Förstår kanske inte hur det fungerar här än men det var i alla fall jag som startade denna tråd.

Jag undrar om det finns någon hjälp att få som anhörig? Alanon finns inte i närheten av min stad så det är inget alternativ.

Finns något annat?

Jag vill inte få hjälp med hur jag ska få min anhörig att sluta. För det går inte, jag har provat allt förutom att skvallra till dennes arbetsgivare som då skulle, vad jag förstått det som, behöva erbjuda rehab.

Jag vill bara få hjälp genom att få tala ut om allt. Rensa mina tankar och mina skuldkänslor och rädslor. Jag har hållit detta missbruk hemligt för allt och alla genom hela mitt liv. Det är mitt livs största hemlighet som nu börjar väga tungt och påverka mig negativt i mina relationer.

Jag hinner bara svara kort, men du kan fundera om du kan vända dig till en diakon eller präst. De är ofta goda lyssnare och har hört det mesta. Har absolut tystnadsplikt. Du kan också skriva av dig här, det har hjälpt mig och många andra. Varm hälsning och kram / mt

Kommunen, socialförvaltningen brukar ha anhörigprogram. Jag har själv genomgått ett anhörighetsprogram under en vecka på Nämndemansgården. Finns säkert även på andra ställen. Detta bekostade jag själv 11.000 men det var för min del starten på en förändring. Värt hur mycket som helst. Ibland kan man ansöka om att få genomgå anhörigprogram om kommunen själv inte erbjuder det. Ansök i så fall hos socialförvaltningen. Vårdcentralen på hemorten kanske har en kurator du kan boka samtal hos. Vet inte hur långt du har till närmaste alanongrupp. Jag har själv åtta mil. Åker tåg eller bil och jag har behövt det, dock inte längre varje vecka som i början. Finns även ett anhörigram här på anhörigstöd som du kan delta i. Lycka till ! ?