Konewka31

Hej, jag dricker 1-2 flaskor vin varje dag sen några år. Jag är medveten att det är inte normalt och det kommer döda mig. Jag lurar mig själv att jag kan ta hand om det. Varje dag säger jag till mig själv att från imorgon kommer jag inte dricka och göra en paus. Jag är noga för att dölja mitt drickandet. Ingen vet på jobbet, familjen vet men jag är noga för att de accepterar det. Jag undviker folk som går inte på att jag dricker och accepterar mig som jag är. Jag är 50 år och jag känner att jag kommer att dö snart om jag inte gör något åt det. Jag har svart att öppna mig och prata om mina problem (face to face). Jag har svart att prata om mina känslor när jag är nykter. Det är då jag dricker som jag har mod och vågar prata om hur jag känner på riktig. Hur kommer jag ur den onda cirkeln. Mvh Konewka31.

Femina

Välkommen hit till forumet! Det låter som om du behöver träffa andra som förstår och är i samma situation. Sök upp närmaste AA-möte och gå dit. Du kommer inte att ångra dig. ?

Ett bra första steg, testa självhjälpsprogrammet så får du en liten start. Som Femina skriver är AA en stor hjälp för många. Att få se att man inte är ensam och det finns hjälp är ovärderlig/: kram Strulan

Konewka31

Tack för ditt svår. Vart hittar jag självhjälpprogramm? ;)

Du har bestämt dig för att förändra dina alkoholvanor. Det har sett ut såhär ett par år nu och du har fått nog. Du har nu hittat ett sätt att kunna formulera det du känner och tänker kring detta med alkoholen, här öppet på detta forum, modigt och klokt att ta steget, bra gjort!
Du har redan fått lite tips av andra användare. Just nu känner du dig inte redo för AA, kanske i framtiden. Programmet ville du titta på, det hittar du på startsidan, klicka på anmäl dig här: www.alkoholhjalpen.se.

Du beskriver här att du druckit dagligen och utifrån det kan det finnas risk för abstinens om du bestämmer dig för att avstå helt en period, då kan det bästa vara att ta hjälp inom vården för det. Du nämner samtidigt att du inte vill träffa någon face to face. Skulle du trots allt bestämma dig för en vit period och börja må riktigt dåligt kontakta vården, du kan också läsa lite mer här om abstinens: https://alkoholhjalpen.se/akut#abstinens

Du kanske redan funderat på detta och känner till vad det kan innebära med abstinens, och du bestämmer ju såklart själv hur du vill göra. Hoppas det var ok att du ändå fick lite information.

Fortsätt såklart också gärna läsa och skriva här på forumet, en del läser mer en del skriver mer. En del har sin tråd lite som en dagbok. Du hittar ditt sätt! Igen välkommen!

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet