Det hände igen

16 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vilsenflickaa
Det hände igen
Vilsenflickaa
Vakna upp på akuten

Allt gick så bra i fredags, middag med vin, förfestande med sprit kontrollerat och trevligt. Men på klubben blev deg svart. Jag vaknar upp på akuten handfänglsad med närmare 3 promille i systemet. Har inget minne från gårdagen. Sitter där med sjukhus kläder och ingen telefon. Personalen berättar att taxi chauffören körde hit mig. Måste få ihop pusselbitarna, vad hände?
Jag hade skyddsängel. Vad som helst hade kunnat ske. Hade kanske vaknat upp naken mitt på en väg. Kanske dött av kyla. Våldtagen. Allt det här skrämmer mig. Jag hade tur att det var godhjärtade främlingar som hjälpte mig. Dagen efter lyckades min värdmamma få tag på chauffören i telefon och mannen som hjälpt mig in i taxin. Tack Gud. Jag är 20 år och tjej , VAD som helst hade kunnat ske. Jag är i ett främmande land i en främmande storstad. Trots det så kan jag inte sluta dricka VARFÖR har jag ingen kontroll? HUR kan jag göra så här mot mig själv gång på gång?! Jag hatar dig alkohol djävulsk drog som förstör liv. Lurad att jag kan hantera dig tills det slår svart utan för varning. Intalar mig själv varje gång att det här är sista gången jag låter alkoholen styra. Får ångest dagen efter sedan nästa vecka är det som att hjärnan bara minns det roliga alkoholen ger. Hur ska jag få kontroll? Vill kunna leva ett liv med sunda alkohol vanor för att ge upp alkoholen helt går inte. Jag älskar den för mycket kan inte se ett liv utan den alls. Någon som kan ge råd?

IronWill
Antagligen inte vad du vill höra

När man utvecklat en ovana att ofta dricka för mycket och hamnar i situationer som du beskriver ovan, så är det väldigt väldigt svårt att återfå en normal relation till alkoholen. Att trots upprepade negativa konsekvenser av alkoholen, fortsätta dricka är ett tecken på att man är ute på hal is.
Du kan ju testa att sätta upp stenhårda regler för hur mycket du får dricka och sen aldrig (verkligen aldrig) bryta mot dem. Men så fort du börjar köra llite på känn eller chansa och släppa till lite så riskerar du situationerna du beskriver. Det är en kamp oavsett om du väljer att bryta helt eller konsekvent dra ner. Det finns ingen enkel väg. Men jag skulle rekommendera dig att ta en lång vit period och testa. Sätt ett mål och försök få lite perspektiv på alla situationer alkoholen försatt dig i som en helhet. Oftast är det lite kul några timmar i början och sedan en lååång period av ångest, självförakt och ynklighet. Jag kan av egen erfarenhet säga att det inte löser sig av sig själv eller med åldern, men det kan bli ännu värre. Och en dag kanske det inte är en vänligt sinnad främling som hittar dig utslagen, eller så förstör du allt fler relationer.
Men det är ett problem som går att lösa! Och jag finner ständigt nya positiva saker med att vara utan alkoholen. Men det är ett sorgarbete att släppa den delen. Extra tufft i din ålder när så mycket kretsar kring alkohol och festande. Men då är du antagligen också mer formbar till ett nytt liv med en annan syn på alkohol också. Men jag ångrar inte att jag slutade helt. Lite kämpigt till och från men oerhört skönt, ångestfritt och andra sätt att ha kul.
Ta hand om dig!

Nattflicka80
Älska alkoholen..

Hej "Vilsen flicka"!
Iron Will har gett dig kloka råd. Som jag ser det har du inget val i nuläget, du säger till och med att du "älskar alkohol och inte kan tänka dig ett liv utan det"!
Det säger en hel del om din relation med A. Jag råder dig verkligen att ta åtminstone 3 vita månader och sedan utvärdera detta. Själv tänkte jag nyligen 3 månader nykter, men ju mer min förnekelse släpper börjar jag inse att 3 månader inte räcker på långa vägar, med tanke på hur jag misshandlat mig själv och min kropp. Just nu lutar det åt nykter till Midsommar, yeah!
Dag 13 idag😊🙏
Önskar dig lycka till vad du än kommer fram till. ☘
/Nattflickan🌙

Leif Nilsson
Skäms

Har gjort bort mej

Leif Nilsson
Skäms

Har gjort bort mig i al känns som att jag vill ställa mej fram för ett tåg.

