Arminius

Har haft 9 månaders nykterhet då jag vet jag haft problem. Trodde jag kunde ta några öl nu men blev full i flera dagar istället. Alltid velat maxa allt, behov av en medicinsk utredning?

Låter ju som ett klassiskt återfall. Vad jag lärt mig om alkoholism så är det just det här som är problemet. Man trillar direkt tillbaka där man slutade. Just allt/maxa eller inget verkar vara ett generellt återkommande drag hos oss som får problem.
Men grattis till 9 månader! Att falla på vägen verkar många göra.

En till ”Allt eller inget personlighet”... Välkommen, här är du i gott sällskap. Jadu... det är väl det som är ett gemensamt problem vi har här, att ”bara litet alkohol” blir mer, som blir mycket, och blir ännu mer. Men inte tycker jag det har gått åt helvete för dig. Du är ju här och skriver, redo att fortsätta din nyktra resa en insikt rikare - Det går inte att ta några öl. Fint så.

Femina

Ha inte så bråttom. Överlämna det åt en högre makt. Fokusera på att andas, vila, ta medicinsk hjälp och bli nykter igen. Sen går du till närmaste AA grupp och tar emot all hjälp och stöd du kommer att få. ?

Hur man reparerar förhållanden efter återfall har jag ingen erfarenhet av... Men jag vet vad som brukar hjälpa när man är rätt säker på att skilsmässan hänger i luften av andra orsaker - att inte börja obsessa över äktenskapets vara eller icke vara. Utan koncentrera sig på sig själv, att utvecklas och bli den bästa versionen av sig själv som man kan. Då brukar det nära på havererade äktenskapet liksom hänga med i uppgången, och man förälskar sig i varandra och det gemensamma livet på nytt. Kanske är min hemsnickrade teori ett skitdåligt råd att ge. Du får ta det med en nypa salt. Att fokusera på att bygga upp mig själv i kristider har iaf tagit mig genom hittills drygt 20 år med min bättre hälft. Satsa du på att bli nykter och bygga upp dig själv, så lägger sig resten av pusslet som det ska :)

Bra att du får vård. Har du kraftig abstinens?
Been there Done that. Allt kändes hopplöst.
Klarade du 9 månader utan ngn hjälp? Jag är bara på 6 månader men hade aldrig klarat det utan AA och eller sponsor.
Angående förhållande så håller jag med föregående talare. Fokusera på dig själv, visa genom handling att du tar all hjälp du kan få.