Samma sak om igen

173 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
TessMa
Samma sak om igen
TessMa
Kan inte sluta

Jag är så less och trött på alkoholens påverkan på mitt liv. Jag är en vindrickare. Och det har genom åren sakta men säkert tagit över mitt liv. Det senaste året dricker jag inte längre varje kväll. Det är så mitt mönster sett ut. Dricker på kvällarna, blir sällan väldigt onykter men påverkad. Volymen har ökat och nu, även om jag inte dricker varje kväll, så är jag uppe i 1-1 1/2 flaska när jag dricker. Kan bestämma innan att jag ska bara ta 2 glas men jag kan inte hålla det. Min hjärna tänker och planerar hur och när jag ska kunna dricka nästa gång. I år har jag haft 2 längre uppehåll. För mig är det 3 veckor i januari och 4 veckor i somras (den sista pga. behandling som jag är i mot pmds). Så snart jag börjat dricka igen så är jag direkt inne i samma mönster. Jag inser att jag behöver hjälp! Funderar på om jag ska ta mig till AA eller om ett sånt här forum kan vara nog och hjälpa mig att bli fri från detta fängelse. För det är ett fängelse att vara så beroende som jag är.

Stormenlilla
Välkommen hit!

Förstår vad du menar med ett fängelse. För det är ett fängelse när man inte har kontroll och det är vi många här som inte har. Jag har lite samma mönster, drack flera gånger i veckan förr. Nu är det runt en gång i veckan kanske men när jag dricker så dricker jag säkert runt 10 enheter. Ofta mer. Jag planerar och tänker att nästa gång ska det hålla och man mår verkligen skitdåligt av att det inte håller. Men det är jättebra att du har hittat hit! Här är det en del som håller hela vägen och en del som har lite krokigare väg dit (jag till exempel), men stödet och förståelsen man får här är jättefint. ❤️

Fortsätt att skriva och när du orkar kan du läsa andras trådar så man får inspiration från alla peppande inlägg och att det faktiskt går att bryta sitt mönster.

Stor kram

TessMa
Tack så mycket❤️Det märkliga

Tack så mycket❤️Det märkliga är att när jag inte druckit på kvällen så mår jag oftast bra dagen efter och är så nöjd. När kvällen närmar sig så är det som bortblåst....Jag kommer använda mig av detta forum varje dag/kväll. Det är hit jag ska komma när mina tankar börjar planera mitt nästa drickande och när suget kommer.

TessMa
Jag tänker mig att genomföra programmet här!

Har svarat på frågorna och fick 21 p. Men nu vet jag inte hur jag går vidare?

Soffi
Välkommen!

Du har hittat till en bra plats med mycket värme, hjälp och stöd!

Vill du göra programmet så är det bara att anmäla sig. Sedan betar du av rubrik för rubrik, läser, tänker till och svarar så gott du kan, går tillbaka och ändrar om du vill och behöver.

Jag tyckte det var jättebra!

Lycka till!

Stormenlilla
Sådär är det för mig också

Går från att vara bestämd, mår toppen på morgonen - sen har jag en rövarkväll. Men vi är båda här, det är en bra grej. ❤️

Emmy123
Igenkännande!

Oj, va jag känner igen mig i det ni skriver! De senaste månaderna har det blivit fler och fler kvällar i veckan med alkohol. Och varje morgon lovar jag mig att inte dricka, lik förbaskat sitter jag på kvällen en öl eller en GT i handen och morgonens tankar är som bortblåsta. Inte så jag blir jätteberusad men absolut påverkad. Är såå trött på mig själv.. :(

TessMa
Läskigt

Hur alkoholen lurar hjärnan. Lyssnar nu på "Jag som var så rolig att dricka vin med". Rebecka berättar så bra kring hennes alkoholism och tillfrisknande. För mig så tänker jag på hur många år detta tagit att komma hit. För mig började det med att semestrarna var fyllda med alkohol. För varje år blev det svårare och tog längre tid att komma tillbaka till normala vanor. Dvs. inte dricka varje dag. Senaste åren hemma i Sverige funderade jag på kvällen redan i bilen på väg till jobbet. Hur jag skulle laga mat och ta ett glas vin till det. Det var min stund på dagen när jag njöt. Nu bor vi i Spanien och här har det eskalerat. Jag har dessutom pmds som blivit värre med åldern, är 47år (pmds är pms gånger 1000). Jag är nu i behandling för det sen 6 månader tillbaka. Min läkare sa att det är väldigt vanligt att kvinnor med pmds utvecklar ett missbruk pga. det dåliga måendet. Det är ett sätt att hitta lite lindring för pmds som är vidrig. Men tillfrisknandet från pmds kräver att jag avstår från alkoholen. Så det blir hönan och ägget - vad är vad. Pmds gör mig vilja dricka men min drickande gör också min pmds värre.

