Vad ska jag göra?

134 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
DetGårBättre
Vad ska jag göra?
DetGårBättre
Några av er känner mig väl

Några av er känner mig väl hyfsat nu då jag hängt här i två år. Bröt helt med alkoholen och det har gått framåt med livet. Visst har det funnits många dagar då jag velat skita i allt men jag har haft fokus.

Efter att ha gått ner mig rätt rejält under vinter samtidigt som jag startade eyt företag så kraschade allt mentalt i februari. Jag sökte läkarvård och blev remitterad. Kändes skönt, dels att jag tog tag i mina problem direkt men även att de tog mig på allvar, om det nu är bipoläritet eller annat.

Jag hade ju dock klantat till det och sagt upp boendet. Jaja, ut och vandra. Lär ju hjälpa mig mentalt. Sen drog jag utomlands då jag behöver klara ekonomin. Bor på hostel på olika ställen i Europa. Livet kändes enklare i början även om jag visste det skulle kosta en del ändå. Gjort massa saker för personlig utveckling och stabilitet.
Men försäkringskassan har tagit sådan tid på sig. Ringde runt 20 maj och de bara, "allt är inkommet och ser bra ut, vi ska bara besluta vad din sgi är". Kändes skönt även om det då tagit 75 dagar typ.

Rinde de nu ifen. Nu ifrågasätter de om jag jobbat i Sverige. Detta då jag bodde i Danmark 2008-2010 typ. Även blev jag avregistrerad av skatteverket 2015-2016. En period då allt var jobbigt för mig. Men jag kämpade på, slutade dricka och byggde upp allt typ.

Nu orkade jag inte mer. Försäkringskassan är ett skämt. Tror ju jag får, nej, hoppas jag får, min sjukpenning, men det dräneras pengar nu. Sparkassan kommer ta slut. Han sa, sök hos kommenen. Då tvingas jag avregistrera mitt företag - min inkomstkälla. Är eetta ens värdigt Sverige? Nej, kommer alla säga, men det är verkligheten.

Försäkringskassan gör folk mer sjuka! Jag föll och sitter nu med sju öl innanför västen. Jag orkar inte bry mig längre. Självmord så vinner FK! Det är dagens Sverige. Svullo är bara en av många som inte orkat. Hur kan vi tillåta detta?

Jag har mitt ansvar, men jag orkar inte mer. Det jag försökt bygga upp under min resa raderas av FK.

Breivik kommer framstå som en clown när mina demoner släpps lösa! Men ska detgå så långt?

Ensam, utan trygghet - då är kampen stor!

Vet inte ens om några ord hjälper!

Mirabelle G-S
Fy fasen

Vilken avgrundsdjup förtvivlan... Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. Har inga bra råd. Vill bara att du ska veta att jag har läst och känner med dig. Kram

IronWill
Hmm

Vet tyvärr inte heller hur det där funkar och kan inte avläsa heller exakt vad som hänt. Men det låter samtidigt som en flykt ut i världen? Kanske skulle du fundera på att återvända och försöka reda ut situationen? Även om det tar emot.
Kan ju vara svårt att sitta i en annan del av världen och kriga med FK.
Plus att förr eller senare är du ju ändå tvungen att återvända. Bo hos någon vän/släkting ett tag och få lite stöd samtidigt som du försöker få hjälp med ditt mentala mående och bråka med FK.
Tyvärr kommer ju inget att lösa sig av att bli full i någon obskyr del av Europa. Om du inte hittar jobb och bostad och hjälp där.
Antagligen inte så ”kul” råd men kanske nödvändiga för att undvika att du gör nått dumt.
Du har det antagligen som värst nu, och det ligger nått i att shit happens och sen blir det bättre. Jag brukar inte tro det när jag gått djupt i depressioner men ändå så blir det bättre och problem löser sig, dock måste du kämpa lite (till).

DetGårBättre
Svarade aldrig på det där.

Svarade aldrig på det där. Tack för era kommentarer i alla fall. jag läser alltid men ibland gömmer jag mig under min sten som är stor nog för att få vila i fred ibland.

