Sömn och alkohol

95 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Borgward
Sömn och alkohol

Hej,

Jag har varit en fest och partykille sedan 20-års åldern. Aldrig blivit våldsam, aldrig gått överstyr och tappat kontrollen. Men det har varit mycket fest.
Av och till har jag haft insomningsproblem sedan jag var runt 30. För 5-6 år sedan har mitt drickande eskalerat. Jag har ett jobb med 120 hotellnätter om året och i princip dricker jag alltid då. Dessutom helger och ledighet. Summa summarum 250 kvällar på fyllan varje år.
Varje gång 1-2 fl vin. Dricker lite öl också, men inte sprit.
För drygt 3 år sedan började mina sömnproblem bli jobbiga, låg 2-3 timmar innan jag somnade. Men aldrig när jag drack vin. Då somnade jag snabbt.
Började se ett mönster att jag drack för att somna. Beslöt då att ta hjälp av insomningstabletter Immovane. Helt plötsligt upptäckte jag att jag inte somnat naturligt på över ett år, antingen tabletter eller a.
Senaste två åren har dessutom en jobbig ångest krypit på. Har sökt för ångesten och sömnsvårigheterna, och har alltid tonat ner a intag på fråga om hur mycket jag dricker. Så kring midsommar googlade jag på sömnproblem och alkohol och insåg att det finns ett samband.
Har ju känt de senast 5-6 åren att jag dricker för mycket. Men alkis - absolut inte.
Gjorde testet på alkoholhjälpen och det är ju solklart att jag är alkoholist.

Den 5:e augusti drack jag sista gången. Jag hoppas att bli av med ångest och börja sova igen. Det är inte så svårt faktiskt, alltså att inte dricka. Sömnen är värre, två nätter har jag inte somnat alls, de andra har tagit mellan två till sex timmar innan John Blund kommer. Någon som har erfarenhet av det?
Har inte känt så mycket sug. I veckan började jag jobba och igår bodde jag på hotell, kom sent så det gick bra.
I dag kom jag till hotellet vid 17:30 och normalt skulle jag sökt upp en bra krog och satt i mig en två eller tre rätters med vin. Har haft sug idag, speciellt när jag gick utanför den restaurang jag brukar gå till i denna stad. Tog i stället en lång promenad och åt på ett ställe som jag inte förknippar med a. (snabbmat)

det är så många kloka på detta forum och det skulle vara intressant att läsa om det är någon annan som har tankar kring sömn och alkohol.
Ser fram mot stöd och hjälp här.
Jag är helt ensam med detta, min fru tror inte att jag har något problem. Hon dricker kanske en halv flaska i veckan fördelat på flera tillfällen. Hon kan typ hälla upp ett halvt glas och bara dricka till maten - har ni hört något så löjligt (smile)
När jag tackade nej till ett glas rosé i helgen, tyckte hon jag var tråkig. Hon har inte fattat att jag alltid dricker på mina resor, och märker inte mina extra glas när jag lagar mat, går ut i köket för att hämta ditt eller datt och passar på med ett glas till. Det märks inte på mig. Förutom bäverbajs i munnen dagen efter, huvudvärk, ångest, sömnproblem, självförakt... ja listan kan göras lång.
Phuu!

Blåsippa1
Jag kan förstå hur tufft det är.

Vilken insikt du har.
Det där med hotell och ensamheten, lite uttråkad . Det är klart att vinet är en fin vän. Jag har varit där själv. Är där nu., men drack inte ikväll.
Lite dekadens och avslappning, att förgylla dom ensamma kvällarna med. Finaste formen av självbedrägeri ... Håller på att ta mig ur detta just nu.
Jag tycker att du ska berätta lite för din fru- då får du förhoppningsvis stöd i ditt kloka beslut och det blir lättare.
Bio, träning, att plöja en Tv serie på kvällarna och att hänga här lite- hjälper också!
Håller tummarna och hejjar stenhårt på
på dig!

LenaNyman
Hej på dig, Borgward.