Jag är också uppvuxen med en mamma som var missbrukare av alkohol, män, nikotin div. starka tabletter. Misstänker idag att även min mamma hade pmds och det var hennes sätt att självmedicinera. Har dessutom valt en man som är oerhört liberal vad gäller alkohol. Även han har haft det omkring sig i sin uppväxt. Här i Spanien har även hans bruk förändrats. Han dricker inte som jag ofta men tappar kontrollen och har även blivit aggressiv på ett sätt som han aldrig varit tidigare. Även han börjar inse att alkohol inte är bra för honom.

Botten nåddes i förgår kväll. Vi hade planerat att göra julfint här hemma och packa upp kartonger då vi nyligen flyttat till en lägenhet. Sonen hade fotbollsmatch och vi var där och tittade. Mannen började dricka öl under matchen och ganska snart föreslog han att vi skulle gå på stan och äta samt njuta av det fina vädret. Sonen ville hem så vi körde hem honom och hundarna och gick ut. Det spårade ut, vi drack vin och åt tapas men det var inget stopp på alkoholen för mannen. Tillslut så sa jag att för mig var det bra. Jag vill inte komma hem jätteonykter till sonen. Mannen lämnade mig utan ett ord och gick ut på stan. Jag gick hem. Mannen kom hem efter ca. 1 tim, så onykter att han inte kunde stå på sina ben. Dessutom utan sin jacka med bilnycklar/hemnycklar och telefon borta. Sonen var uppe på sitt rum och ringde till sin bror i Sverige pga. han var så rädd för sin pappa. Jag fick mannen i säng och tog hand om son och hundar. Jag spelade in mannens prat och beteende på telefonen som jag spelade upp för honom på morgonen. Så jag har egentligen dubbelt upp inser jag. Både mitt eget vindrickande men också som anhörig till min man.

Det har nu varit 4 incidenter med mannen liknande den ovan under 3,5 år i Spanien och han inser nu att det inte går längre. Jag vet inte hur han kommer hantera detta framåt. För min del så har jag ansvar för mig och min son i första läget. Jag vill verkligen inte att han ska behöva vara med om mer onykterhet från mig eller hans pappa. Jag har nu registrerat mig här som ett första steg och är även men i studien på Karolinska där man får stöd och hjälp via en app. Om detta inte fungerar så vet jag att det finns regelbundna AA möten i stan. Det är i alla fall 4 möten per vecka som är på ett språk som jag förstår. Det är mitt andra alternativ om detta inte räcker för mig.

Det är nog nu!!! Jag vill inte mer!!! Jag vill ha ett annat slags liv än ett som cirkulerar kring att få dricka alkohol!!!

Tack för att du orkat läsa hit :) Detta blir nu min 2:a dag som nykter!

TessMa
Hjärnan...

Emmy123 vad är det i hjärnan som från att vara väldigt bestämd på morgonen till att hoppa på alkoholtåget? Det går så vansinnigt snabbt när det händer...Så ofta som jag tänkt - bara ett glas vin eller två glas vin...sen är det bra. Vem skadar det? Jag får må lite bättre en stund. Det är verkligen sjukt!

Frissan
Hej TessMa

Hej och tack för att du delar med dig! Känner igen så mycket av det du skriver, man kämpar inte bara med sitt eget drickande utan även med sin partners. Och allt himla bråk som uppstår och barnen som kommer ikläm.. så tufft. Men vi är många här inne som står tillsammans. Känns som ett tryggt rum där man får massor av kärlek och inget fördömande. Alla trillar vi dit och reser oss igen och ibland funkar det som tåget och ibland är vi på dag ett igen. Men många härinne skriver att de lyckats ta sig vidare till ett liv utan alkohol. Det ger sån tröst och hopp.
Stor kram 🥰

TessMa
Tack Frissan💕

Jag är glad över att ha hittat hit😊Suget startade idag redan vid 12-tiden på dagen. Vi har haft en del sjukdom i familjen. Sonens lärare hörde av sig att sonen har ont i foten. Mannen var på vårdcentralen för att få friskskrivning från familjeläkare. Hon var sjuk, för tredje gången. Själv känner jag av smärta i hals, öra och huvud. Allt på höger sida🙁Hämta sonen, hämta kartonger från förråd. Slockna på soffan 1 tim sen planerad uppsättning av julgran. Så stort sug hela tiden. När väl gran var uppsatt och det blev fint så åt vi middag framför en tecknad julfilm. Mysigt och kunde känna det och lite glädje👍Dagen avklarad utan alkohol!

