Hej,
Jag har i stort sett druckit nästan varje dag i flera års tid. Jag vet inte varför men jag tror att det var för att döva ångesten.
Förra året höll jag upp i nästan 2 månader men började tyvärr igen då jag trodde att jag kunde dricka litegrann men det funkade ju inte.
Droppen blev att jag vid ett flertal tillfällen på helgen gått upp på natten och fortsatt o dricka in på morgontimmarna och med en kraftig ångest som följd.
Det vardagliga livet har fungerat men orkar inte med detta längre.
Nu har jag hållt upp i 12 dagar, 13 idag. Mår mycket bättre o e piggare men e svårast på helgen, kryper i kroppen. Svårt att stå imot suget, men jag skall klara det denna gång.
Ta hand om er/Jonas

Bra jobbat Lonely Man... jättebra jobbat. Det är tufft, skittufft och så starkt att klara de första veckorna. Den första tiden och speciellt helgerna är superjobbiga. Vi är ju så invanda vid ett beteende och vår hjärna förväntar sig ju att bli omtöcknad om helgen.

Gör något som du tycker är kul, ta en promenad, spela schack på nätet, läs en bok. Tänk att du bara ska vara nykter i dag, i morgon tar du i morgon.

Och suget är just bara ett sug, det håller inte i och efter några fler veckor så försvinner det mer och mer.

Lycka!

Så bra att du drar i handbromsen innan vardagen raseras. Jag känner igen att det är helgen som är svårast i början av nykterheten. Mitt råd är att du bryter ditt beteendemönster helt. Om du är van att åka direkt hem efter jobbet och sjunka ner i soffan tex, gör tvärtom. Ta en lång promenad, eller boka dejt med en kompis, eller kör ett pass på gymmet, eller skriv in dig på en matlagningskurs just fredag kväll, osv osv. Du kommer fixa detta ? Lycka till!

Freaag igen. Bestämde mig för att inte gå till systemet idag. Kändes bra. Tredje helgen nu utan A, hoppas denna blir bättre än förra. Känns riktigt bra att leva utan alkohol nu, får mycket mer gjort , mycket blev förfallet här hemma förut, orkade inte ta tag i något. Har dock fortfarande en himla trötthet antar att det har med drickandet att göra. Äter dock mycket choklad istället för A, får sluta med det.
Tacksam för denna sida o alla ni som ger så bra stöd. Ta hand om er alla därute.

Starkt Jobbat! Dina nyktra dagar känns som en livstid för mig som denna gång är på dag 3. Känner igen mig i din beskrivning av alkohol som ångestdämpande. Tyvärr en ond cirkel. Ågest -alkohol - mer ångest - mer alkohol. Jag kunde också gå upp på småtimmarna, ta ett par öl, gå och lägga mig och vakna med en sjuk ångest..
Snart 3 veckor! Så starkt!

Lördag igen o är den dagen som är svårast tycker jag. Jag drack av tristess o för att döva ångest. Jag vet att det kommer att krypa i kroppen senare under dagen men jag skall stå emot. Promenader är bra har hjälpt mycket. Har inte varit något problem under veckan när jag har fullt upp.
Ta hand om er alla