Carro89

Funderar på om alkoholismen föder och göder ett narcissistiskt beteende hos min man eller om han självmedicinerar, att alkoholen intas för att dämpa känslorna i samband med den i sådana fall medfödda narcissismen?

Han kommer högt på narcissism-tester och stämmer in nästintill till punkt och pricka. I min naiva drömvärld är det alkoholen som gjort honom sådan och att han kommer bli kvitt det en vacker dag. Men i verkliga världen misstänker jag starkt att han varit narcissist sen länge och att alkoholen lugnar honom. (Endast HONOM dock, INTE oss runtomkring honom.)

Har väl aldrig riktigt tänkt på det innan men efter 10 års konsumtion så här jag märkt att han passar in på alla punkter som narcicisst.
Kan inte riktigt komma ihåg att det var så innan men tänker jag efter så fanns det nog signaler på det då också.
Det är inte lätt att leva jämte en sådan person och man känner sig konstant nedtryckt tycker jag.

Mitt ex stämde också in på samtliga punkter på narcissism. Han använde också flera former av manipulation. Läste mycket om det när vi var ett par, min Google historik handlade nästa enbart om sånt. Bättre att fundera över varför man själv väljer det livet. För väljer gör man ju. Även om det inte känns så när man är mitt upp i det.

Carro89

Det är ju som sagt både sorgligt och skönt med flera i samma sits. Är ledsen för vår skull, för deras skull också.
Azalea, vi får stöttas här och bolla m varandra och andra. Tror att ju mer man pratar om det, desto klarare kommer vi se.
Nordäng, du har en stor poäng i frågan du skriver. Jag går hos psykolog för att försöka bena ut just det.
All styrka till er!

Axlanders

Mitt ex kallar sig stolt för narcissist, tycker han själv är bäst och har sjukligt svårt att förstå andra människors sätt att leva, tycka och tänka. Han blir arg när han inte förstår vad andra/jag menar och går till motattack och trycker ner.
Han var inte sån till en början, han var mer öppen och verkade iaf vilja förstå mig och andra. Medan andra kan skratta bort ett missförstånd eller meningsskiljaktighet blir han fly förbannad och vill dra och hatar den andra personen i fråga.
Detta är för mig helt orimligt och obegripligt.
Kanske är en annan femma när en inte lever med personen och inte ser de här dragen så ofta men jag tycker att andra borde reagera? Hur kan vänlistan vara så lång tänker jag? Manipulation?
Urs, blir mörkrädd och sorgsen.

Pikachu00

Får ta bort de jag skrev.. Jag tror de bara mår jävligt dåligt o försöker lösa de på dumt sätt. Ex genom deflection.

Kullan

Mitt barns pappa är likadan. Han är alkoholmissbrukare, och har tydliga narcissistiska drag, och jag vet inte exakt vad som är vad. Om alkoholen gör honom till det, eller om han alltid varit så.