Sommarflickan2018

Det var dags att starta en ny tråd, en som handlar om tredje gången, tredje försöket. Förhoppningsvis det som varar.

Om ni vill läsa början på denna resa finns den här https://alkoholhjalpen.se/node/49709

Men nu är det den här gången som gäller. Lite vinna eller försvinna. Och jag ska göra mitt bästa för att vinna.

Det har varit annorlunda den här gången, det har varit ett djupare fall, ett tragiskt händelseförlopp. Ond, bråd nästan död.

Jag tog hjälp igen, och jag fick den. Ett otroligt stöd från kommunen, psykiatrin och mina närmaste vänner, de jag vågat berätta för. Hjälpen är inte slut än, för jag vet att det finns mycket kvar att bearbeta, mycket att mer att känna utan att bedöva, mycket mer att göra. Jag accepterar att jag är missbrukare av både alkohol och tabletter, jag accepterar att jag är deprimerad, jag accepterar att jag inte kan göra detta själv. Jag accepterar att jag måste ta mig genom ett hav av otäcka känslor, utan att bedöva mig.

För det är så det började, genom varje bag-in-box, varje vinflaska, varje tablettask har jag tagit mig genom de jobbiga känslorna. Aldrig vågat möta dem, aldrig vågat känna, aldrig velat. Eftersom det gör så ont. Det gör så fruktansvärt ont.

Men idag sitter jag här, med 32 dagars (alkohol)-nykterhet och 23 dagars (benzo)-nykterhet.
Det har gått mer än en månad sen jag försökte ta mitt liv, inte en utan två gånger. Det har gått en månad sen jag var sådär fruktansvärt elak mot någon jag tyckte om, det har gått en månad sen jag lades in på psyket.

Det har varit en tuff månad med många tankar, många känslor, många jobbiga timmar.
Det har varit en några veckor på Antabus, frivilliga urinprov, samtal.

Men jag har långt kvar och förhoppningsvis väntar ett behandlingshem på mig inom kort framtid. Där jag kan återhämta mig, reda ut tankarna, få andra perspektiv, arbeta bort suget, våga stå kvar när det blåser. På tisdag väntar ett SIP-möte (samordnad individuell plan) där kommunen, vårdcentralen, psykiatrin och jag ska göra en fortsatt plan för mitt tillfrisknande. Jag är inte orolig, jag vill veta vad som händer.

För jag tror inte att det blir en fjärde gång. Om jag faller igen kommer det att vara för gott den här gången. Jag märker hur mina gränser flyttar på sig, hur tankar jag aldrig tänkt plötsligt dyker upp i huvudet. Hur lite jag bryr mig om mig själv, hur lite jag tycker att jag är värd.

Jag tycker inte om mig.
Jag är inte värd någonting.
Jag är inte värd att få leva.

Jag hoppas sudda bort ordet INTE ur de där meningarna, en gång för alltid. De har varit med mig under hela mitt liv men som starkas sen jag var 19. i 24 år har jag inte sett mitt eget värde, gett allt jag har till andra människor men inte gett mig själv samma behandling. Jag behöver tycka om mig själv.

Jag behöver tycka om mig själv.

Det börjar nu.

/SF18

Svårt att hitta orden men va starkt att du tar hjälp! All lycka till dig och tack för att du delade med dig. Du är värd att må bra!

Sommarflickan2018

Tack Tackohej ? Det värmer! Just nu känner jag mig inte så stark.

Det är jobbigt just nu, för att jag inte kan supa bort känslors som väller över mig, för att jag inte kan mota bort ångesten med tabletter.

Jag blev uppsagd från min provanställning när jag blev sjuk och det sätter spår ekonomiskt. Försäkringskassan behöver fler utlåtanden och läkaren som ska skriva det är svår att få tag i. A-kassa får jag först när jag är arbetslös (och inte sjukskriven). Så just nu har jag inte så att det täcker alla räkningar. Jag har fått kräla i stoftet och be vänner om hjälp men vet inte än om jag får det.

Jag behövde inte detta just nu.

