbannad och rädd.. Hon kommer förmodligen att slingra sig ljuga.. Och har hon inte insett att hon ÄR alkoholist, så finns det inget som kan övertyga henne..
Jag har själv en man som är alkoholist, och trots en grov rattfylla, så vägrar han att se att det är hans drickande som är problemet....Han skyller allt på "olyckliga omständigheter" och skäms hur mycket som helst.. men alkoholproblem? nejdå..
Så jag tycker, att om du har mod och ork, så ska du kräva nolltolerans! Ingen alkohol på jobbet, ingen bakfylla!( och JA, det kräver alkoholmätare..) Kanske tackar hon dig en dag.. Eller så får du se dig om efter en ny partner att dela lokalen med..
Jag önskar dig stort lycka till!
och önskar att min mans kollegor varit mer uppriktiga om hans dryckesvanor medan han jobbade.. Kanske påpekat att han stank som en vinfabrik och inte ursäktat honom, för att sedan snacka skit bakom ryggen.. Hans försvar är också att "ingen har sagt något.."