Har pratat med min FK i alla fall och det är godkänt att min arbetsinsats är nedsatt. Dock ska det fortfarande utredas om jag tillhör Sverige. Seriöst? Vore kanske bättre om jag hetat Mohammed och sagt jag var från Afghanistan? Hon jag pratade med verkade dock vettig som jag hoppas det löser sig, men ibland tänker jag att det är skit samma. Nästan bättre om de jävlas så kan jag blomma ut i den fetaste jävla demon världen skådat!

Har druckit alkohol i tre veckor nu i sträck. Eller det är nog närmare fyra förresten. Var halvt risig för en vecka sen med svettningar och lite halvt illamående. Började då dricka några öl redan vid 11. Men sen tänkte jag, nej, det där är fan fel. Lyckades minska ner till 10cl vodka och typ fyra öl på en dag och sov dessutom gott. Nu är jag dock uppe på nivåer över 50cl vodka och några öl varje dag. Idag har det t ex blivit 60cl vodka och fyra öl! Men känner mig samtidigt helt okej! Visst, lite sliten om morgonen men det är inte så jag vill skära halsen av mig.

Behöver dock trappa ner det här då det är på väg att bli icke hanterbart. Men de senaste dagarna har tanken varit god men sen ligger man här med sin laptop och tänker... fan, fortfarande uppe i varv, ut och köp två dl vodka till och jag kan fortfarande springa ut och köpa ännu en liten flaska, trots att jag borde sova! Det ät väl lite 50/50 vad som kommer göras nu!

Ska försöka uppdatera tråden med lite mer klara och nyktra tankar imorgon! Tack för er som stöttar mig iaf! Men just nu har jag svårt att se hur jag ska bryta det här mönstret!

DetGårBättre
Kan åtminstone säga att jag

Kan åtminstone säga att jag inte spårat ut fullständigt. "Normalt" brukar jag ju börja dricka om morgonen och köra flerdygnsrace med fylla! Dock är det tufft som fan att hoppa av dessa. Det jag gör nu är mer något kvällsdrickande även om jag tar första ölen vid 15-tiden! Jaja, vi får se vad som sker! Igår blev jag dock så nitad att jag spelade 400 kronor på Brasilien till 3.50 i odds på -1.5! Mindes det inte förrän jag vaknade upp och kollade igenom sidorna jag kollat på dagen innan! Måste ju varit grymt speedad/full då! Nu är jag väl lagom speedad! Starka tankar på att bege mig ut och köpa en liten vodka till! Vet dock att det inte är ett bra beslut!

Fan, hade ju hyfsad kontroll på drickandet för någon vecka sen när jag drack några öl och en del vatten och var nöjd, samt gick och lade mig i min säng! Nu är det mer all in!

DetGårBättre
Okej! Jag tog det dåliga

Okej! Jag tog det dåliga valet! Det blev 2dl vodka till. Meningslöst! Men lite som en livlina! Problemet är väl att jag trappar upp just nu! Men skitsamma! Jag får lösa det där! Men tro fan Polen är bättre än Sverige iaf! Inga monopol här inte och öppet 24h! Skönt för ens välbefinnande på¨något sätt!

Passade på att äta också samtidigt och det är väl lite det som räddat mig hittills! Nu gäller det att fokusera och härda ut till 15-tiden imorgon, sen några öl och vodka för att slippa abstinens! Sjukt, ja riktigt sjukt men det är okej mot de dagar jag söp konstant i fyra eller fem dygn!

Mirabelle G-S
Kom hem

Spontan vädjan. Snälla du, kom hem till moder Svea med sitt irriterande monopol, kassa öppettider, skattefinansierade vård och bajsnödiga inställning till alkohol! Det ska inte vara sådär lätt att göra fel val :/ för då är det inte ens frågan om val längre. Det blir bara ”hoppsan” av alltihop. Kom hem och visa dem att du tillhör Sverige.Kram

Vinäger
Instämmer

Håller med föregående talare. Du är ute på farlig mark - men det vet du förstås. Det gäller "bara" att ta beslutet att ta bort, eller i ditt fall hem. Ju förr desto bättre.

Ta hand om dig! /Kram

DetGårBättre
Hemresa är planerad till

Hemresa är planerad till natten mellan den 17 och 18 juli! Fram till dess måste jag försöka lösa det här på något sätt. Just nu efter 10 cl vodka och två öl känner jag mig hyfsat stabil. Lite trött iofs men "nykter". Sen vet jag ju att så inte är fallet.

