NinaW

Jag har en närstående familjemedlem som har haft beroende av narkotikaklassad medicin pga kronisk värk, som med åren eskalerat till ett korsberoende med alkohol.
Tyvärr sätts jag endast på väntlista för gruppsamtal för anhöriga där jag bor, så söker nu vidare efter kontakt här i väntan på att något ska gå framåt i listan...
Jag söker helt enkelt efter andra som har erfarenhet kring korsberoende, antingen om du är anhörig eller själv har ett sådant beroende. Hade verkligen behövt en dialog med någon för att få en förståelse till min familjemedlem, samt få tips och råd dels på vad man kan försöka göra för att förändra situationen för den beroende och även på hur man själv kan gå vidare när man har "försökt allt".

Stort tack på förhand.

Föreslår dig ta kontakt med någon alanongrupp. En grupp för anhöriga till personer med beroende av alkohol eller droger av olika slag. Leta på nätet efter närmsta grupp. Hoppas du kan ha nytta av det och att det finns en grupp i din närhet. Kör själv sammanlagt 16 mil tor till min närmsta alanongrupp, men det är värt det.