drunk_to_hunk

Jag har i 1825dagar försökt att förändra/sluta med mitt drickande av alkohol. Jag har provat meditation, hypnos, 3-4 självhjälpsböcker, KBT, podcasts och varenda smart-app som man kan hitta, allt för att jag har tänkt att jag ska klara detta själv. Ingen av dessa metoder har hjälp, så nu kapitulerar jag och sväljer min stolthet. Jag klarar inte detta själv!

Jag har under åren då och då gått in här och läst era inlägg, men jag har aldrig skrivit själv. Det förändras dock i och med detta inlägg. Jag måste få till en ordentlig förändring och mitt senaste hopp är att det kanske hjälper om jag får skriva av mig, även om det är till anonyma fina människor där ute.

Talien

Grattis till kapitulationen ?
Precis som du säger, inget har nån egentlig effekt så länge man dricker. Alkoholen tar udden av allt, snor all uppmärksamhet och vinner varje fight. Jag gjorde lite lika. Jag försökte inte sluta dricka, jag letade nån form av lycka som skulle kunna hjälpa mig minska mitt drickande.
Bra att du är redo att ta hjälp! Det behöver man, det är jätteviktigt! Detta forum är en väldigt bra start!

drunk_to_hunk

Hälsan har börjart göra sig påmind. Magen är i uppror, den är uppblåst och jag mår ibland illa. Har verk i leder samt dålig hy. Lika så är hjärnan deprimerad. Vågen säger 12kg plus sedan jag vägde mig för 5-6år sedan.

Supit bort all romanitik som jag tidigare har förknippat med alkohol. Finns ingen framtida situation där jag ser att jag måste ha alkohol för att det ska vara trevligt eller kul, den tiden är förbi. Jag är så extremt less helt enkelt. Jag får ingen eufori av alkohol längre, drickandet är bara ren och skär rutin. Alkohol har tidigare hjälp mig att somna, men inte ens det hjälper den till för idag, om jag inte trycker i mig kopiösa mängder då vill säga, detta eftersom att jag har byggt upp en otrolig tolerans.

Jag tror faktiskt att jag har nått den så kallade botten, för jag vill aldrig mer se alkohol i hela mitt liv.

Får bara hoppas att det inte är försent på hälsan, att de skador som alkoholen har orsakat är reversibla.

Detta är min motivation, och det är just därför jag kommer att lyckas denna gången, det och att jag skriver av mig :)

drunk_to_hunk

Jag är ju nu inställd på att fixa detta, och det inkluderar också att jag är ärlig över vad som händer i mitt liv. Jag är införstäd att denna resa kommer att vara snårig, och det innebär att jag kommer att snava på en hel del minor på vägen.

Igår var en sådan dag, dag 2. Det känns självklart som ett misslyckande, att nycketerheten bara varade en dag. Men samtidigt, jag forsätter att skriva, jag vill vara är ärlig, jag är målmedveten! Det är tungt att ta sig ur ett missbruk, men jag är långt ifrån att ge upp. Jag kommer att vara 100% ärlig i denna tråden, och det känns befriande att dela detta med er.

Jag gick en prommenad på eftermiddagen, och kände ett starkt sug att köpa alkohol. Klockan var kring 16:20. En minnesannteckning till mig själv, är att det är oftast vid det klockslagen jag känner suget. Kort o gott så lyssnade jag på min inre röst, tog en tur förbi systemet och inhandlade en kvarting gin och en tetra-pack 275ml vin. Drack upp allt under kvällen.

Happy? Nej! Ångest? Ja!

Det finns dock bara en väg framåt, nykterheten. Idag startar vi om, motivationen finns där, och det glädjer mig att ni är med mig. Skam den som ger sig!

Lully

Så ledsen. Trött. På att alkoholen har kontrollen över mig och mitt liv och inte tvärtom. En förändring måste till och jag vet inte hur. Jag är inte närvarande. Känner inte livets nyanser. Saknar livsglädjen! Har precis registrerat mig och hoppas jag kan hitta hjälp och stöd här!