Men det är dag 34/25 och jag har ett SIP-möte idag. Jag måste fokusera på det. I eftermiddag vet jag mer vem som gör vad, hur planen ser ut och vad jag själv behöver göra (förutom att hålla mig nykter och benzo-fri). Jag hoppas det blir ett bra möte.

/SF18

Sommarflickan2018

och jag vaknar som vanligt upp klarvaken efter bara några timmars sömn. Trots att läkarna pumpar mig full med sömnmedicin. I dagsläget tar jag 30 mg Mirtazapin, 50 mg Propavan och 10 mg Melatonin. Ändå fungerar inte sömnen optimalt. Det är ett jäkla gissel det där.

Mötet gick bra, det finns en plan framåt och läkaren vill utreda om jag har Bipolär sjukdom typ 2. Jag fick också fylla i ett test gällande AGHD men det är jag i princip 100% säker på att jag inte har. Mina problem har alltid varit mina depressioner. Depression och ångest är en bra grogrund för alkohol och tabletter.

Det har varit mina snuttefiltar i så många år. Om jag känt det minsta obehag har jag stoppat i mig tabletter och när jag kom hem från jobbet så var det vinglaset som fylldes på först innan något annat gjordes. För att få ner stressen från jobbet och ladda för familjelivet. Det är slut med det nu, jag får varken drick alkohol eller ta benzo. Det regleras med urinprover och Antabus. Vilket jag tycker är bra men vad gör jag den dagen jag får en ny stor ångestattack? För den lär komma förr eller senare.

Idag går jag in på min 35:e dag som nykter, 6 dagar från mitt förra rekord i somras. Jag kommer slå det nu, Antabusen är min vän här. Den här gången är jag även nykter från Benzon, 26 fina and counting. Bra jobbat!

Ja, livet på en pinne, det är lätt att halka av tänker jag. Inget är lätt men allt är svårt.

Hoppas ni sover gott, ni andra hjältar/krigare/kämpar som hänger på detta forumet. Jag ser upp till er alla. ???

???

Det där var riktigt bra jobbat, Sommarflickan!!
Väldigt förståndigt att hålla dig ifrån benson och så klart bra att vara nykter. Men benson ger ett värre och bedrägligare beroende. Jag önskar och hoppas att din praktiska situation löser sig också.

Du skriver att du ser upp till oss andra, men kom upp och ställ dig bredvid istället. Det är där du ska vara!!
Jag önskar dig fortsatt kraft att handskas med livet, trots att du har det svårt just nu. Du är värd det, Hjältinnan!

Hej, bra att du är tillbaka med ännu mer beslutsamhet. Känner igen det där med depressionerna. Som ett filter över ögonen där världen ser trist och negativ ut vart man än tittar.
Med tanke på din titel så vill jag bara skjuta in att du inte får glömma bort att livet pågår hela tiden så försök hitta småsaker att glädjas över längs vägen.
Bra jobbat hittils

Håller också tummarna för dig SF18 (såg att jag blandat till det lite) och tycker du är en riktig hjältinna som denlillamänniskan skriver. Starkt gjort! Är inne på min 8:e dag idag och det var väldigt länge sen jag var alkoholfri så länge. Äter Naltrexon men vet inte om det hjälper nämnvärt. Tror faktiskt att det är jag själv som gör jobbet. Jag vill ju bli alkoholfri helt framöver, vet att jag aldrig kan dricka normalt. Förstår att jag kommer att sättas på rejäla prov framöver när ”smekmånaden” är över och minnet av det negativa bleknat. Har funderingar kring antabus och undrar om det är något att ta till framöver...
Hur är dina/era erfarenheter? Det verkar vara positivt för dig?

Sommarflickan2018

Tack Ironwill. Jag försöker glädjas men det är väldigt svårt. Titeln är även en passning till Aviciis Wake me up eftersom den låten triggar mig (hans tragiska slut triggar mig också). Jag behöver erövra låten så att den inte triggar mig. Men du har helt rätt, jag måste se resan som ett mål i sig och inte blunda för händelser, svåra som lätta, på vägen mot målet.