Viktiga nu är att det inte blir värre än det varit senaste dagarna/veckorna. Då ska jag nog kunna ro det i hamn, men idag är jag halvt ute på farlig mark. Tröttheten gör ju att jag bara vill svepa två dl vodka och sen sova. Men det där har jag testat. De fylleracen måste vara över helt enkelt. För efter de flerdagsfyllorna är jag inte ens hälften människa. Nu lyckas jag ju åtminstone äta och dricka massa vatten. Så jag ligger precis och balanserar på gränsen. Dock har jag ju sprungit och handlat med vodka mitt i natten. Igår två gånger dessutom. Det är en stor fara.

Får se om jag lyckas trappa ner eller om jag kommer glida runt så här i två veckor till. Alkohol är fan inget att leka med alltså. Man tror man har kontroll men det är så falskt så man lyckas lura sig själv helt och hållet.

Tack för era kommentarer i tråden! Jag försöker uppdatera här lite oftare för att ha lite koll på hur det går för mig. Tidigare har jag mest skrivit till en polare för att ha koll på när jag drack första, andra och tredje ölen etc. Allt för att ha koll på det lilla man kan ha koll på.

Hade varit enklare att ta sig "hem" om jag väl hade en trygghet där någonstans. Nu är jag lite i ett "fuck it all" mode. Samtidigt som jag drar i nödbromsen hela jävla tiden.

En positiv sak är väl att jag inte stör någon med mitt drickande. Ligger i sängen och smuttar min vodka. Folk måste ju dock undra. Jaja, det där orkar jag inte tänka på för då ökar jag väl mängden.

Köpt 50cl vodka idag samt fyra öl. Det måste vara max alltså vad jag ska dricka, sen måste skiten ner igen. Var ju så jävla nöjd när jag var nere på 10cl vodka och några öl. Då kände jag att det här fixar jag, men jag vet hur jävla enkelt det är sen att trappa upp igen. För i det nyktra tillståndet kände jag att "lite full ikväll är ju bara skönt".

KÄMPA!

DetGårBättre
Snart är klockan 17 och jag

Snart är klockan 17 och jag har endast 35cl vodka kvar nu! Hrm, det var ju detta som inte skulle hända, de här 35 cl lär jag ju behöva vid 21-22! Jaja, två öl också, får kämpa på! Behöver dock köpa mer mat så man klarar sig hyfsat trots allt gift man häller i sig!

Miss Hyde
Var rädd om dig

Du skriver väldigt insiktsfullt om ditt beroende. Jag hoppas att du drar i nödbromsen. Visst vore det skönt på ett sätt med en helvit dag,och låta kroppen återhämta sig? Du kör slut på dig om du fortsätter så här. Ett steg i taget, en dag i sänder. Allt gott!

DetGårBättre
Usch! Vaknade nyss och allt

Usch! Vaknade nyss och allt är bara e enda stor dimma. Blev det verkligen så illa igår? Visst, kändes väl på gränsen men som jag mår nu är det över den gränsen med råge. Var nog ute en sväng dessutom och fyllde på med vodka. Inte bra någonstans.

Idag måste jag ner i nivåer. Hoppas jag lyckas. Hur fan nyktrar man till från detta? Känslan inombords är inget bra just nu. Det löser väl sig? Har varit med om värre men detta är också illa! :(

Mirabelle G-S
God morgon

Eller morgon iaf... Jag antar att du känner dig riktigt eländig nu och behöver en kram, så *kram* från mig till dig. Hur man gör tror jag att du vet mycket bättre än mig faktiskt. Du har ju dragit ner tidigare, tom varit nykter en jättelång period. Hur gjorde du då? Du kan ju det här! Du behövde bara hitta din motivation igen, och nu fann du den :) Det gläder mig. Nu räknar jag dagarna tills du är åter i tryggt förvar i ditt hemland, där du får tillgång till vård och socialt skyddsnät... Nu, andas, drick vatten, försök knapra i dig något som är litet salt. Och sov bort det värsta eländet om du kan!

