Aine

Hej! Har varit en flitig besökare här en tid, periodvis helt uppslukad av detta forum. Både på gott och ont, det inger hopp om att det går att förändra, hitta nya vägar i livet samtidigt som tankarna på alkohol, vin i mitt fall är ständigt närvarande. Det finns så mycket mod, styrka och klokhet att ta del av, ett stöd i kampen.
Utbränd för x antal år sen, för snabbt tillbaka till jobb och kraschar igen. Säger upp mig. Sitter hemma och och gråter floder apatisk viljelös. Drack inte då, någon gång bara. Gick i terapi. Efter 2 år sökte jag nya jobb inom helt andra områden än mitt gamla. Fick vikariat och när de tog slut hamnade jag åter inom vården. Funkar ett par år men med tiden blir behovet av att varva ner med hjälp av vin alltmer påtagligt.
Ville bara hem, vara ifred och dricka vin. Orkar inte med att vara bland folk. Orkar inte med alla ljud.
Till slut hann jag bara innanför dörren innan jag hällde upp första glaset som jag snabbt hällde i mig och genast fyllde på. Inte mer än 1 flaska per tillfälle dock. Aldrig redlös eller minnesluckor.
Men 3-4 dagar i veckan ibland mer och som vid semestrar, varje dag. Och så har det fortsatt. Jag har slutat jobba. Isolerat mig mer och mer. Har man, barn och barnbarn men känner mig ofta ensam. Att bo ihop med någon men ändå vara ensam....svårt.
Nu har jag i alla fall tagit tag i problemet med min vinkonsumtion. Den här månaden har jag hittills endast druckit vin vid 4 tillfällen. Först det som var kvar efter valborg och bara för att det råkade finnas där. Tror inte ens jag var speciellt sugen egentligen. Sen när vi haft folk hemma eller varit bortbjudna. Max 3 glas per tillfälle. Det är en härlig känsla att själv kunna sätta gränser. Tilläggas bör att det inte får finnas vin hemma, jag förbjuder mannen att köpa när han åker och handlar sina öl. Och självklart tampas jag fortfarande med de känslor jag dövat med vin, min oro och ångest, nedstämdhet, mitt dåliga självförtroende, låga själkänsla, tristessen rastlösheten..............
Men det finns stunder till och med dagar när jag mår på riktigt, bra. Ett lugn som sprider sig i hela mig.
Idag är en sån dag. Och nu ska hunden och jag gå ut i skogen och lta del av naturens läkande kraft.
Mod och Styrka till oss alla!

Det låter som att du har en bekymmersfylld livssituation. Vad fint att du velat ta tag i din vinkonsumtion trots detta!! Jag kämpar också med att uppföra mig normalt vad gäller vindrickandet.
Du skriver "att bo ihop med någon men ändå vara ensam": Orkar man leva så i längden, undrar jag?? Du beskriver två saker som är svåra att tampas med: Ensamhet och behov av att varva ner. Kanske är det såna teman som du behöver fundera över, nu när du håller på att styra upp ditt liv? Att minska sitt drickande gör ju att livet liksom kommer ifatt en. Att man upptäcker fler saker i livet som inte riktigt är som man önskar sig.

Jag hoppas att du får en fin dag i skogen med din hund och att du får läka. Jag önskar dig inte bara Mod och Styrka, utan även tröst!

Aine

Tack för din kommentar du lillamänniska. Att ändra mina alkoholvanor är väl just det jag behöver göra för att försöka reda ut och se vad jag vill. Sluta fly, Inte ta förhastade beslut med en vinindränkt hjärna. Vara närvarande i det som är och rättvist läsa av situationen, lyssna och inte direkt döma och förkasta. Bjuda lite mera på mig själv, visa vilja till förändring. M dricker också för mycket och mår självklart inte heller bra. har svårt att prata om problemen. Han kämpar på sitt sätt i det tysta. Nu ska jag försöka rusta mig med tålamod och hitta tillbaka till den starka och självständiga kvinna jag en gång var. Känns som det var oändligt länge sen men någonstans härinne måste hon ju finnas.
Idag ska jag ta hand om mig med växthus-och trädgårdsarbete. Gör gott för en trött och ledsen själ.
Igår ännu en nolla i min logg. Ska det bli idag med.

Aine

Skriva detta här: Jag drack vin idag. Blev bjuden på morsdagslunch av min man och mina barn.. Mycket gott och trevligt. Unnade mig lite vin till den goda maten. Min avsikt är att förändra mitt sätt att dricka, är i nuläget inte inne på att sluta helt vilket verkar vara en inställning som förkastas av de flesta här. Men Forumet heter "Förändra sitt drickande" Missförstå mig inte nu, jag är full av beundran för alla er som kämpar och vill och måste sluta men det känns inte som att man passar in här om man inte vill sluta helt. Några snedsteg stora som små accepteras men grundinställningen verkar vara att du ska sluta helt. Rätta mig om jag har fel. Jag vill inte fortsätta och ska heller inte, döva alla jobbiga känslor och trösta mig med vin var och varannan dag , inte dricka "bara för att" av gammal vana, jag ska kämpa för att få bort vinet i min vardag men tillåta mig ett glas eller två vid speciella tillfällen, inte för att bli full och försvinna in i dimman utan bara för att det är gott och trevligt. Totalförbud funkar inte på mig, vet jag sen tidigare försök Jag tänker då bara på att jag inte får, inte ska och sen skiter jag i allt. Nu gläds jag åt och är stolt över varje nolla jag kan skriva in i protokollet, idag blev det dock ingen men det är ok.
Allt som allt har jag druckit mindre den här månaden jämfört med vad jag annars hällt i mig på en vecka.

