Hej gott folk,

Jag är en periodare även här på forumet. Fösta svängen var det illa. Tog mig ur och var nykter i nästan två år.
Sen trodde jag att jag var botad. Glad skrev jag hur Naltrexon hjälpte mig till ett vanligt socialt liv. Jag trodde verkligen själv på detta och det kändes stabilt. Problemet är när svackor kommer. Då är man sitt gamla jag oavsett hur bra det var tidigare.Sakta börjar jag inse att dricka med motta inte är något för en som är alkoholist.
För någon månad sedan var jag nere hos BC och mina levervärden var väldigt fina. Dock var alla förundrade över mitt pet värde. Dom hade nästan aldrig sett något så högt. Hade varit på en resa med kompisar och visst det hade druckits mkt men jag var ju absolut inte värst. Problemet med oss som inte kan hantera alkoholen är att när man väl kommer hem fortsätter man dricka lite varje dag.Det är inte normalt. Klart att kroppen tar stryk.

Sen fick vi flera sjukskrivningar på firman och jag fick ta på mig flera roller. Hur orkar man det när det bara finns 24h/dygn. I mitt fall dricker man lite lagom genom veckan för att få energi. Sen är man helt slut när helgen kommer och belöningen då är en hel flaska vin fredag o lördag. När söndagen kommer är man mer sliten än någonsin och då är man värd ett glas till lunch och ett till middagen. Cirkeln är sluten. Ni hör. Kroppen får aldrig vila. Nu är det en vecka kvar till semester och då tänkte jag göra tvärtom. Kommer börja med antabus igen. Sommaren måste bli en riktig viloperiod för mig. Sen är det bara att börja jobba sig tillbaka. Denna gång har jag lyckats hålla kroppen i halvt bra skick utan massa skräpmat så tre veckor med sol träning och ingen alkohol borde ta mig tillbaka. Det svåra är ju att få psyket att inse att man aldrig skall dricka mer. Önskar er alla en fin och nykter sommar. Tänk vad bra vi kommer må till hösten om vi klarar det. //C

låter som du har den bästa semesterplanen? Ju mer jag läser härinne förstår jag att jag också måste sluta med alkohol helt, inte många som verkar klara att dra ner. Jag är inte riktigt där än men känner att mina tankar går åt rätt håll! Har börjat läsa här var dag, lyssnar på alkispodden och ska försöka hitta nån grym bok kring ämnet.

Önskar dig en riktigt fin semester☀️

Jag förstår precis det du skriver... att det går så bra så att dricka socialt, lagom, som en normal människa. Tills livet händer och Murphys lag bevisas in absurdum. Då trillar man över kanten till självmedicinering och missbruk i rödaste rappet. Den där cirkeln har jag också vandrat runt ett par, tre gånger nu... Vi har valt att göra likadant du och jag, strypa alkoholkonsumtionen helt inför sommaren och semestern. Jag tror stenhårt på den planen :) Det fixar vi!

Hej Liten tjej,

Mitt tips är att inte fundera så mkt utan ta lärdom av oss alla som försökt "dra ner". Jag trodde på riktigt att jag skulle klara det och att alla andra hade fel. Nu vet jag och vill gärna att alla andra inte skall prova. Finns säkert någon enstaka person som klarar det men det är ett udda undantag. Vi vanliga skall vara helt nyktra.

Lyckat till Liten tjej

C

Tack Glasögon-Smurfen,

Då vet jag att vi är två som kör sommaren på detta sätt.
Underbart skönt med lite "forumkompisar" när alla tar fram rosévinet.

Önskar en trevlig sommar.

C