DetGårBättre
Tack! Jo,måste försöka sova

Tack! Jo,måste försöka sova bort så mycket jag kan. Men svårt. Kroppen skriker efter alkohol för att slippa må så här. Jag får härda ut. 12 kan jag nog ta en öl. Men sen måste jag se till så det inte eskalerar. Dock ingen större kontroll på det.

Försöker jämföra med för en vecka sen. Då drack jag också mycket. Började med två öl vid 11. Men det känns värre nu.

Lyckats få tre timmar att gå sen jag vaknade. Alltid något. Vattnet är dock slut nu 😕

Måste nyktra till hyfsat idag. För nu börjar det kännas som de här flerdygnsfyllorna. Men är så enkelt att bara ge upp och hoppas det löser sig, vilket det såklart inte gör.

DetGårBättre
Ännu en timme har passerat

Ännu en timme har passerat men nu börjar svettningarna samt att ångestattackerna blir mer påtagliga. Tankarna snurrar hela tiden om vodkaflaskan som står oöppnad bredvid mig. Illamående känner jag mig också nu. Måste ha en jävligt bra plan idag och även lyckas följa den med alkohol i kroppen senare idag. Men jag vet inte ens om jag har en plan. Enda jag vet är att ju senare jag börjar dricka ju större chans har jag att trappa ur. Men igår svepte jag två öl redan vid 12-tiden och det var väl inte så klokt. I onsdags så lyckades jag vänta till 15-tiden innan första ölen dracks. Sen vid 17.30. Det tempot är klart bättre, men sen ger jag mig på vodkan och då är det som att allt förnuft försvinner.

Har försökt äta och dricka så bra jag kan men märker idag att jag är låg på vatten. Mat lyckas jag nog få i mig. Så det är väl den lilla ljuspunkten i det hela. Nä, fy fan för att må så här. Vet ju att jag inte ska dricka, det är inget bra för mig och jag vill verkligen inte må såhär. Men nu har jag satt mig i den här situationen och då får jag på något sätt ta mig ur den också. Hade dock varit så jävla mycket enklare om jag haft lite stesolid. Då kan jag trappa ner på den under några dagar.

Får försöka låta bli att klanka ner på mig själv. Det hjälper inte.

Mirabelle G-S
Nej inte klanka!

Du måste vara din egen bästa vän just nu! Du måste vara den som tar hand om dig och ser till att du kommer hem säkert. Vad du än gör, ge inte upp! Finns det en svensk ambassad rimligt nära? Ta en taxi dit. De är skyldiga att ta hand om landsmän som dyker upp och har hamnat i svårigheter. Och det har du. Du är i fara!

DetGårBättre
Klockan går fan inte snabbt

Klockan går fan inte snabbt alltså. Men jag har härdat ut hittills. Dock var jag så nära att dricka några cl vodka för att bryta den här processen i kroppen just nu. Tanken är att ta en dusch, sen ut och gå en längre promenad. Kl 11 kan jag tillåta mig att dricka en öl tänkte jag, även om jag borde härda ut till 15-tiden. Men jag är så jävla risig så det finns inte. Samtidigt kan jag känna korta stunder att jag känner mig ju nykter och mör väl rätt bra, lite trött bara. Men sen kommer värsta smällen och man är på väg att vilja spy.

Får på något sätt ändå berömma mig att jag inte druckit något sen jag vaknade kl 05 i morse och det har nästan gått fem timmar sen dess.

Förra torsdagen så köpte jag en öl vid 11-tiden men bestämde mig att den fick jag inte dricka före 12.30 och det funkade riktigt bra. Tror t o m jag väntade till kl var 15 innan jag drack den och jag mådde ungefär lika illa då som i dag tror jag även om jag borde må sämre idag. Det här ska gå. Men jävla illamående som kommer som attacker.

DetGårBättre
Finns en svensk ambassad tio

Finns en svensk ambassad tio minuter bort med buss men om jag känner mig rätt lär jag inte ta mig dit :( Men det är ju inte bra som det gått de senaste dagarna alltså. Kan jag bara minska ner mängden dag för dag nu så funkar det ju. Men så jävla svårt. Speciellt när jag inte ens vet hur mycket jag drack igår. Att det ens står en oöppnad flaska bredvid mig får mig verkligen att undra.