Man måste inte sluta. Anledningen till att det är lite inställningen att sluta helt är att många provat att dra ner flertalet gånger utan att lyckas. Så är det enklast att sluta.
Men om man ska kunna dra ner tror jag att regler är extremt viktigt. Och att man aldrig bryter mot de regler man satt upp. Då det funkat som längst är när jag gjort så. Men till slut kom alltid ”jag kan det här nu”. Se upp för den.

Lycka till

Tror merparten som skriver mycket här har drabbats av fysiska allergin och eller den mentala besattheten som sjukdomen brukar beskrivas med. Och jag tror att har man gjort det så är det väldigt svårt att kontrollera drickandet. Men jag håller helt med dig om att tråden heter förändra sitt drickande. Jag önskar verkligen jag kunde ha förändrat mitt drickande innan jag åkte dit på skiten och var tvungen att dricka noll. Heja dig!

Jag tycker att alla nollor är bra, Aine! Jag tycker dessutom att både du och jag har en plats här i forumet, fast vi inte bestämt oss för helnykterhet. Jag är glad att du har minskat ditt drickande rejält, och jag hejar på dig. Klart att det är allra enklast att sluta helt, och de som slutligen har gjort det, för att det har gått överstyr har ju funnit en hållbar väg.

Men alla vägar ser lite olika ut. Du kommer säkert hitta den som passar dig bäst.

Varmaste hälsningen

Aine

Mental besatthet - hm, är väl ungefär så jag upplevt mitt förhållande till alkoholen. Inbillar mig inte en sekund att det ska bli lätt . även om det hittills faktiskt gått förvånansvärt bra när det gäller drickandet för att döva. Jag ska bara inte det. Punkt. Ibland känns det som jag står i en vägkorsning, tankarna (istf bilar) rusar fram och tillbaka och jag måste ta mig över till andra sidan , får inte snika in i en lucka på den lätta vägen. Jag bara står där och blundar, andas, samlar mod och kraft tills jag kan ta mig över. Kan vara en pärs . Men alkooholsuddgummit (IW's uppfinning) har jag kastat bort.
Tack för påminnelse. Måste nog klargöra mina regler, finslipa dem. Och aldrig aldrig bryta dem. För jag ska fortsätta låta nollorna växa i antal, det är liksom prio ett. Framtiden får utvisa om jag valt en hållbar väg eller om jag är tvungen att ta en annan.

Aine

Jag idag hade varit där jag var för ca. en månad sen då hade jag garanterat druckit idag. En dag som bara jävlats med mig från början till slut eller i varje fall tills nu, en bekant röst försökte bryta sig in och ta över men jag ignorerade den totalt, så trött på allt strul så jag orkade bara inte lyssna. Och så läser jag kommentaren här ovanför och den landar så fint . Tack!

Aine

Sovit som en stock. Ändå trött. En gnagande oroskänsla håller på att fylla mitt inre, brer ut sig, vill ta över och äga min dag. Jag tänker inte låta den göra det. Tar tag i den nu direkt. Får bli en promenad med hunden och andas "naturkraft"

Trött och orolig. Ja, det har hänt mig också under den här nyktra perioden. Då kan det kännas lite snopet, för man skulle ju bli pigg och glad av nykterheten. Säkert mår du iallafall bättre än om du varit bakfull??

Jag önskar dig en fin dag och att morgonpromenaden ger hopp och tillförsikt. Naturkraft är bra bränsle en sån här dag.

Aine

Lyckades tillsammans med en vän promenera och prata bort oron. Så skönt att inte fastna i negativa känslor. Har läst JoYo's tråd och blivit inspirerad till att på riktigt jobba med mig själv. Tips där , bla. om terapiformen ACT vilken jag måste ta reda på mera om.
Jag har fått "sommarjobb", rycka in när det behövs. Känns fantastiskt roligt. Ska dit idag :)
Vet att jag kan nolla idag också. Känner mig stark.

Aine

kan jag konstatera att jag vann med 26-5 den här månaden . Bra jobbat om jag får säga det själv. Och det får jag ?

Aine

på min nya väg. Mina regler gäller fortfarande. Mår så mycket bättre. Det är en stor lättnad att inte ha vinet i fokus hela tiden. Saknar det inte, även om det kan kännas lite tomt ibland, någonting som fattas. Vanetänkandet att det vore gott med ett glas eller att jag behöver, förtjänar det dyker upp men försvinner lika fort, jag vill inte. Vet nu att lösningen inte finns i flykten. Jobbar på att stanna upp i känslan, se och acceptera, slappna av. Övar övar.....
Känner mig gladare lugnare, en känsla av frihet.

Jag har nu varit nykter (minus ett glas vin) i mer än 40 dagar, och jag kan säga att "tomheten" sakta men säkert försvinner, och med det så försvinner också suget. Så kör bara på så kommer du se att det blir enklare och enklare!

Roligt att läsa att din väg fört dig till glädje, lugn och frihet. Det känns också fint att möta dig och heja, när vi möts på stigen.

Jag vill också gratulera dig till 26-5 resultatet!! Du har gjort det fantastiskt bra när du inte har släppt efter och tagit Alkoholdjävfulen i handen alla gånger han försökt intala dig att ni går bättre hand i hand. Du går ju så mycket bättre och stadigare själv.

På återhörande!!

Aine

Sitter med mitt morgonkaffe och njuter av det lugn som bor i mig just nu. Ingenting som skaver. Ingen oro och ångest över det som varit eller för det som ska komma. Bara här och nu.