Gott att du påbörjat den här resan mot mindre vinliga breddgrader. :)

Sömnsvårigheter och alkohol går väl lite hand i hand. Jag är funtad på det viset att när jag får alkohol i kroppen så blir jag pigg. Då blev det förstås så att jag var tvungen att dricka kopiösa mängder för att till slut slockna. Att vara vaken och vinmarinerad två dygn på raken ... jo, det hände. Man blir ju rubbad när sömnen rubbas, alltså. Och fylld av ångest. Jag höll på ett bra tag med framförallt insomningstabletter. Men till slut blev det lika lite verksamt som att försöka få en elefant i sleeping mode med en kopp kamomillte. Det ville sig inte alls.

Nu har jag varit alkoholfri sen 22 mars. Sömnen är bättre. Jag har slopat pillren. Och ångesten har kraftigt reducerats.

Varmt välkommen hit, Borgwald.

Borgward
Sömnmedel

Ja,
Även för mig slutade tabletterna funka. Nu innan jag slutade var jag uppe i tre tabletter för att det skulle ge verkan.
Ibland gjorde jag kombin en tablett och ett stort glas vin just innan sängen. Körde det i maj och juni i år, kändes redan då som en dålig idé.
Idag 8 dagen som vit. Sug kommer och går, men när det kommer går jag in här och läser.

Borgward
skräckblandad förväntning inför helgens fest

Vi ska på 50 års party på lördag. Det är högsta grad olyckligt, min frus bästa vän. Det är en förmögen fantastiskt trevlig familj och de är öppna, roliga intelligenta.
Och mannen i huset är delägare i en vingård i Champagne...
Det serveras alltid extremt trevligt vin och ingen möda sparas på maten. Och vi ska sova över.
Som upplagt för ett återfall efter tio dagar nykter.
Just nu känner ja mig stark, tredje natten i rad på hotell och inget extremt sug.
Jag vill inte drick, men att gå på festen är att leka med eld.

Borgward
Min egna offentliga dagbok

Noterar är det blir många inlägg, känns som att jag behöver skriva av mig, för att minnas, motiveras och hålla farten.
Hoppas ni är o.k med det. Jag gillar att veta att det finns en chans att någon läser det, stärker mitt åttagande.
Dag 9 utan A. Stort.
De två senaste nätterna har jag somnat som normalt, inom en halvtimme, utan a och utan sömntabletter.
Stort.
Känner inga problem med att det är fredag och jag kommer hem till lilla L efter en vecka ute på vägarna. Känner inget sug alls, eller jag inbillar mig att jag inte känner sug.
Baserat på att jag i över en vecka vaknat upp utan att vara bakis och med ca 70% mindre ångest. Och inte minst - två normala nätters sömn.
Det är värt att vårda.
Känner lite skräck inför morgondagens 50 års fest. Vet att det är uppjackat och det kommer inte vara tok många gäster 30-40 tror jag. Men vet att det finns resturangfolk, någon vinexpert samt värdparets egna viner från deras egna gård.
Har inte jobbat fram min strategi ännu, kan inte skylla på att jag ska köra eftersom vi ska sova över (de bor på annan ort) och vi ska göra en grej tillsammans på söndagen.
Tänker mycket på min strategi att undvika alkohol.

nystart
Hej

Hej, det kunde varit jag sjalv som skrivit vad du skriver. Jag har de senaste aren jobbat ute, har nog spenderat i snit 3-4 natter per vecka pa hotel/resande fot. Jag har druckit enorma mangder nar jag varit ute, men som du sager det ar inget nagon annan marker. Samma nar jag ar hemma, har ett glas staende i koket som ingen ser nar jag fyller pa. Jag ar inne pa dag 12 nu och mar djakligt mycket battre, men spoket finns dar och har forsokt smyga sig in nu idag att i helgen kanske man skulle ta ett glas. Det ska jag inte gora. Har ocksa samma dilemma som du med en fest pa gang, nasta helg ar det en stor fest for en familjemedlemm och det kommer vara fri bar med fin champagne och fina viner.