Tack Ilaute. 8 dagar, förhoppningsvis 9, är väldigt, väldigt bra. Klappa dig själv på axeln för det jobbet. Jag håller alla tummar och tår för dig.
Jag testar Antabus för första gången och främst gör det att jag håller mig själv i schack. Jag vet att jag inte kan dricka iom att jag tar Antabus. Det är självreglerande på det sättet. Jag får mina på vårdcentralen tre gånger i veckan vilket är väldigt bra för mig. Dels får jag regelbunden vårdkontakt och dels kan jag inte hoppa över tabletten. Jag känner tyvärr mig själv allt för väl och vet att jag behöver all hjälp jag kan få för att lyckas. Därför går jag också och tar urinprov och blodprov med jämna mellanrum. Då kan jag heller inte äta någon benzo. Jag litar helt enkelt inte på mig själv. Så för mig är Antabus oerhört mycket värt, jag har som tur var inga biverkningar av det heller (vad jag vet)

Jag har testat Naltrexon men det fungerade inte på mig, jag märkte ingen skillnad. Med det sagt så betyder det inte att det inte fungerar på någon annan. Hur en reagerar på medicin är ju väldigt individuellt.

Sist och inte minst, tack för att ni bryr er! ?

Sommarflickan2018

Jag har alltid varit en kvälls/nattmänniska. Kunnat sitta uppe till sent på natten, kollat serier, surfat, fördrivit tiden. Nu vill jag helst gå och lägga mig vid tio, elva. Mycket för att jag obevekligen vaknar mitt i natten, varje natt och för att jag har upptäckt att jag mår bättre av att gå upp tidigare på morgonen. Nu vaknar jag alltid helt vid sju-åtta på morgonen. Börjar dagen med kaffe och morgontv. En ny skön rutin.

Det får mig också att inte sakna drickandet lika mycket, det är lättare att undvika om jag håller mig sysselsatt. För jag vet att fällor lurar överallt. Därför är jag ytterst tacksam för all den hjälp och alla de människor som jobbar för mig. För jag har ett team som tror och jobbar hårt för att jag ska klara mig ut ur detta. En alkoholteraput som är värd mer än allt guld i Småland, en överläkare som är rak, tuff och handlingskraftig. En kurator som är vänlig, inlyssnande och driftig. Två sjuksköterskor som ser till att jag tar min Antabus och lämnar mina prover, som jag alltid kan byta några ord med. Några "nyktra" vänner som stöttar mig på de bästa sätt de kan, några "missbrukar"-vänner som jobbar lika hårt för att få ordning på livet och som förstår precis hur jag mår, tänker och känner och som omedelbart känner och ser när jag mår dåligt. En älskad familjemedlem som alltid finns där när jag behöver det, även om hen bort långt borta.

Men det är jag som gör grovjobbet och det måste jag ge mig själv beröm för, jag är dålig på att se mina egna ansträngningar och mina framsteg.

Det är 36 dagar utan alkohol idag och 27 dagar utan benzo. Det är faktiskt jävligt bra jobbat. Heja mig! ???

Sommarflickan2018

Tack fina du, jag blir rörd av dina ord. Jag kommer snart och ställer mig bredvid. Jag ska bara (alfons) förstå själv att jag hör hemma där bland er. ?

Sommarflickan2018

Så, nu har jag tagit mig genom 37 dagar utan alkohol. Jag närmar mig mitt rekord från i somras, vilket var 41 dagar om jag inte minns fel. Och fler kommer det att bli även om jag ibland blir sugen och tänker att det vore gott med ett glas vin. Om det bara hade stannat vid ett... Däri ligger ju problemet, det blir aldrig bara ett. Jag kommer troligen aldrig kunna dricka igen och det i sig är en sorg jag måste förstå och ta mig genom. Alkoholen och tabletterna har varit mina bundsförvanter, mina vänner, mina älskare. Oavsett vad jag tycker så har jag förlorat två stora "vänner" i mitt liv. Vänner jag mår bra av att vara utan men det kommer ta ett tag att verkligen förstå det, för det att rota sig, att acceptera. Det gör ont och det lämnar ett stort tomrum som tar tid att fylla med annat.

