På lördag är det dags

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Spinoza
På lördag är det dags
Spinoza
Att ta nästa steg

På lördag, dvs i morgon, ska jag och mannen träffas efter att inte setts på två veckor.
Jag har sagt att jag ska ge besked om hur jag vill fortsätta och nu har jag verkligen vridit och vänt på det och pratat med ett par nära vänner för att få lite andra perspektiv.
Jag är helt klar över att jag vill skiljas och där är alkoholmissbruket ett av flera skäl. Det som känns jobbigt nu är att mannen inte vill skiljas och jag misstänker att det kommer att bli tufft att ta de diskussionen vi ska ha. När jag stundtals vacklar i om jag ska orka genomföra en skilsmässa så går jag igenom och läser vad han skrivit till mig (när han bl. a hotade med att ta livet av sig om jag inte gjorde som jag ville). Sen har jag fört en dagbok den senaste månaden och den har jag också läst igenom för att stärka mig i mitt beslut.
Det är skönt att ha den här dokumentationen, det är ju så lätt att förminska det som har hänt när det gått lite tid och det är väl det som är ett av problemen för oss som är medberoende.... Men när jag ser det svart på vitt (Messengerkonversationer vi haft under den senaste månaden) så blir det så tydligt för mig hur egocentrisk han är och då har han varit nykter vid en del av tillfällena. Så det är ju den personlighet han har och den kommer ju inte ändra sig även om han slutar supa.

Håll en tumme för att jag ska orka vara stark och stå fast i mitt beslut i morgon kära medsystrar!

Skrållan
Lycka till

Lycka till Spinoza🙏. Styrkekramar till dig. Stå fast vid ditt beslut. Som jag läste på något forum ” Du kan inte ändra på någon som inte ser något problem med sina handlingar”.

GrönKatt
Lycka till!

Tänker på dig imorgon ♡
Lämnade min man i augusti och mår så mycket bättre än jag trodde jag skulle göra. Tog tre månader innan jag fick en lägenhet, så jag bodde hos mina syskon till dess. Det var min räddning inser jag idag. Hade nog bott kvar i huset med honom annars...
Kram GrönKatt 💚🐱

Rosa ljus
Lycka till!! Har gjort som du

Lycka till!! Har gjort som du, börjat skriva ned allt, suttit och läst gamla sms, även skrivit ned sånt som hänt under åren som jag ofta tänker på. Kraaam

Spinoza
Att ändra på sig

Tack Skrållan!

Nej, att ändra på sig för någon annans skull tror jag inte håller i längden.
Det är ju inte helt lätt att ändra på sig ens när man vill det själv. Kram!

Spinoza
Skönt att höra

att det har gått bra för dig GrönKatt!

Jag tror inte heller på att bo ihop när man väl har bestämt sig, det blir ju bara uppslitande att vara kvar i en vardag tillsammans när man bestämt sig för att skiljas.

Kram Spinoza

Spinoza
Det ger perspektiv

att skriva ner och reflektera vad man är med om.
Sen blir det ju lättare att låta bli med önsketänkande om hur man skulle vilja att det vore när man ser det svart på vitt.
Kram!