Frissan
👏 Bra!

Härligt! Har haft sug idag också, efter drygt en vecka utan en droppe kom idag den första känslan av ett enormt sug. Stressigt på jobbet och skjuts av barn till aktiviteter efteråt.. helt slut. Så gött det skulle va.. och blablabla höll det på inne i hjärnan. Förhandling. Många skriver om det här inne. Denna ständiga dialog i huvet. Jo men nej men jo lite.. osv. Men jag försöker tänka att suget klingar av efter ett tag. Försöker ”surfa på suget” (läs gärna om det i ett inlägg från rådgivarna här) låter det komma, och så efter ett tag så släpper det. Man gör något annat, det går en stund och så helt plötsligt är det lugnt igen. Den vetskapen hjälper mig i alla fall. Bra gjort av dig att du än en dag varit nykter. Hoppas granen blev fin 🎄
Kram

Frissan
TessMa💕

Hej, hur går det? Hoppas du mår bra!
Kram Frissan

TessMa
Det går upp och ner

Hej Frissan💕Så tillvida att jag håller mig borta från alkohol går det bra. 4 dagar👍Jag känner verkligen igen den ständiga dialogen, den pågår. Inte så mycket sug idag. Mest irriterad och arg på min man. Funderar på hur det ska gå att fortsätta hålla mig borta från vinet? Ska jag verkligen aldrig dricka vin igen? Guuud vad tråkigt😂Ja så där pågår det. Kommer också på mig själv att tänka att det är mannan som har de verkliga problemen, inte jag, varför ska jag straffas? Sen påminner jag mig själv om att jag pimplade titt som tätt. Jag vill njuta av livet utan alkohol. Misstänker att det kommer ta tid att komma dit men dit vill jag💪Hur går det för dig Frissan? Kramar😊

Frissan
Hej 👋

Bra jobbat!!
Jotack, är på min tionde nyktra dag! Kroppen mår så gott av det. Sover som en stock. Klar i knoppen, pigg och har energi. Igår frågade mannen om jag skulle bli frestad av om han köpte några öl, nej det är okej sa jag MEN KÖP INGET VIN!! sa jag😄 Det hade jag nog inte fixat. Så han köpte några små öl och jag bad honom gömma dem😆 Det var inga problem och kändes lugnt. Tar en dag i taget. Och nån gång får man se om man klarar att dricka lite ibland eller inte.. jag vet inte hur det blir efter denna vita period.. vissa kan ju ändra sitt drickande och få det att funka och vissa inte. En dag i sänder😊
Men ha en fin dag! Kram F

TessMa
Super! Tvåsiffrigt är

Super! Tvåsiffrigt är trevligt👍😃Har du bestämt en speciell tid som du inte ska dricka? Jag tänker inget mer detta år till att börja med men precis som du -en dag i taget. Förstår precis, vin hemma skapar så onödig kamp. Lustigt egentligen, precis utanför dörren där jag bor finns hur mycket barer och restauranger som helst. Här är det dessutom väldigt billigt. Det är inga problem så länge jag inte har vin hemma.🤔Dag 5 idag och så slut på em...sovit en stund och nu blir det inte mycket mer gjort idag. Vi kämpar på💕Kramar

Frissan
Bra fråga.. jag velar fram

Bra fråga.. jag velar fram och tillbaka. Först tänkte jag: Vill aldrig mer dricka!! Efter att ha överkonsumerat och mått så dåligt och vaknat kallsvettig och skakig och mått illa en hel dag på jobbet pga att jag druckit en halv flaska äcklig glögg och en del vin kvällen innan så tänkte jag nu är det färdigdrucket!! Och sedan tänkte jag tre månader... och nu är jag inne på en månad.. men bara att skriva detta gör att jag ser min Förhandling med mig själv.. Jag tänker nog försöka med tre vita månader med ev undantag på nyårsafton, (då menar jag inga mängder.) Det måste jag inte egentligen men vi får se. Känner att det är så fantaaaaaastiskt skönt att inte dricka!!! Eg inte svårt för mig.. vi har aldrig alkohol hemma mer än det vi dricker den kvällen. Har inget barskåp eller vinhylla eller öl i kylen. Då kanske det vore svårare att motstå! visst kommer suget. Men har just nu så mkt som talar för att jag mår bäst utan skiten så jag tror jag satsar på 90 dagar... men tror det bästa för mig är som sagt EN dag i taget!! Svårt att se framåt, försöker leva här och nu! Idag är jag nykter och mår bra och hoppas att det blir samma imorgon..Men som vi alla vet som är här inne så lurar A i varje hörn. I varje situation, i varje sinnesstämning.. så jag tar inte förgivet att det går så enkelt hela vägen.. imorgon kan det kännas helt annorlunda. Men vi kör året ut eller hur?😄 Det fixar vi!💪🏻❤️❤️❤️

