Johannes66

Jag har under ca ett års tid druckit en 70 cl vodka och ca 6-10 öl dagligen, ja det började givetvis med ett glas vodka för att sedan fort eskalera till en helpava, i torsdags bestämde jag mig för att sluta eftersom jag fick abstinens redan vid ca 0,5-0,8 promille (och känner mig spiknykter), håller koll med dubbla alkometrar så jag vet när jag kan köra bil och de sista timmarna var ett rent h-elvete. Men saken är den att jag får en abstinens som skiljer sig fån allt jag läst på nätet, inga hjärtklappningar t ex, nä jag for kramper i magen, myrkrypningar, och i o f s svettningar och skakningar) ungefär som en abstinens av bensodiazepiner, kroppen verkligen skriker efter något. Har ätit en del benzo också men försökt ha uppehåll för att inte bli beroende. I torsdags drack jag ingenting men var tvungen att äta ca 20 mg xanor samt 6mg Iktorivil för att slippa det dåliga måendet och kunde ändå inte sova, är det nån som känner igen det här? Har läst att man ska behandlas med betydligt lägre doser benzo, har det hjälpt er som gjort en sån avgiftning? Jag skulle blivit galen. Fredagen klarade jag med färre tabletter (tog i o f s två öl och ett glas vodka ca 1,5 dl och idag söndag trodde jag det var över, men icke! Har väl minskat på tabletterna men klarade inte av att låta bli vodkan, nu ca 1 dl och en öl och känner mig i skapligt skick och väntade till klockan 17:00. Förstör jag allt och får börja om från början när jag dricker så (förhållandevis) små mängder?) Ni som är högkonsumenter av alkohol, hur mycket starksprit behöver ni för att lindra abstinensen? Jag dricker vodkan ren, typ som en shot med 1-2 dl nästan rakt upp och ner. Hela dagarna går dessutom åt till att tänka på den där ölen och sen har jag så lätt att bli fysiskt beroende så jag är rädd för att fastna intblettberoende istället. Väntar bara på kvällen så jag kan röka lite gräs och bara sova. Hur länge håller denna alkoholabstinens i sig? Verkar komma i vågor nu mer än som första dagen då det var ett konstant ätande av tabletter. VILL INTE VARA FYSISKT BEROENDE AV NÅGOT. Ska också tilläggas att jag blivit tvångsomhändertagen på psyket en gång men då var jag beroende av imovane, de pumpade i min 160 mg stesolid och massa haldol men det hjälper inte mot zoplikonberoende så jag var borta ca en månad. Hör nog inte hit men om man är beroende av zoplikon hjälper inte benzo men läkarna verkar inte ha nån koll. Ja jag skriver om allt möjligt men det är saker som ploppar upp i hjärnan. Läste på en finsk sida att toleransen för alkohol sjunker fort och det verkar den ju göra, har ju i o f s ätit bonsodiazepiner också. Jag blir FORT beroende, eller min kropp blir det, hur kan det vara så? JÄTTEFORT! Hur känns den här vet inte vad den kallas ”efterabstinensen” som jag läst så mycket om? Är den psykisk eller även fysisk?

Sommarflickan2018

Det låter ju onekligen mer som benzoavtändning men jag är ingen expert. Jag har personligen varit (är) beroende av båda men jag finner benzoavtändningen mycket jobbigare än alkoholavtändningen, eftersom jag får mycket ångest. Jag kan "se" att alkoholen ger mig ångest, vilket gör att jag någonstans fattar att det inte är bra. Benzo däremot, det får jag ångest av när jag inte får ett inflöde av det. Sen finns det, vad jag förstår, mycket risker med alkoholavtändning som kramper, delirium etc. Jag har själv sluppit dem men det kan bero på att jag genomfört alkoholavtändinngen under läkaruppsikt.

Inom vården använder de ofta Stesolid vid avvänjning. Benzodiazepiner är väldigt olika och mycket handlar om hur snabbt de slår till och hur lång halveringstid de har. Stesolid verkar väldigt fort (15-30 min typ) medan tex Sobril inte verkar fullt förrän efter 1-2 timmar. Stesolid verkar dessutom längre i kroppen. Min personlig erfarenhet av avvänjning (där jag båda gångerna tyckt att benzoavtändningen var mycket jobbigare än alkoholavtändningen) är att jag de första dagarna fått 25 mg Stesolid utspritt på fem ggr, ihop med B-vitamin och Folacin. Till natten har jag fått Zopiklon. Efter 2-3 dagar har Steroiden minskat till 20 mg/4 ggr dag, sen har det minskat med 5 mg i ganska snabb takt. För att dämpa eventuell ångest har jag fått Atarax (funkar inte på mig) eller Theralen (fungerar ganska bra). För att kunna sova ordentligt (svårt att få regelbunden sömn) har jag fått Mirtazapin. Threralen och Mirtazepin är inte beroendeframkallande vilket är bra när man har en missbruksproblematik.

