Once upon a time

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
rabbitgirl
Once upon a time
rabbitgirl
den själviska genen och sånt

Idag har jag mycket funderingar i huvudet.
Jag har alkoholsjukdomen och har varit nykter i 2,5 år. Men sista veckor har genen vakant. Den själviska genen som jag har, något som driver mig till ett självdestruktiv mönster. Jag vet att jag inte får dricka alls, att jag blir påverkad fort och vill bara ha mer och mer och kommer att må jättedåligt.
Jag vet inte riktigt vad jag saknar just nu, varför är jag så himla sugen på ett glas (läs en flaska) rött vin. Min hjärna har fått för sig att jag ska kunna slappna av på det sättet.
Det var så länge sist jag drack. Att inte tala om att vara full. Det krävde så mycket energi att bryta mitt beroende och jag vill verkligen inte gå igenom detta igen. Jag förstår inte riktigt varför tänker jag helt plötsligt på vin varje dag. Det fanns månader där jag inte ens hade en tanke på det.
Knasskatens list hjälpte mig :) Lista på dumma saker som hon gjorde på fyllan. Jag kunde bocka av en del och lägga till några. Jag vill inte vara där igen.
Hjälp mig att fokusera på annat! Jag vill fixa även denna höst.

Lasse82
God kväll, ja tycker du är

God kväll, ja tycker du är väldigt duktig som klarat dig nykter så länge. Läsa här in brukar hjälpa mig, brukar även ta en promenad eller bara sätt mig nere vid sjön å andas lite frisk luft.

Kan dina tankar kommit pga du tänkt för lite på ditt problem, kanske börjat slappna av?

Själv har jag ett rekord på 6månader nykter de var 3 år sen. Kan säga att de helvete ja upplevt med spriten dom senaste 3 åren har inte varit roliga. De finns ingen väg tillbaka till normalt drickande tro mig, helt kört faktiskt.

Ja dricker mer i perioder (sedan några år) nykter en månad å dricker igen osv osv tror alltid de ska funka bra men de gör ALDRIG det.

Ursäkta om ja låter sträng. Sköt om dig.

Knaskatten
Har du läst

.... The unexpected joy of being sober? Tyckte att den var så bra och att man liksom blev mer PEPPAD på hela nykterheten.
Och så är det ju grymt att påminna sig om att de saker man har gjort på fyllan... tja, de riskerar faktiskt att sabba allt.
Det är inte värt det för en himla DRYCK liksom. Om det vore hallon som fick en att må så dåligt, bete sig så dåligt, som förkortade livet som fick en att göra bort sig - skulle det då inte vara ganska lätt att låta bli hallonen framöver i livet? Äta jordgubbar och blåbär istället? Anledningen till att det är så svårt att låta bli alkohol är ju inte att det är gott, utan för att det är beroendeframkallande. Det är alltså din alkoholröst som försöker snacka omkull dig, och den är INTE din kompis. Lyssna inte.
Kram! 💞😽

Knaskatten
Och avslappning..?

Nej, den är falsk. Alkohol gör en faktiskt mer deprimerad och stressad, även om den initiala kicken ger en boost (som går över på en halvtimme och sen vill man ha mer). Efteråt faller man längre ner på skalan avslappnad och glad än vad man var innan man tog första glaset.
Det är inte värt det!
Muta dig själv med en massage istället. Ett yogapass. Något annat som får dig att slappna av.
Ok nu ska jag sluta tjata! 😽

Mirabelle G-S
Kan det vara tristess som

Kan det vara tristess som slår till? När man är sådär uppvarvad, men samtidigt loj och initiativlös, då tycker jag att rödtjutet hägrar med falska löften om harmoni. Testa att berika ditt liv med ett nytt intresse? Vad beror ju på hur mycket tid du har till förfogande, men vad som helst som du kan fastna för och fokusera på duger. Något fånigt app-spel tex. Eller börja spela ett instrument. Eller färglägga vackra mandalas. Själv började jag spela golf. Nu längtar jag inte efter vin på helgerna, för bakfull skulle jag inte orka spela 😊