TessMa
Vad jag känner igen mig❤️Jag

Vad jag känner igen mig❤️Jag mår också så bra av att inte dricka, så bra. Ändå har jag valt vinet hundratals gånger framför att vara nykter och må bra. Känner också igen förhandlingen, jag vill egentligen komma till en plats där livet inte snurrar kring drickande. Det kommer ta tid att komma dit. Jag har haft två lite längre uppehåll i år och det går blixtsnabbt att vara tillbaka till livet med A och beroendet. Behöver lägga tid mellan mig och vinet. Men en dag i taget tar vi oss till 2020 utan alkoholen. Låter som en bra plan Frissan❤️Sov gott och i morgon vaknar vi fräscha och utvilade👍😃

TessMa
Fredag idag😊

Sonen har haft avslutning på skolan inför jullov idag. Detta var hans tredje termin i spansk skola och han går i 5:an. Han fick sina terminsbetyg och var så stolt😃Endast 2 ämnen som han inte fått godkänt i, lengua och sociales. Förra terminen hade han 4 underkända betyg. Vi tog honom till the TGB för lunch. På TGB dricker jag normalt sett minst 2 glas rött. Har till och med tagit sonen dit för att få dricka mina 2 glas rött🙈Idag drack jag cola light. Varenda sådan ny vana blir en seger, varje gång jag väljer a-fritt läggs till min bank av segrar🏆

Funderar på hur jag ska prata med min son om detta som händer, att både jag och hans pappa nu väljer bort alkoholen. Det har vid ett flertal tillfällen det senaste året, vanligtvis efter ovanligt blöta kvällar att jag sagt att nu blir det inge mer alkohol. Bara för att några dagar senare sitta där med mitt vinglas. Hur har ni pratat med era barn om detta? Skulle bli så tacksam att få lite stöd på vägen vad gäller detta.❤️Min son är 11 år.

TessMa
Dag 7 idag!

Läser jättemycket på forumet här och har påbörjat programmet. Den fråga som stannat kvar hos mig mest är: Hur är livet om 5-10 år om jag forsätter på samma sätt som jag levt? 🙈🙈🙈🙈Herregud! Det finns INGET positivt som kommer att komma ur att fortsätta, det kommer bara bli värre och värre. Fick även lite insikter om hur illa däran jag är, värre än jag vill erkänna för mig själv.

Men nu har jag varit nykter i en vecka😊Sömnen är mycket bättre, sov till kl8 idag. Bara det😃(vaknar vid 6 i vanliga fall). Jag är klarare i huvudet. Får dippar, igår kom en känsla av hur dålig jag är och att det kommer aldrig bli bra. Mina tankar gick direkt till vinet. Men suget är inte än så starkt att jag skulle välja det i nuläget. Den stora utmaningen kommer att komma längre fram. Som jag läst här, det är inte svårt att bli nykter. Svårigheten är att förbli nykter.

Hyn och ögonen känns klarare. Känner en viss glädje denna morgon och ser fram emot dagen. Under dessa nyktra dagar har jag känt pustar av glädje, tillförsikt och kanske lite lycka😃 Bara korta stunder.

TessMa
Barndomsvän död😢

Gick in på FB och ser att en av mina barndomsvänner dött i alkoholrelaterade skador. Så sorgligt, så ofattbart sorgligt. Han har haft ett tufft liv men de senaste åren var bättre ekonomiskt och han hade flyttat till en större stad i Spanien. Träffade honom för ett par år sedan, såg då att han var sliten men verkade tillfreds. Så oerhört tragiskt💔

TessMa
Lördag/vindag

Dagen har gått ganska bra. Var ute om promenerade med vän och hundar. Fick plötsligt ett jättesug efter vin. Bor i en mindre stad i Spanien och här finns uteserveringar överallt. Det kom en doft av rödvin och det triggade mitt sug. Gick hem och senare på kvällen ut och handla på Mercadona med mannen. Valde en gata som inte är så full av uteserveringar.👍Behöver börja tänka så, hur undviker jag triggers om det går. Tänker också på kvällarna, vad ska jag göra??? Titta på film varje kväll? Blir väldigt tråkigt. Kvällarna har varit min vintid och då har jag aldrig haft tråkigt. Men kanske bara stå ut med känslan av tråkighet. Blir så tacksam att läsa här inne, ni som varit nyktra i flera år och faktiskt inte tänker så mycket på a längre. Livet är gott ändå, dit vill jag!

