Vill ha förändring

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Carmensita
Vill ha förändring
Carmensita
Hej..

Hej..
Första gången jag skriver här. För jag är så trött på mitt dagliga drickande som bara tar uppehåll i några dagar för att sedan sättas igång. Både min kropp och själ känns åt skogen. Är egentligen en människa som gillar och träna o hitta på saker, sista tiden/åren har handlat om att överleva dagarna på jobbet för att på kvällarna ta till flykten via alkohol. Vill fly från mig själv o min ångest, en jobbig seperation har lett till mkt självhat, vilket jag också spär på med mitt drickande. Jag höll upp i 3 månader en gång för 2 år sen, och minns hur bra jag mådde då efter de månaderna. Jag är rädd för att bli totalt deprimerad om jag slutar dricka, kanske därför jag fortsatt. Men jag vill verkligen inte leva såhär längre. Min kropp är helt slut. Idag, denna lördag är min dag ett. Tack för att det här forumet finns. Läst mkt här och många verkar bli hjälpta. Tacksam för alla tips o råd som finns!

Kari
Hej carmensita

Hej carmensita
Hög igenkänningsfaktor på allt du skriver. Själv hade jag sex nyktra veckor men tog återfall igår, så nu dag ett för mig med. Ångest skuld och skam, men nu vänder vi det här!

Babar
Hej

Hej
Första gången för mig också att skriva här. Har dock läst många av er inlägg. Jag har varit nykter 4 veckor den här gången. Har dessutom varit på 2 avgiftningar på relativt kort tid. Senaste omgången hade jag druckit intensivt under ca. en och halv vecka så kroppen och själen var helt slut. Det blev en promenad till psykakuten här på orten.
Jag pallade inte mer och ville också slippa denna hemska ångest man bygger upp. Just att man inte har lärt sig att ångesten blir sju resor värre med A.
När jag hade en dag kvar på den senaste avgiftningen kände jag att nu får det vara nog. Så jag tog ett beslut som förmodligen är det bästa och viktigaste jag gjort. Istället för att gå hem gick jag och besökte Länkarna här där jag bor. Så Länkarna tillsammans med samtal med min drogrådgivare har hjälpt mig oerhört mycket. Nu är det en dag i taget som gäller och att man inte börjar tänka på A igen. Jag hade inte klarat av det här själv utan hjälp. Kanske ska testa att besöka ett AA möte också men just nu är gemenskapen hos Länkarna superbra för mig. Just att man helt plötsligt inte behöver känna sig ensam och att kunna prata med människor med samma problem. Jag vill passa på att tacka alla er som skriver på detta forum. Fortsätt kämpa på. Det här ska vi lösa.

Carmensita
Hej Kari!

Hej Kari!
Ja, det gör vi. Du har fixat så många veckor o kommer fixa flera! Kram!!

Carmensita
Hej Kari!

Hej Kari!
Ja, det gör vi. Du har fixat så många veckor o kommer fixa flera! Kram!!

Carmensita
Hej babar!

Hej babar!
Vi får stötta varann. Det måste gå. Vad är alternativet, supa ihjäl oss? Kram

Carmensita
Hej babar!

Hej babar!
Vi får stötta varann. Det måste gå. Vad är alternativet, supa ihjäl oss? Kram

Babar
Hej Carmensita

Hej Carmensita!
Har vaknat nykter en söndag igen & mår fantastiskt bra.
Ja Carmensita, vi ska verkligen stötta varandra.
Det här kommer att gå jättebra.
En bra början är ju verkligen att försöka och inte fundera på det där taskiga alternativet A.
Känns skönt att man inte känner sig ensam. Man har er här på forumet och kunna stötta & stöttas.
Kram!

Kari
Har också vaknat nykter!

Har också vaknat nykter! Yippi! Och inget alkoholsug, det njuter jag verkligen av, för det är en riktig djävul det hemska suget, men idag är en ny dag och inget sug.

Kari
❤️

❤️

Maui
Hej, Min första gång här på

Hej, Min första gång här på Forumet 😊 Carmensita, dit liv som du beskriver är i mångt likt mitt liv. I dag är min dag två. Jag behöver stöttning så att det blir många dagar utan att behöva ett vinglas. Tänk hur det kan bli, är välutbildad med fint jobb, underbar make och stora barn. Why!! behövs flera glas vin för att livet ska fungera. Sista månaderna har jag haft vinet dagligen. Slutat träna, gått upp i vikt. Direkt efter jobbet har jag boat in mig i soffan med ett glas. Försökt sätta ramar kring mängd och vilken tid jag får dricka men det håller ingen gång. Har också sista tiden börjat planera drickandet, gömmer vindunkar ser till att det alltid finns hemma vin. Nej nu har jag bestämt mig att det får vara slut om jag inte ska förstöra mitt liv så som jag egentligen vill ha det. Så i dag andra dagen på ett nytt liv😯 Hoppas alla vi kan stötta varandra!

Babar
Carmensita

Hej Carmensita!
Hur mår du och hur går det för dig?
Jag mår fortfarande jättebra efter snart 37 dagar nykter.

Men vi fortsätter att stötta varandra & kämpa på.
Ha en bra kväll!