Herasmamma

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lättlurad
Herasmamma
Lättlurad
Hur man än gör så har man arslet bak!

Träffade min nuvarande man för ca 8 år sen. Han har 3 barn, jag 2 sen tidigare. Förstod inte, fast jag vuxit upp med en alkoholist till pappa och bror. Kanske jag blundade! Slag, psykisk misshandel under så många år! Varför tar man allt skit? Pantade idag, " men vi köper ingen mat" måste ha pengar till öl och cigg"! Jag går hungrig, har fått problem med balans, yrsel, ramlade sist när jag tog ut hundarna. Slog hål på mina ben. Han gömmer " sina" öl! Har varit nykter, men fick inte köpa mat. !!

Sofia
Hej Lättlurad. Ditt inlägg är

Hej Lättlurad. Ditt inlägg är fullt av frustration och funderingar. Din mans alkoholberoende går ut över dig och din hälsa på ett påtagligt sätt, det är inte okej. Det låter som att du är frustrerad både på honom som agerat som han gjort, med fysisk och psykisk misshandel under många år, och att du också känner en frustration gentemot dig själv - "varför tar man all skit", förstår jag dig rätt? Processerna kring våld och hot i nära relationer är komplexa. Ofta börjar ju relationen med mycket kärlek, passion och fina sidor och så gradvis smyger det in allt mer av kontroll, styrning, hot och kränkningar. Som växlas med ånger, löften om bättring och fina stunder tillsammans. Det är oftast inte helt svart eller vitt och det kanske inte heller känns helt enkelt att se alternativ till att "ta all skit" heller. Att lämna relationen eller att värna sina gränser mer i relationen kan ju många gånger kännas väldigt skrämmande, om det är förknippat med ökat hot/våld t.ex.

Jag önskar dig att du ska få må mycket bättre än så här och att du ska få förutsättningar för en bättre hälsa, så jag hoppas att du vill ta hjälp att må bättre. Att skriva här är ett bra steg som du har tagit. Har du någon i din närhet som vet om hur du har det? Finns det någon som skulle kunna stötta? Du kan också ringa Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50. Dit ringer man gratis och numret kommer inte upp på telefonräkningen.

Fortsätt gärna skriv om hur du har det och hur du vill ha det i livet. Ibland får man skriva flera gånger innan en ny tråd tar fart.
Varma hälsningar, med hopp om bättring för dig,
Sofia, alkoholhjälpen & anhörigstödet