Men idag är det fredag och vädret börjar ordna upp sig vilket är skönt för då går dagarna snabbare och jag kan fylla på med D-vitamin och frisk luft. Det lovas upp mot 23-24 grader nästa vecka och jag hoppas att det kan leda till en dag på stranden. Kaffe, kanelbullar, en god bok, havets små lockrop, varm solkysst hud, vitaminer och ro för själen. Som jag längtar.

Ha en fin fredag!

Sommarflickan2018

Min sömn är inte stabil, trots massa sömnmedicin som "ska" hjälpa, Vaknar alltid vid fyra på morgonen, oavsett om jag gått och lagt mig tidigt eller sent. Det är ett gissel.

Hur är det för er andra, hur sover ni, rutiner, tips, trix? Mediciner. Skulle bara vilja ha normal natt, det hade varit skönt.

Förhoppningsvis kommer den förr eller senare. Det måste jag ju hoppas på.

Good night out there.

Jag tror att sömnmedel är något man ska vara väldigt försiktig med.
Ett kort tag kan det funka men på sikt så tror jag det skadar den riktiga sömnen.
Och det är den som är så viktig för kroppen och själen.
Så när du känner dig stabilare så bör du fasa ut sömnmedicinen och så småningom få tillbaka den "normala" sömnen.
På min vårdcentral fick jag en gång ett häfte som hette "Sömnskola"
Hittade många intressanta delar där.
För min del var det stress och oro som gav mig sömnproblem.
Prövade sömnmedel ett tag men blev panikslagen när jag kände ett beroende av dessa då jag drabbades av total sömnlöshet när jag försökte sluta med dem!!
Så jag fick ta en helg då jag "avgiftade" mig själv. Var nästan vaken i tre dygn förutom lite halvslummer.
Sedan kom sömnen tillbaka och detta är tre år sedan. Men självklart så blir min sömn sämre på grund av alkoholen.
Hjärtklappning och svettningar, ångest och panikkänslor är ju det vanliga när man somnat på fyllan.

Men jag vill verkligen önska dig lycka till den här tredje gången???.
Du kommer fixa det, det är jag övertygad om! ?

Kramar
???

Det där med att vakna klockan 4 på morgonen med tankar som far runt är en klassiker. Jag vaknade så, på nästan minuten, under flera års tid. Vad som hjälpte mig då var väldigt snabbverkande sömnmedel som stilnoct, som jag tog en halv av när jag vaknade. Men det finns oftast underliggande problem. I mitt fall var det en obehandlad depression (och nej, alla med depressioner går inte runt och känner sig "deprimerade", utan det visar sig på andra sätt). Själv blev jag utskriven seratralin, som efter ett par veckor gjorde att jag sov ordentligt. Jag skulle prata med en läkare om det där; det räcker ju med en fajt åt gången!

Sommarflickan2018

De sömnmedel som anses vara beroendeframkallande får jag bara en ytterst liten mängd av och de ska fasas ut, Jag har börjat på en ny antidepp som gör mig trött ihop med Propavan och Melankolin., Dessa tre är inte bereoendeframkallande, utan jag blir behagligt trött vid tio och kan gå och lägga mig trött

Sommarflickan2018

Jag har sedan länge ett stort sömnproblem och fått medicinsk hjälp. Dock har jag bara fått stilnoct (som är beroendeframkallande). Nu får jag Propavan och Melatoning. Plus Mirtazapin som förvisso är en anti-dep medicin men som även påvekar sömnen i bra riktning. Jag har ett litet förråd Stilnoct att använda mig av men det ska fasas ut det också.. Trots detta fungerar sömnen inte optimalt. Bättre än innan men inte bra nog. Men det kanske ger sig.

