Hur många chanser skall man ge?

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
5barnsmamman
Hur många chanser skall man ge?
5barnsmamman
Hur många chanser skall man ge?

Levt med min man i 25 år och de senaste 6 åren har han självmedicinerat med alkohol då han mått dåligt.
Har både försökt hjälpa hotat och ställt ultimatum men inget har hjälp, han ljuger och gömmer dricker i smyg och förnekar att han druckit. Vissa perioder har varit lite lugnare och då har jag och barnen fått hopp om att det kanske vänder nu men han hamnar alltid tillbaka igen.
Nu bor vi inte ihop längre jag har flyttat till en lägenhet 2 mil bort. Och i min värld någonstans tänkte jag att han skulle säga hejdå till alkoholen för gott då jag verkställt mitt hot om att lämna, för jag vet hur mycket han älskar sin familj.

Men även denna gång händer det igen men nu med en allvarligare utgång.

Han dricker trots att han är ensam med vår 8 åriga son. Som slutade i att han höll på att köra ihjäl sig framför ögonen på vår son. Han har legat på sjukhus i 4 veckor för de allvarliga skador han ådrog sig, opererats 7 ggr för att inte behöva amputera sitt ben. inte ens efter denna olycka fick jag reda på sanningen om att han druckit och att kört full, hans vänner täcker för honom och han ljuger för mig. Hans vänner bad tom våran son att ljuga för mig, de bad honom säga en helt annan version än den som var sann, vilket gjorde att han mådde jätte dåligt i ett helt dygn innan sanningen äntligen kom fram till mig. Förstår inte hur man kan göra något sådant mot en liten pojke. Vi har t.o.m. fått en oros anmälan på oss från socialen pga detta.

Har varit så arg och ledsen. Men nu när allt lugnat dig och han har kommit hem från sjukhuset dock i rullstol är jag där och hjälper till allt för att det skall flyta på och för att barnen skall få träffa din pappa.

Han bedyrar nu att det här var sista gången, han skall aldrig mer dricka. Och han bönar och ber att jag skall komma hem igen. Jag blir mer och mer på det klara med att vi inte kan fortsätta tillsammans men har ändå jätte svårt att släppa.

Då och då blir han elak och säger att tänker jag bara släppa allt efter 25 år och 5 gemensamma barn får jag fixa allt själv med bank och skilsmässa osv i helgen var han arg på mig och frågade hur jag skulle klara mig själv?

Han är igentligen världens snällaste man och en jätte fin pappa men helt plötsligt början han säga massa elaka saker till mig.

Hur många chanser skall man ge? och hur vet man att han håller sitt ord denna gång?
Igentligen förstår jag inte varför jag valklar i mitt beslut då jag tycker att han gått för långt när det går ut över våra barn.

Clara
Nej!

Det finns ingen som helst anledning för dig att ge honom en chans till. Han har inte gjort nånting som motiverar det. Det är bra att det gick vidare till soc. Sitt inte där och försvara honom, utan säg som det är, att du är orolig för att lämna barnen ensamma med honom (såklart!) och undrar hur du ska lösa det. Jag tycker inte att du ska hjälpa till hemma hos honom heller, det kan hans kompisar göra om det nu inte är så allvarligt.

Om han håller sig nykter i ett år och kan låta bli att säga taskiga saker, DÅ kanske du kan ompröva ditt beslut. Som det är nu finns det inte en enda grej som motiverar att du ska flytta hem.

Stor kram!

5barnsmamman
Tack så mycket för dina ord,

Tack så mycket för dina ord, känns bra att få någon annans syn på allt. Det är ju väldigt lätt att falla tillbaka, för det här är ju inget jag valt utan en konsekvens av hans handlingar, som jag inte kan styra över.

Tack så mycket. Kram

siggestardust69
Spar din tid 5barbsmamman!

Hej 👋
Mitt råd är att brut helt med honom, spar din tid. Fokusera på dig själv och dina barn istället. Hans kärlek till alkoholen är större än till dig och era barn i nuläget.
Så spar din tid! Du och era barn är värda att ha det bra och ha en trygg & stabil tillvaro. Han måste lägga in i ”potten” såinihelvete mkt för att bevisa att han är värd att satsa på! För det första... helt sluta med alkohol! Ta hjälp, delta aktivt ex samtal, möten osv. Vara nykter över tid! Sedan kan du satsa på honom om du vill!
Men lögner, offerkoftor, härskartekniker liksom fuckoff!
Du fixar det !
Kram siggesrardust69

5barnsmamman
Tack, när jag läser din

Tack, när jag läser din reflektion på mitt liv, känner jag att du har så rätt. Skall åter gå och läsa detta varje gång jag börjar tveka. Kan inte göra något mer för honom än jag redan gjort.
Denna resa får han göra utan mig och barnen.
Kram

Sofia
Bra att du skriver här!

Hej 5barnsmamman! Vilket ansvar du tar och vilka omsorger du visar din man, som hjälper honom en massa nu när han kommit hem från sjukhuset i rullstol, trots att du varit oerhört arg och ledsen över det som har hänt. Du försöker verkligen se till allas bästa. Det låter som att du också tar ett sunt ansvar för barnen när du i din avslutande mening i första inlägget skriver att du egentligen inte förstår varför du vacklar i ditt beslut, då du tycker att han har gått för långt när det går ut över era barn. Det låter ju som att din 8-åring fick en tuff upplevelse, både genom att se sin pappa vara med om en svår olycka men också genom att han blev pressad att ljuga för dig om händelsen för att skydda pappan. Det låter som att han har en hel del jobb att göra för att ni ska kunna lita på honom igen? Kanske i form av deltagande i behandling, en längre periods nykterhet osv. Eller kanske känner du att du har tappat de positiva känslor du har haft för honom, även om han genomgår en stor förändring. Allt du känner är okej!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

5barnsmamman
Trots alla fina och peppande

Trots alla fina och peppande ord sitter jag här i kväll med en jätte ångest över allt. Han ringer och smsar flera gånger varje dag och förklarar hur mycket han älskar mig, blandat med syrliga ord när jag inte ger samma tillbaka.
Så otroligt ledsen över att han satt vår familj i den här situationen så jag bara kommer få träffa mina barn halva tiden. Gör så ont i hjärtat. Blir oxå så arg och provocerad när han skyddar sig med att han inte gjort allt detta avsiktligt trots att det har på gått i ca 6 år och jag givit honom 1000 chanser.

Skrållan
Så konstigt

Det är så konstigt att vi som är anhöriga, alltid ska känna skuld. Fast jag lämnat, så känner jag ibland skuld. Men det var ju inte jag som drack sönder våra helger. Inte jag som var sur och arg på veckorna. Jag försöker verkligen göra mig fri från skuld.
Och så tänker jag, vill dom verkligen ta tag i sitt drickande, så gör det. Kom sen och be och få en chans. Men gör något åt det först.
Det klart att din man försöker med alla medel att få dig tillbaka. Allt blir så mycket enklare för honom. Och att kunna fortsätta dricka.