Eee

Två glas iskallt vitt till frukost i dag, sedan nyktert. Sämsta tänkbara tillfället att börja sluta men när är det någonsin bra? Testar så får vi se. I ärlighetens namn tvivlar jag på att jag ens kommer klara helgen men nu kör jag så får vi se! Wish me luck!

Sommarflickan2018

Lycka till Eea.

Har du några strategier för att hålla dig nykter? Fyller du dagarna med något som hindrar dig från att dricka?

Vi finns här och stöttar.

/SF18

Eee

Tack. Är en ”välfungerande” alkoholmissbrukare, så dagtid vardagar är sällan ett problem. Denna morgon fick bli en sorts ”kick-off” (bara det visar ju på att bruket är ett missbruk...). Har varken plan eller strategi då jag tenderar fastna i planeringen och glömma/skjuta på att faktiskt börja.

Eee

4 dagar nu. Starkt sug i går och i dag. Irritation och huvudvärk. Kan man verkligen ha fysisk abstinens som ”Svensson-alkis”??. Eller är det inbillning/psykiskt?

Lucia-asahi

Hej,
Beror väl på hårt du druckit och hur din kropp fungerar, men räkna med att du kan ha abstinens. Vet inte alls hur det fungerar rent fysiskt, upplever själv att jag efter en kvälls fylla efter två veckors uppehåll ändå kan få abstinensbesvär (absolut inte som efter jag kört ett race på ett par månader men ändå). Jag blir darrig, skakig, lättretlig. Väldigt likt som om man vore sjukt nikotinsugen typ?

Hur går det för dig?

//en annan välfungerande alkoholmissbrukare

För mig tog det ungefär 5-6 dagar för att abstinensen skulle lägga sig. Den var inte särskilt jobbig, men gjorde sig påmind. Sen var det ungefär ytterligare två veckor av påtagligt "sug", som sedan började lugna sig. Så jag skulle starkt rekommendera fyra veckors nykterhet och att sen utvärdera. Jag tror du kommer inse att du inte "behöver" alkoholen, och se ditt beteende med mycket klarare ögon.

Eee

Precis så Lucia-Asahi! Som nikotinabstinens! Lustigt att jag inte gjort kopplingen själv iom att jag gått igenom att sluta med nikotin. Försöker tänka att varje obekväm känsla är ett bevis på att kroppen renas. Att koppla obehaget till något positivt.

Tack för tidslinjen EnsammaPappan. Fint att ha ett ”mål” i sikte, att veta att ljuset i tunneln finns runt hörnet! Och jag klarade helgen!! Trodde jag aldrig! Hamnade i situationer både i går och i dag där jag fick plocka fram all min disciplin för att välja bort alkoholen. Det hade varit den enklaste sak i världen men sa till mig själv att börja med en alkoholfri och omvärdera beslutet efter den. Och därefter var törsten lite mildare och att därefter ta ett nytt felaktigt beslut kändes väldigt mycket svårare varför alkoholen uteblev. Väldigt glad och stolt i dag. Hoppas jag kan fixa en månad. Behöver bryta nedåtspiralen!!!