Magge

Hej Lully
Bra att du hittade hit, här kan du läsa många olika delningar kring hur alkoholen styrt andras liv som kan vara till hjälp och sedan hur var och en har jobbat med olika metoder för att minska eller bli av med deras alkoholproblem. Välkommen hit!

Lully

Har egentligen allt att va glad för! Jobb. Tre barn. Vänner. Fint hus att bo i. En sorg över en skilsmässa och dämpat sorgen med vin. Som utvecklats dig till att finnas tillhands varje kväll. Vaknar med ångest och förakt över min svaghet... blir väldigt negativ spiral. Speciellt när jag har väldigt höga krav på mig själv. Känns väldigt sorgligt. Glad att jag hittat hit och hoppas det kan hjälpa mig att fatta ett beslut och genomföra en förändring till ett alkoholfritt liv fyllt med glädje!

Magge

Jag som också gått igenom en skilsmässa förstår dig, men som du skrev att du har dina barn, jobb och vänner :) Du har ju tagit första steget och det betyder att du visar din styrka INTE din svaghet! Tillsammans kan man hjälpas åt att bygga upp sin självkänsla och ett liv med glädje. Har du läst delningar från andra personer här? /Magge

Lully

Jag har precis börjat läsa igenom inlägg. Navigerar mig runt lite just nu och försöker hitta rätt var jag skriver ??!

Vill så gärna bli alkoholfri! Önskar ju kunde ta ett glas vin lite då och då men är rädd att jag aldrig kommer klara det. Belönings centrum slår till varje kväll och jag automatiskt häller upp ett glas vin när jag ska börja laga mat...

Magge

Belöningscentrum, till 80 % så blir ett glas en flaska för mig så har förstått nu efter några år att det inte funkar i mitt fall. Konstigt att man känner en viss sorg att man inte klarar av att hantera det men jag fokuserar på nuet, att idag ska jag vara nykter och även somna nykter och klarar jag att vakna upp utan bakfylla och ångest så är jag glad. Så en dag i taget, skriv dagbok och reflektera över ditt mående som du har dag för dag. Min svaghet är när ångesten släppt och jag får tanken att jag klarar ett glas nu osv. Kämpa på och läs, läs och skriv för din egen skull, känns så mycket lättare efter man fått ner allt i text om tankar och känslor. Då ser man även när man gör framsteg och skillnaden i tankesättet när det gått några dagar, veckor och kanske tom månader.