Har försökt sluta dricka ett par år nu. lyckats kanske 3 dagar. Har druckit dagligen i 20 år men lyckats sköta mitt jobb. Däremot tar det enormt på krafterna - har ett ansvarsfullt jobb där jag måste vara "på tå" 8-17 och hela tiden prestera. Denna sommar har jag gjort allvarliga försök att sluta, men till slut druckit mer än nånsin. Dricker jag inte får jag hjärtklappning, blir nervös och rädd för att inte nå upp till kraven på jobbet. Det skulle nog hjälpa med tabletter, men läkarna skriver så ogärna ut nu för tiden.
Nu har jag trappat ned ordentligt må-on och helvit to fre. Men idag orkade jag inte längre, gick till systemet och storhandlade. Jag har ett par vänner jag åkallar till hjälp i min ensamhet, men jag vill absolut inte "komma ut".
Det är inte sug efter alkohol som är problemet, utan att jag blir så uppstressad och nervös utan. Vill inte göra någonting, bara stanna kvar i sängen.
Har pratat med min chef om stressproblemet, men det är svårt att få hjälp. Jag verkar ju så proffsig!
Min avlidne make var alkoholist, så jag borde var varnad. Han hade paranoia, kontrollerade mig och förbjöd all kontakt med andra , även med min mamma och syster. Nu har jag inget socialt liv och vill gärna jobba för att se lite folk. Har dessutom inte råd att gå i pension före 65.

Nu har jag bara ditt inlägg ovan att gå på så det kan hända att jag är fel ute.
Men när du pratade med din chef om stressen, hur uttryckte du dig då? Om du verkar så proffsig så tolkar jag det lite som att du kanske inte var helt öppen med din chef om exakt hur jobbigt det är?
Enda sättet att få hjälp med det är att vara ärlig. Hen kan inte läsa dina tankar om du säger att det är ”stressigt men det är ok”.
Kan vara din prestationsångest som ställer till det? Men att lösa jobbstress och press med sprit är ett bra sätt att hamna i än en värre sits. Du är i en liknande sits som jag var. Dövade en del av samma problem med alkoholen. Men faktiskt så blev jag mindre stressad av att inte dricka. Man tror att alkoholen hjälper, och det gör den en stund. Men långsamt blir du mindre stresstålig och mer känslig.
Det är ok att säga till sin chef att det är för mycket. Det är ett problem som måste lösas. Man tror ofta att chefen är så imponerad av hur mycket man orkar med att dra, men i realiteten är man som chef ändå mest fokuserad på helheten och som människa, sin egen arbetsbelastning. Folk som aldrig klagar får lätt för mycket eftersom det är lättast att lägga jobb på dem.
Alkohol löser inget av ovan. Inget alls.
Lycka till!