Tror dock att jag fuskade med lite vodka igår morse om jag minns rätt. Kan varit där det spårade för jag mår mycket sämre idag än tidigare känns det som. Just det måendet att det känns som flerdygnsfylla. De sliter så jävla på psyket.

Mirabelle G-S
Bra, fortsätt så

En timme i taget, eller minut för minut. Om du har öl att suga i dig långsamt, klarar du av att låta bli vodkan då? Eller dricker du allt och går och köper mer vodka ändå? Usch. Jag önskar jag visste något som kunde vara till hjälp :/ Övervög svenska ambassaden... De kan säkert ordna med akut hjälp på plats.

Mirabelle G-S
Allvarligt sjuk

Du är allvarligt sjuk och strandsatt utomlands. Det finns fara för ditt liv. Du måste få hjälp. Det finns människor som hjälper. Du behöver bara överlämna dig. Så ordnar de med försäkringarna, sjuktransport hem och allt det där. Snälla läs följande länk https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/hjälp-till-svenskar-utomlands/akut-hjälp/allvarligt-sjuk-eller-skadad/

DetGårBättre
Det beror nog mycket på

Det beror nog mycket på dagsformen om jag ger mig på vodkan hänsynslöst eller kan smutta i mig det. Mjoe, det kanske inte vore fel med svenska ambassaden men känns som ett misslyckande. ska fixa det ändå är tanken. Men tack för din support här, den betyder mycket när man mår som jag idag. Det är verkligen timme för timme och även minut för minut. Det går att skjuta upp det. När kl är 11 hoppas jag att jag kan tänka 12 istället.

Undrar vad min promillehalt är nu alltså. Känns som jag är nykter stundtals men den lär vara över 1.00 ändå. Glad att jag inte verkar ställa till med några scener åtminstone.

Att spy hade fan hjälpt men det kan jag ju inte gå och göra :(

Mirabelle G-S
Kan du visst

Gå och stoppa fingrarna i halsen. Gör dig av med giftet. Sedan sätter du i en taxi till ambassaden. Det är INTE ett misslyckande. Du räddar ditt liv. Du gör det en mamma, pappa, syster, bror eller bästa vän skulle göra för dig. Samtidigt sätter du igång vårdapparaten i Sverige. Du säger ”fuck alkoholism” högt, klart och tydligt och tar första avgörande steget mot ett tillfrisknande. Snälla ta hand om dig!

Mirabelle G-S
Saxat

Har du med dig EU-kortet? Köpte du resan på ditt bankkort borde du ha en försäkring via banken som täcker vård under resan. Du behöver inte ens åka till ambassaden, du kan bara ta upp telefonen och ringa på hjälp. Saxat från ambassadens hemsida:
Kostnaden för akut sjukvård utomlands eller medicinsk evakuering hem till Sverige kan ofta bli väldigt dyr, ibland hundratusentals kronor. Därför rekommenderas alltid att du som resenär har en giltig reseförsäkring. Om du själv inte kan betala för vården kan UD och ambassaden ge råd och viss service – läs mer under ekonomiskt nödställd.

Europiska sjukförsäkringskortet
Vid resor inom EU/EES eller Schweiz ger det blå EU-kortet som utfärdas av Försäkringskassan dig rätt till akut sjukvård inom ramen för det allmänna sjukvårdssystemet i landet. Med EU-kortet betalar du lika mycket för sjukvården som de som bor i landet. Du kan beställa kortet här: www.forsakringskassan.se

Försäkringsbolagens larmcentraler

SOS-International
+45 70 10 50 50
SOS International

Europeiska ERV Alarm (f d Euro-Alarm)
+46 770 456 920
Europeiska ERV Alarm

MondayMorning
DetGårBättre

Hej,

Om jag får fråga:
Vad gör du i Polen?
Är du på ett hostel/hotell med rullgardinerna nere och dricker vodka?

En dålig galopperande period i Polen är inte bra.
Tillgång på vodka 24/7 och kanske ingen vän som kan hjälpa till.

Det där kommer bli svårt att bryta så försök klarna upp
huvudet NU och tänk klara tankar. Låt hjärnan få vila
ett par timmar och ruska om dig själv.