Borgward
Det gick åt skogen

O.K, kom hem i fredag från min resa. Strålande sol och poolen var fantastiskt lockande, några frannar kom över och jag som var så säker efter min vecka på hotel.
Det gick åt helvete. Rosé och bärs, naturligtvis forsatte det på lördagens fest. Eftersom vi sov över och äntligen hade sommaren kommit, våra vänner har också en pool....
Shit, 3 dagar med a. Men jag tog det betydligt lugnare, fast detta var inte det jag hade önskat eller ställt in mig på. Tror att jag hade garden lite nere, eftersom den stora utmaningen är att vara nykter under mina hotellnätter.
Nu är jag åter på hotell, tre nätter denna vecka och hittills har jag hållt mig nykter.
Fan att det ska vara så svårt.
Saknar lite feedback, från er skulle göra ta emot lite stöd och interagera lite mer.
Ska jag tala om för min fru att jag har problem? Hittills har jag inte gjort det eftersom hon inte verkar uppfatta att jag har ett problem.
Hur kommer hon att reagera?
Vänner?
Fan att det ska vara så svårt.

JagVetKänslan
Tjena Borgward

Jag har ganska stor erfarenhet om vad du går igenom Borgward.

Jag har några saker till dig som du bör fundera över lite.
Tänk över ALLT du kan förlora för att du dricker så mycket, och du inser ju själv att du dricker på tok för mycket speciellt just nu.
Har du barn? vad tror du dom tycker om att det hela tiden luktar alkohol, och har du verkligen pratat med din fru om att hon verkligen inte vet att du dricker så pass som du gör ?
Prata med henne och säg allt, men jag tror helt ärligt att hon redan förstått att du dricker för mycket men hon har bara inte sagt något.
Ibland så är det inte dom man håller sig nära som säger något, dels för dom kanske inte vågar för hur man ska reagera eller så kanske det är för personen man är med eller har omkring sig är för snäll och vill inte på något sätt såra ens känslor. Det finns många faktorer som spelar roll.

Frågan är följande: Vad ska DU göra åt saken ?
Det ger inte ett skvatt att bara säga att det ska inte hända igen, eller förlåt jag ska bättra mig. Något måste göras åt saken så börja lättare att istället för att dricka en flaska, 2 flaskor, 3 flaskor eller burkar och gör som många andra gör och bara ta ett glas på helgen. Men vet du själv att du inte har ett stop för ett glas bör du självklart hålla dig ifrån det med.

Och fall inte för suget, det är precis som med godis och mycket annat som man blir beroende av, försök bara stå emot blir du sugen så ta ett glas juice eller försök köpa någon saft du kan ta ett glas då o då tills det mesta av suget släpper, för det finns alltid något som kan lindra det gäller bara att hitta vad som funkar så länge det inte innehåller A.

Man behöver inte alltid dricka för att ha kul, det går även utan A.

JagVetKänslan
besvarar för att lägga till lite

besvara just nu mig själv för att lägga till lite mer jag tänkte på.

Tänk över ditt liv vad du faktiskt har runt om dig, är du nöjd med ditt liv exempelvis din fru, dina vänner, vad du äger och hur du lever.
Vad vill du själv ändra på, är det så att din fru är för tråkig att du vill dricka, är det för att det är gott eller dricker du bara för att ?

Om du tänker dig att en vän till dig är i samma situation och du ser på den personen på en fest att han tar ett glas, ett till, ett till, ett till tills han inte kan stå mer.
Vad du skulle du göra för den personen ? Säga till, ignorera, ta tag i honom o verkligen prata ut vad han håller på med ?

Försök tänka dig in i en annans sitatuon som är runt om dig, vad tror du dom ser, hör eller luktar ?