Leif Nilsson
Skäms

Har skuldkänslor för vad jag gjort

Tackohej
Leif

Låter inge vidare. Ring o prata med ngn på hjälplinjen? Alkohol brukar vara mästare på att förstärka mörka tankar.

Alex69
Dags för en förändring?

Det jag kan känna igen mig i är att du liksom jag flörtar med alkoholen och det går oftast överstyr medan omgivningen inte har samma problem som oss. Jag skulle vilja klara en dag utan vin i kroppen och därför sätter jag upp ett mål idag... idag är det slut på drickandet. Målet är att klara en dag som idag. I morgon är målet att klara en dag till utan vin i kroppen. Tror att kortsiktiga mål är helt avgörande. Eller vad tror du själv?
//Alex

Vilsenflickaa
Tack för dina råd

Hej tack för svar. Jag har låtit bli att besvara då jag velat se hur jag känner en vecka senare. Det är lördag och jag vill ut me tjejerna igen och dricka.. Får ångest av tanken att stanna hemma. Hur sjukt är inte det här?! Förra helgen är som bortglömd. Inte är det heller så att jag är sugen på det i brist på annat att sysselsätta mig med. Har haft fullt upp idag och lär ha det ikväll också då värdmamman jag bor med fyller år.. att sätta upp stenhårda regler vore kanske något, men jag litar inte på mig själv. Att gå ut är som att spela rysk roulette. Kanske blir det lyckat och kul, kanske råkar jag illa ut. Hur som helst, jag har inte haft det här suget tidigare i veckan.. så beroende kan jag ju inte vara..

Maran
Beroende

Hej vännen, jag tror inte du kan utesluta beroende bara för att du inte haft något sug i veckan. Många som är beroende eller har ett missbruk dricker i perioder, eller bara på helger osv. Det ser väldigt olika ut. Men du verkar ju om inte annat ha ett riktigt dåligt förhållande till alkohol. Kan du inte testa att vara hemma idag utan att dricka, för att känna efter hur det känns? Jag slår vad om att du kommer må jättebra imorgon och stolt över dig själv! Kram på dig! /M

IronWill
FOMO

Kanske är en del Fear Of Missing Out. Att du känner att du missar en massa kul? Men testa att hoppa över en gång (det klarar du) och se vad du eg missar. Du får i alla fall en ångestfri och energifull söndag bara så där, att gå och fika eller göra något annat kul med. Och du måste ju inte stanna hemma bara för att du inte dricker. Nån kanske vill fika på stan, du kan gå på bio, hitta nån att hänga i soffan med och netflixa, träna och käka ute. Testa.

Allterbra
Måste erkänna

Att ditt första inlägg, gjorde mig lite berörd.
Det kanske beror på att jag har en dotter, vem vet.
I och med att du inte ville leva utan alkoholen, så hoppas jag verkligen du lär dig att dricka som "vanligt folk"
Med det menar jag att du tar dig hem hel och ren, å att du minns allt det roliga du va med om!
Ta hand om dig nu 😊

Vilsenflickaa
Polisen fann mig däckad på en parkbänk

Inatt hittade polisen mig däckad på en parkbänk mitt i city. Dom tog mig till fyllecell vilket är det värsta jag varit med om. Litet rum med hål i golvet. Unken sur lukt. Ingen klocka eller ägodelar inget solljus. Ja vad ska man säga? Nu är det nog.. jag måsre bli nykter. Det är inte längre en fråga OM utan HUR. Kommer bli tufft för om en vecka är der här bortglömt.. men måsre påminna mig. Det här är inte ett liv. Alkohol är och kommer aldrig bli min vän. 21 år och alkohol beroende. Wow..

bara.jag
Dags att bruka allvar!

Skriv ner dina tankat. Var ärlig mot dig själv och berätta sanningen hur illa det är.

Hoppas innerligt att du försår hur farligt och hur illa ute du är... Du vet inte om nästa fylla kommer att försätta dig i en situation som kommer att ge sig sår i själen för resten av livet.

Ge dig chansen att slippa tråkigheter.
Möjligheten att vakna upp nykter i din egen säng! 💛

Allterbra
Tror faktiskt

Tror faktiskt du ska va glad att du fick sova alldeles själv, tryggt och skönt i en fyllecell.
Tror alternativet, nersupen på en parkbänk alldeles själv mitt i natten..kunde slutat sämre.

Gå in här och läs om fyllencellen när du blir törstig, så kanske du tänker om och skiter i att dricka nästa gång.
Lycka till 😊