Du måste ha en plan om du vill bryta - för att skapa denna
plan måste du bli klar i huvudet.

Salt - socker - vatten - ingen alkohol på ett timmar.
Du måste ta dig därifrån.

Hur?

Med all värme och omtanke....

MM

DetGårBättre
Klarat mig till 11 iaf. Men

Klarat mig till 11 iaf. Men det är mycket ångest nu. Köpte en dricka och sandwich som jag försöker få ner nu.

Gick en "lång" promenad. Tror ju sånt ska hjälpa men tveksamt.

Ska försöka klara mig till 12'30 innan det blir någon öl. Önskar så tiden kunde springa på lite snabbare.

Läget är väl stabilt åtminstone. Men det svänger och pendlar snabbt. Halvsvårt att äta idag, vilket inte varit ett problem övriga dagar.

DetGårBättre
Jag åkte runt lite i Europa.

Jag åkte runt lite i Europa. Så har tre städer till att besöka men fastnade lite länge i just Polen och Warszawa.

Jag flänger runt lite,men blivit mycket tid på hostel med vodka senaste tiden. Och det blir lite en ond cirkel av det hela.

Situationen kunde varit både bättre och värre. Måste som du skriver hålla upp med alkoholen så länge som möjligt idag. Kanske kan klara mig till 13-14.

Men jag måste ha en plan. Tidigare har jag väl mest hoppats men i dimman sen blir det kaos. Bästa är att klara mig på öl idag samt inte köpa mer vodka. Har drygt 20 cl. Så fem eller sex öl på det idag.

Men det är inte mycket till plan. Frågan är om jag klarar att bryta alkoholen helt här nere. Kan jag surfa med några öl om kvällen bara så är det ju bättre än som det är nu.

Känslan av ensamhet är jobbig. Jag får kämpa på. Närmar sig 12 åtminstone. Alltid något.

Mirabelle G-S
Allt hjälper

Promenaden hjälpte. Allt hjälper. Utom att dricka mer. Allt som låter ditt huvud klarna är till hjälp nu. Låt ångesten komma. Den kan inte skada dig på riktigt. Det bara känns så. Alkoholen är det som håller på att ta ditt liv. Ta en promenad till. Gå ifrån demonerna.

DetGårBättre
Har inhandlat två öl nu.

Har inhandlat två öl nu. Tanken var att gå upp på rumnet men ska försöka gå en liten sväng istället. Ena sekunden känner man sig klar i knoppen för att nästa drabbas av panik. Endast 11.35 och ska kämpa till 12.30 och sen tidigast 14. Sen två timmar mellan övriga öl. Håll detta nu idag så är jag på banan strax.

Mirabelle G-S
Håller tummar och tår!

Jag hoppas innerligt att din plan håller. Bestäm dig för att varje gång du börjar tänka dricka, när du inte ska dricka, så går du en promenad. Det är en enkel manöver, som borde stävja värsta impulsiviteten. Till slut kanske du blir så trött i benen att du slutar tänka dricka bara för att slippa gå mer...

MondayMorning
DetGårBättre

Jag skulle nog säga att försöka "plana ut" det är bättre. d.v.s en liten skvätt A
i kroppen hela tiden under ett par dygn.
(Så tänker jag men mina tankar behöver inte gillas eller delas av andra)

Alltså du har druckit under en lång period.

Hur skulle det falla ut om du istället tog ex. 2 cl alkohol i timmen?
Bara det. Då håller du abstinensen på en bra nivå.
Då är risken mindre att du stjälper i dig ren sprit.
Har man druckit ren sprit under en period så måste man försöka "glida" ur.

Om du sätter en gräns att kl 12.00 så kan jag ta en öl. så är risken stor
att du inte håller det med 1-2 öl utan du kommer fortsätta med sprit.
Typ som om man bantar - när man väl får äta så äter man för mycket

Skulle du kunna och våga ha ett schema med en plan för att ha
lite alkohol i kroppen hela tiden under ett par dygn?

Tyvärr måste man ibland ta till alkohol för att bli nykter men tanken med
detta är ju att man ska bryta sin period.

Hoppas det går bra oavsett metod men bryta skiten måste du.

MM

Sidor