Ella86

Har väl äntligen insett att det är dags att lägga ner alkoholen! Jag dricker inte jätteofta men när jag gör det så blir jag alltid för full! Minnesluckor och jag har en förmåga att bli otrevlig mot min sambo (verbalt) vilket jag sen har extrem ångest över! Det är inte värt det! Så idag är det dag 2... för mig är det allt eller inget så mitt mål är att inte dricka alls, 2-3 öl är inget jag kommer kunna hålla mig till för då blir det alltid mer...
Hur går det för er andra som vill sluta helt?

Sluta

Det är dag 3 för mig också. Önskar dig lycka till!

P79

Har kommit på att jag fyller snart 40 och dricker alldeles för mycket. Det tär på min familj. Dricker för jag har ångest rättså mycket men det blir ju inte bättre men för stunden känns det bra! Vill inte att min dotter ska hata mej i framtiden. Kram det hade varit härligt att kunna prata med någon! Kram på er från en som inte gillar sig själv längre

P79

Exakt så här känner jag också...jag vill kunna vakna en lördagsmorron utan att känna bakfylla, ångest m.m minnesluckorna har blivit värre och värre med åren...styrkekramar till dig...

Kunde inte sluta när jag börjat. Ofta sist hem eller utslagen på hallgolvet med hälften av allt jag gick hemifrån med i fickorna. Försökte också ”ta bara 2-3” men det höll aldrig och gick utför med åren. Till slut efter en ovanligt blöt helg som inte alls är var värdig en 40-åring (knappt ens Kungarna av Tylösand) så var min botten nådd.
Varit nykter i drygt ett år nu. Känner mig äntligen lite vuxen i det avseendet.
Inte speciellt sugen på att någonsin återuppleva bakisångest eller kontrollförlusten.
Lycka till!

Ella86

Grattis till ditt år! Tanken på ångesten får mej att aldrig vilja dricka igen!

Är en bra motivation första tiden. Men det som är så bäst med ångest är att den går över. Det är också nackdelen med den som enda motivation.
Testa att skriv ner hur ångesten känns och hur du mår av den etc i en dagbok eller något så du kan påminna dig om varför du inte vill bli kompis med den igen.
Försök se fler fördelar du får på köpet, det är helt ok att ”nörda ner sig” i nykterhet. (Men inte att pracka sin visdom på kompisar, det brukar inte vara populärt). Men läs på vad du kan förvänta dig för förändringar och hur din kropp mår toppen av att vara utan. Det är lite ”power” i att vara nykter. Kontroll. Stabilitet. Friskhet. Känns ibland som ett straff men oftast som en belöning. Du får många tips här men eftersom vi dricker av olika anledningar och befinner oss i olika situationer, så får du experimentera för att se vad som funkar för dig.

Ella86

Ska testa det där med att skriva ner. Tror det kan vara en bra grej som skulle passa mig.

Sussilussan

Dricker alldeles för mycket när jag dricker. Herregud får sån ångest att jag knappt klarar av att leva. Varför ska det vara så svårt med att dricka måttligt, blir bara värre med åren. Känner att jag behöver hjälp med att sluta dricka..

Jag har också slutat helt. Inte för att jag blir elak när jag dricker, utan för att jag föredrar att dricka ensam och blir mentalt och emotionellt frånvarande. Och jag dricker mer och mer. Varje helg och ledighet. För att ta udden av livet. Jag vill lära mig att leva med närvaron istället. Jag har ”hållt upp” flera gånger förut, och sedan kunnat dricka socialt med måtta under en period. Men jag tycks alltid hamna ensam i soffhörnet med mitt vin i slutänden. Nu får det vara slut.