Trots att jag fick Stesolid var de första 4-5 dygnen ångestfyllda och jobbiga, sen började det vända. Då har jag inte alls druckit de mängderna starksprit som du har gjort utan "enbart" mycket vin varje dag och enstaka drinkar nån gång då och då. Jag har också tagit Xanor varje dag, ibland i flera månader och Zolpidem till natten (2-4 st varje natt). Just nu har jag varit alkoholfri i 24 dagar och benzofri i 15 dagar om jag bortser från att jag äter 10 mg Zolpiedem för att somna (zolpidem är ju en benzoliknande supstans). Det är en avvägning läkarna har gjort där de anser att det är viktigt att jag får ordentlig sömn och att det uppväger risken att jag gör något dumt. Så jag får inte så många och ska från och med måndag lämna in dem till min VC för att de ska kunna ge mig några i taget.

Även om Stesolid alltså är svagare än Xanor så har det absolut hjälp mig vid avtändning. Men vi reagerar ju olika på olika preparat, så bara för att det har fungerat på ett visst sätt på mig betyder det inte att det fungerar likadant för dig.

Men jag hade sökt mig till beroendeenheten/akuten om jag var du, så att du kan tända av under uppsikt och får en chans att göra det säkert. Och på så sätt också få verktyg att kunna hålla dig ren och inte falla tillbaka i alkohol- och benzodimmorna.

Jag finns här och svarar så gott jag kan och jag håller tummarna för att det ska gå bra för dig.

Hej, du bör ju absolut ta hjälp och ha vårdöversyn under avgiftning av de mängderna så länge. Håller med sommarflickan. Bege dig till beroendeakut/mottagning och få ”brythjälp”. Abstinens kan ju ge epeletptiska anfall och delerium tremens med mera som kan vara dödligt.
Finns något som hindrar dig från att ta hjälp av vården med att komma ur abstinensen?
Angående den postaluta abstinensen tror jag det är en kombination av fysiskt pga hjärnan måste återställa balansen och kemin vilket kan ta 3-6 månader men även psykiskt via den ”mentala besattheten” det pratas om kring sjukdomen alkoholism.

Hejar på dig och önskar dig all lycka. Abstinens är vidrigt, har haft det vid många försök att sluta.

Johannes66

Hoppas det blir rätt med ämne och kommentar, är inte någon forummänniska men i alla fall: @ sommarflickan2018 (fint namn förresten) ja, jag tycker också det kändes som benzoabstinens men jag har inte i närheten ätit så mycket som i torsdags, ibland 2 st och ibland 5 st. Jag har också försökt hålla mig till max 5 dagar, ibland 3 dagar med ett par, tre dagars uppehåll, började i o f s med Iktorivil som har lång halveringstid så det är klart, jag kan ha haft benz i kroppen konstant men att bota en avtändning på så ”låga” mängder tabletter lär det ju inte behövas så stora mängder jag åt i torsdags för att lindra det tycker man men det kan ju vara en kombo med både alkohol och tabl.
I fredags räcke det med typ 10 och i lördags (skrev söndags) också ca 10 st, tog en öl till maten (psykiskt behov) samt ca 1 dl vodka fast kroppen inte behövde det och så rökte jag lite gräs så har sovit riktigt gott ca 8 tim. Idag (söndag) tog jag en xanor vid kl 8 och nu kl 11 en till för jag mår lite dåligt men mycket bättre, vaknade utan svettningar och skakningar bara ett litet sug, att det ”bara” tagit tre dagar att bli av med det RIKTIGT HELVETISKA MÅENDET gör mig riktigt glad. Ska käka några benz idag också och i morgon lägger jag ner helt har jag tänkt, nu känner jag dock ett psykiskt sug efter en öl, har en full öppnad öl (bestämde mig för att låta bli den) stående på bordet som jag sneglar på hela tiden, inte för att jag skulle dricka den utan ta en ny men måste hälla ut den och få bort burken. Starkt jobbat att hålla dig ren, även om det är ganska kort tid (jag vet att det känns som evigheter) och stort tack för svaret. Återkommer om jag har några frågor. @ Tackohej, eller er båda egentligen, som jag skrev tidigare blev jag en gång tvångsomhändertagen, det låg egentligen ett brott bakom men läkaren bedömde att jag skulle läggas in på psyket trots att jag var häktad eftersom jag va i så dålig kondition ”avtändning/psykos” men både sköterskorna och läkarna behandlade mig riktigt illa, elaka sadister, så jag dör hellre än att söka hjälp av vården i den här frågan och nu känner jag mig MYCKET bättre, det är nog mest det psykiska, tänker på öl hela tiden bara en öl, en enda öl. Jag känner mig själv så pass bra så jag vet att jag kan dricka en öl och sen låta bli, men tror ni att jag fortsätter vara fysiskt beroende av en enda öl? Kanske ska gå ock köpa lättöl eller folköl istället för jag vill såå gärna känna smaken av öl i munnen, lättöl och folköl är bara så vattniga. Nä nu ska jag få bort den där burken och ta nåt att äta med ett glas vatten till, Återigen, Tack för svaren!