Borgward
Tack för feedback

Tack JagVetKänslan. Nej, jag har varit en expert på att dölja, så jag tror inte min omgivning har reagerat. Har aldrig, en enda gång hört att jag ska ta det lungt etc. Min dotter är vuxen och när hon bodde hemma hade det inte eskalerat.
Min fru är mitt största stöd.
Jag tror att jag dricker för att njuta, sol triggar alltid. Men främst för att tysta ångesten och för att somna. Som du märker klockan är ett på natten och jag har redan gjort ett insomningsförsök.
Efter helgens återfall har det gått bra och jag ser fram mot en vit helg.
Nästa vecka ska jag resa med en kompis som jag redan berättat för att jag har ett långt uppehåll.

Borgward
Helg igen

Helg igen. Förra helgen var en prövning med en 50 års fest på lördagen. Tror att jag hade undermedvetet ställt in min på att drick. Klappade ihop och drack fre-sön efter tio dagar vit. Nu har jag fem dagar vi och en helg hemma. Ingen alkohol hemma och jag har talat med min fru om mitt beslut. Ändå helgsug. Men denna helg SKA vara vit.
Fördelarna väger upp så ofantligt.
Först och främst; jag sover igen, utan a och utan sömnmedel. 4 nätter på raken med god sömn, oslagbart.
Jag är fast besluten att klara denna helg.
Kram på er!

answe77
Kör på Borgward

Låt den glada, lyckliga känslan du har i kroppen då du klarar både sömn och helg utan alkohol övervinna demonerna. Jag vet hur svårt det kan vara men det går. Bra att du likväl som jag har stöd från våra fruar. Trevlig helg!

Borgward
Natti

Tack ansee77.
Bra tänkt. Nu sängen, spik nykter.
Härligt

Sisyfos
Sömn

Ja, förutom att man somnar utan a, så tror jsg också att sömnkvaliten blir så mycket bättre utan a. Och då får hjärnan möjlighet att återhämta sig. Jag märker stor skillnad. Har alltid älskad att sova, men med a i kroppen somnar jag, men vaknar vid 3-4 och kan då inte somna om. Nu sover jag hela nätter igen. Så otroligt skön känsla. Jag är så imponerad av att du lyckas hålla upp ensam ute på dina resor. Fortsätt så för du liksom jag verkar ha använt a som sömnmedel och det är nig det absolut sämsta man kan göra när det sen går överstyr. Jag tror eg inte att jag behöver hjälp att somna, men i början använde jag sömnteer, el valeriana natt ( naturläkemedel). Nu somnar jag ändå. Sömnteet kan ju drickas istället för a. valeriana innehåller johannesört. Ska vara lugnande, men om man somnar ändå är det onödigt att börja mecka med det. Nu verkar du ju somna, men se över kaffeintaget annars. Jag hör till de som inte kan dricka kaffe på kvällen. Såg att du önskade feedback. Tråden förändra sitt drickande är så mycket mer aktiv. Har sett dig där flera gånger tror jag, du kanske kan flytta dit din tråd? Sen ett varningens ord. Jag har varit nykter länge... Druckit 1-2 glas ibland, fallit igenom vid ett par tillfällen. Men som sagt de senaste snart 4 mån har varit bra. Jag mår bra, sover bra, har inget sug direkt... Och ändå, igår när min sambo bett mig köpa öl, så köpte jag även lite vin som jag drack i smyg till mitt a-fria. Blev drygt 1/2 flaska, men jag fick verkligen kämpa för att få i mig det. Kroppen vill inte längre ha. Mår inte dåligt idag, men undrar lite vad för mekanismer som eg styr ibland. Hur som helst, idag är vi nyktra, ok?

