Druckit bort känslorna

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Dekhard
Druckit bort känslorna
Dekhard
Jag är medberoende, gift med

Jag är medberoende, gift med en alkoholist.

Men jag har lite tankar som tillhör denna delen av forumet.

Lång historia kort.

Min fru släppte bomben i sommras att hon inte visste vad hon känner för mig eller oss. Hon var aktiv när hon säger detta.

Hon ville separera/gå isär (vi har 3st barn).

Vi kompromissa och bodde varannan vecka i vår gemensamma lgh, för att barnen inte skulle behöva flytta runt. Det fanns inga andra lgh att få tag i just då.

Månaderna gick och sen kommer erkännandet att hon är alkoholist, hon får behandling via företagshälsovården (26mån). Hon går på AA. Hon vill själv leva nykter, inga vita knogar. Hon är är ~110 dagar nykter nu.

Jag går på mina Al-anon möten.

Nu i månadsskiftet jan-feb fick hon sin lgh och har flyttat. Vi är just nu särbos. Vi hjälps åt med barnen.

Hon har stängt av allt vad som gäller oss. I stort sett är det bara praktiska saker runt barnen när vi pratar.

Mina känslor för min fru finns kvar.

Kommer känslor som man, som min fru uttryckte det, "supit"bort,tillbaka?

Jag är väl medveten om en dag i taget och det viktigaste först, jag går ändå och hoppas på att hon hittar tillbaka sina känslor.

Blev lite rörig post.

Tack ❤

IronWill
Hej

Jag tror inte det finns ett bra svar på den frågan. Det finns ju så mycket det kan bero på. Kan vara att det är för mycket dåliga minnen förknippade med relationen. Kan vara att hon känner att hon inte förtjänar kärlek. Kan vara att kärleken är slut. Kanske kommer känslorna tillbaka, kanske inte.
Om dina känslor är kvar är det kanske bäst att avvakta och inte pressa fram något, utan att försiktigt försöka hitta tillbaka i en nykter relation. Kan ni göra lite familjeaktiviteter på helgerna?
Ta hand om dig!

Dekhard
En dag i taget

Nej det är verkligen inte lätt att veta eller svara på, om det ens går att göra det.

I 8år har vi "hållit" ihop, gifta 6år.

Efter att jag har börjat i Al-anon och även varit på en anhörighelg via hennes behandling. Så kan jag se alla mönster och karaktärsdrag som jag och min alkoholist har och har haft.

I början var det bra, nyförälskelse å det som hör till. Vi blev gravida, då höll hon sig givetvis nykter och även en period efter att sonen var född. Sen kom suget och det blev mer och mer alkohol, beroendet tog över mer och mer. Vi höll på att skilja oss, hon nådde en botten. Vi hittade varandra igen.

Vi blev gravida igen, hon höll sig nykter. Suget kom tillbaka mer och mer efter att dottern föddes. Det blev mer alkohol igen, mer kaos mellan oss. Beroendet tog över mer och mer. Hon vill gå isär, känslorna försvann med spriten.

Hennes hjärta och kropp börjar säga stopp, hon når botten och säger stopp. Söker behandling, vill leva nyktert. Hon har varit nykter sen dess.

Jag känner själva att det är ett h-vete i bland att inte veta hur framtiden ser ut. För jag älskar min fru och vill inget annat än att vi löser oss igen.

Vi har bägge verktygen för att det ska fungera, om nu hon hittar tillbaka sina känslor igen.

Lev och låt leva

Vi kämpar på en dag i taget så blir det bra till slut. Hur det nu än blir

Tack

IronWill
Kanske det bästa

Är att du fokuserar på att göra saker du mår bra av och fortsätta ditt liv med egna nöjen och vänner. Även om det är svårt. Om du inte får gensvar efter en tid så måste du kanske besluta om att satsa framåt helt på egen hand. Väldigt svårt att veta om det är kopplat till alkoholen eller om det finns andra orsaker. Många av ”oss” börjar dricka för att vi har underliggande problem och mår dåligt. Men det kan vara väldigt olika. Hoppas du hittar svaren.