Tänker också på min vän som gått bort igår. Börjar komma upp i den åldern att om man misskött sig i många år så kommer det ikapp. Honom kom det i kapp på det hemskaste sätt😢

TessMa
Dag 8 😊

Vaknade denna morgon upp med rädsla i magen. Rädd för framtiden. Rädd för att min man inte ska återhämta sig från den tuffa period detta år varit för oss båda. Jag har bett honom ordna en undersökning av sin hjärna. Detta pga att hans märkliga beteenden de senaste året. När han druckit alkohol men även nykter. Han har nu gått med på det. Vi bor i Spanien och livnär oss på eget företag. Tyvärr har vi tappat många affärer detta år vilket innebär att vi nu står i valet och kvalet. Hur ska vi göra i framtiden? Ska vi fortsätta satsa på vår verksamhet eller ska vi göra något annat? Vågar jag satsa som situationen är nu? Vi har bestämt att vi nu tar helgerna som kommer till vila och återhämtning. Så får vi se hur vi går vidare sen.

Dag 8 idag😃😃😃En hel vecka nykter!!! Idag ska vi handla julklappar. Detta forum är till en stor hjälp för mig och jag är så tacksam att kunna komma in hit och läsa, skriva och logga mitt alkoholbruk. ❤️ Tack!

TessMa
Fy farao

Nu är mitt sug på hög nivå!!! Solen skiner ute, säkert 23 grader. Jag har tråkigt. Vi ska åka och handla julklappar, har väntat på att maken ska bli klar i princip hela dagen. Arbete har tagit tid. Jag har gått med hundar, tvättat, lagat mat, hängt med sonen osv. Normalt sett skulle vi sitta ute på någon uteservering med vin och öl. Tristess triggar mitt sug tydligen.

Soffi
Du har det inte lätt

Har läst igenom din tråd och förstår att du kämpar med många kamper samtidigt.
Bra då att du ändå klarar att hålla dig nykter!
Tristess är även en av mina triggers. Tyvärr går den ju inte att undvika helt. Jag intalar mig att det är inte farligt att ha tråkigt och har blivit bättre på att acceptera att ibland får jag bara vänta på bättre tider. För mig hjälper det, det är ok att ha tråkigt så länge jag inte "botar" det med alkohol.
Bara att ha koll på sina triggers är en vinst.

Styrkekramar!

TessMa
Tack😊Soffi

Tack för att du läst 🌺 Det stämmer, det är mycket i rörelse just nu och många förändringar. Ja, visste inte att tristess var en av mina förrän idag. Tar till mig det du skriver om att det inte är farligt och går över. Ikväll ytterligare en kväll som jag lägger mig nykter. Gott så💕

TessMa
Dag 9

Jag har sovit oroligt ett par nätter nu och vaknar upp med oro för framtiden. Försöker ha tillit, läser sinnesrobönen för mig själv och stiger upp till dagen. Dag 9 idag och vad jag kan se så är denna väg den enda vägen som leder till någon form av framgång för mig och min familj. Jag fortsätter en dag till trots oron som rider mig.

Frissan
Känner igen

Hej fina TessMa
Grattis till dina 9 dagar!👏👏👏
Känn ingen oro, låt var dag bära sin egen plåga. Du kan ändå inte göra nåt åt det. Och 99% av det vi oroar oss över händer aldrig ändå. Men såklart lättare sagt än gjort. Själv blir min oro på morgonkvisten 1000 ggr värre när jag druckit.. allt blir som stora berg. Så det är en av anledningarna till att jag vill förändra mitt intag. Känner så väl igen det du och Soffi skriver om tristess. Det är min stora trigger. Men tar med mig det ni sagt: det är inte farligt att ha tråkigt!
Önskar dig en stilla natt och frid! Och God julkram från mig!

TessMa
Tack Frissan💕

God Jul och julkram tillbaka😃

TessMa
Inget sug idag👏👏👏

Dagen har varit ganska bra trots oron i morse. Varit och handlat julklappar med min son. Vi har roligt tillsammans och jag njuter av att skratta tillsammans med honom nykter. Vi var och åt på Dominos pizza efter shopping och cola zero börjar bli min favvodryck efter vatten. Tror det blir det till lunchen i morgon också. I morgon vaknar jag till dag 10 nykter😃💪🙏Tacksam och nöjd över det faktum. God och fridfull jul till er alla🌟

Sidor