Nu gryr den 39.e dagen och jag ska försöka sova några timmar till. :-)

Sommarflickan2018

Så stod jag där på Systembolaget. Ett sug jag inte känt på väldigt länge tog överhanden och innan jag visste ordet av så befann jag mig där jag inte ska befinna mig.. Eftersom jag dricker Antabus kan jag inte dricka alkohol men jag lusläste nätet på tips hur jag kunde lura Antabusen och dricka ändå. Givetvis hittade jag inget vettigt, som tur var. Ringde några vänner som har varit/är i liknande situationer och de kunde resonera vettigt med mig. Till slut vann mitt förnuft och jag köpte bara en flaska alkoholfritt vin. Jag har 44 dagar av nykterhet bakom mig och vill gärna kunna fortsätta lägga till dagar. Men det där jävla suget alltså.

Vinet var inte någon höjdare. Smakade mer som surt gammalt vin som man försökt rädda genom att hälla socker i det. Varför är det såsvårt att framställa alkoholfritt gott vin? I jämförelse är läsk både godare och billigare. Men sköna sommarkvällar förknippar iaf jag med ett (eller flera) glas iskallt gott vitt vin.

Så idag van jag över alkoholjäveln, mycket tack vare mina vänner och intaget av Antabus. Jag är tacksam för det. Dock undrar jag om jag någonsin blir kvitt suget helt och hållet. Jag hoppas verkligen det men jag inser att det kommer ta lång tid och att Antabusen är min bästa vän i dessa lägen.

Idag gryr den 45:e dagen och jag har inte varit nykter så här länge sen hösten år 2000 om jag inte minns fel. Men då festdrack jag bara, aldrig ensam, aldrig på en vardag utan anledning och inte enbart för att det var gott.

Så idag ger jag mig en massa ryggdunk för att jag faktiskt motstod frestelsen. För de som inte förstår är det kanske ingen stor sak men för er som befinner sig i samma situation som mig förstår precis hur jobbigt det kan vara. Därför är det så skönt att ha det här forumet, där en kan vara totalt ärlig och utlämnande utan att bli dömd.

Idag motstod jag alkoholjäveln och vann!

Strongt
av dig att återfå förnuftet när du redan är på bolaget. Tänker att har man redan satt foten över den tröskeln så är man så långt kommen i tanken att dricka så det är omöjligt att stå emot. Det var bra gjort av dig att bara köpa alkoholfritt!
Synd att det inte finns goda alkoholfria alternativ, btw. För mig har det gått förvånansvärt lätt den hör gången att stå emot. Har kunnat hanka mig fram med lättöl. Har druckit det både hemma och ute på krogen. Massor! Lurar mig själv lite att tro att jag kan dricka som alla andra ;)
Men alkoholfria viner har jag inte vågat mig på för det blir nog en allt för stor besvikelse...

Sommarflickan2018

Tiden från det att tanken uppstod tills dess att jag befann mig på bolaget var försvinnande kort. Det var som om någon/något tog över min kropp och plötsligt hade jag ingen kontroll. Mycket obehagligt. Där ser en hur stark alkoholens makt är över en. Den här gången vann jag men det kommer med all säkerhet inträffa fler liknande episoder. Då hoppas jag att jag tar samma vettiga beslut.

Vad jag förstår så verkar de har lyckats med den alkoholfria ölen, problemet är bara att jag inte gillar öl. Jag är en vitvins-alkis och jag är aldrig ute efter att bli full, bara skönt avslappnad och glad. Jag dricker inte viner som jag inte tycker i goda och skulle det bara finnas öl och rödvin att tillgå skulle jag hellre druckit vatten. Dock kan jag dricka väldigt mycket gott vitt vin, det är ju det som är problemet, att det inte stannar vid 2-3 glas vin.

Igår drack jag två glas av det alkoholfria vinet men jag kunde lika gärna ha skippat det. I fortsättningen får det nog hellre bli alkoholfri ciderdryck från den lokala mataffären.

Skönt iaf att vakna helt nykter idag på den 45:e dagen. Det kunde ju ha slutat helt annorlunda igår.

Femina

Jag vill bara rekommendera naturell Kombucha. Det är en dryck på fermenterat te, ofta smaksatt, lite pärlande, god och nyttig. Den naturella Kombucha, utan smaktillsatser, är en fullgod och utmärkt måltidsdryck enligt min smak. Kung Markatta har den. Finns bl a på vår ICA. Testa!