Nykter utan gruppstöd. Går det?

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sabina
Nykter utan gruppstöd. Går det?
Sabina
Nynykter sambo

Hej alla som kämpar där ute!

Min sambo är relativt nynykter (snart ett år sedan). Han har tagit tre återfall. Han kämpar på och har gått på återfallsprevention samt går nu i enskild terapi. Min oro är att han vägrar gå på AA eller annan form av gruppterapi. All forskning jag läser indikerar på att det är väldigt svårt att klara av att hålla sig nykter i längden ensam utan man behöver vänner/bekanta i samma sits som stöd.
Jag har inga planer på att tvinga honom såklart, allt är på hans eget ansvar. Men är intresserad av att höra andras erfarenheter härinne. Går ni på möten eller ”jobbar” enskilt?

Mvh, Sabina

santorini
Hej!

Jag har inte gått på AAmöten. Man måste inte det utan kan bli nykter på egen hand om viljan finns. Sen var det ett bra stöd att skriva och läsa här förstås. Men det går bra ändå och din sambo går i terapi. Det är säkert bra. Bara man bestämmer sej så går det. Jag är nykter sen 6,5 år nu.

Sabina
Tack för ditt svar och starkt

Tack för ditt svar och starkt jobbat!

Ellan
Stöd

Hej,
Jag är en av de som valt att gå på AA-möten och för min del har det varit ett bra stöd. Jag gick även i terapi under ett år för att bearbeta en del händelser och för att få en djupare förståelse kring mig själv. Att gå på möten i grupp fungerar bra för många och känslan av att inte vara ensam gav mig ett enormt stöd. Framförallt under mina första år i nykterheten. Jag tror att det är högst individuellt vad som passar men för mig har det varit en bra väg. Har även nyktra vänner som jag lärt känna via gruppen och det hjälper oxå till. I grund och botten handlar det ju om att hitta sin egen väg ur mörkret och det som passar mig behöver ju inte vara lösningen för någon annan. Nu har jag snart varit nykter i tre år men jag har fortfarande en väldig respekt för beroendesjukdomen. Det kan vända snabbt och jag är inte villig att hamna där igen. Så jag fortsätter med möten.
Kram
Ellan

Sabina
Tack för att du delade med

Tack för att du delade med dig och starkt jobbat!