Borgward
Tack för din feedback

Ja, alkohol är garanterat ett dåligt sömnmedel, det är ju en enorm skillnad i att somna naturligt. Har egentligen hela veckan, nästan, somnat inom kort efter jag släckt.
Men vågar inte lita på min förmåga att göra det, så skräcken inför att gå och lägga mig, som brukar komma runt 20:00 är fortsatt kvar. dåligt sömnsjälvförtroende. Att somna i min egna säng normalt har ännu inte funkat. Men hotell och i vår gästsäng funkar.
Diskuterade detta med min fru och det är ändå dags att byta vår säng, kanske bra tillfälle att göra slag i saken.
Tack för tipset om teer, jag har den här perioden, efter jag insåg att jag är alkis druckit grönt te på kvällen. Funkar rätt bra. Kaffe lägger jag ner runt 15:00 och har nu slutat med vanligt te på kvällen.
Bra tips med att flytta tråden. Vet du hur jag kan göra det?
Annars har det varit en helvit helg. Inte ens sug, trots att vi var på middag hos grannen. Noterade att alla som drack vin drack så lite. Tror det gick två flaskor på fyra personer som drack på hela kvällen.
Det hade varit min konsumtion. Lite kul att upptäcka sådana små saker som stärker min insikt än mer att mitt beteende och konsumtion är/var skruvad.
Söndagen, brukade alltid bli lite lugnare förr, bara ca en flaska. I kväll vitt och inget sug, trots sol.

Svanen
Hej Borgward

Hej, har läst din tråd, känner igen mycket. Och ja, din konsumtion, precis som min, är inte OK alls även om vi är listiga på att lura andra. Vi lurar ju bara oss själva. Hur går det för dig? Har också märkt att sömnen påverkar negativt och det är ju det A gör, framförallt efter långvarigt pimpleri. Du skrev ett inlägg i min tråd och du borde flytta över din tråd så man kan följa dig. Tyvärr alldeles nybörjare, vet inte hur man gör. Jag har målsättning om 1 vit månad och sedan ska jag reflektera över nästa steg. Har ju konstaterat via detta forum att det här önsketänket om ett "måttligare jag" inte verkar fungera, det ska jag ha i åtanke. Ja, bra idé, köp ny säng! Precis som den 50-års festen du var på, har jag lite ångest för en resa jag ska göra om ca 1 månad med bästa vännerna, där livet går ut på god mat & dryck. Men som sagt, det är en månad kvar - dag för dag! För mig hjälper det att gå ut och röra på mig, det måste jag göra mer av.

kashmir
Berätta för din fru. Det går

Berätta för din fru. Det går nog lättare i sammanhang som vid festligheter om hon vet o kan stötta peppa dig att inte dricka.

Jag befinner mig just nu i bakfylleångest. 15 dagar nykter 9 dagar rökfri. Nu har jag rökt sen i torsdags och full to öl och igår....

Fattar inte varför jag gör så här när jag inte dom andra kan sova bort bakfyllan. Jag får ohyggligt med ångest och tar benzo men de hjälper inte längre.

Lycka till o ha inga hemligheter för din fru.

Borgward
Bedrägligt

Tack för feedback Svanen och Kashmir.
Ja, a är verkligen bedrägligt. Jag vet inte vad det är som kickar igång suget för mig mer än att det är person och situationsrelaterat. Sol, terraser, en pool är nog värsta triggern. Blir väldigt sugen. Jag försöker nu identifiera de tillfällen som är mina deep holes, och jobba en strategi runt dem.
Jag har helt osentimentalt lämnat någon önskan att kunna dricka normalt. Det kan jag inte. Men jag säger inte heller att jag aldrig mer ska dricka - eftersom jag bygger en förväntan som om jag trampar igenom ger mig en känsla av misslyckande " och eftersom jag misslyckats, är jag misslyckad och kan fortsätta kröka". Om jag skulle få fler återfall, ska det avslutas bums ocg tillbaka i sadeln direkt.
Har nu varit nykter sedan 5/8, med ett tre dagars återfall ( planerat drickande innan jag beslöt att kalla mig för alkis) kanske undermedvetna spelade ett spratt igen. Jag analyserar mitt ÅF och försöker dra lärdom.
Känner viss smärta på höger sida nedanför revbenen, kännt den av och till ett par år - men nu är den mindre. Vore intressant att höra någon som vet något av utrensningsprocessen. Sömnproblemen kommer och går, i natt ser det ut som att det blir lite sömn. Segt.

answe77
Just så

är det även för mig. Sol, pooler och utlandssemestrar triggar något otroligt för mig. Kan inte förklara varför. Jag har ju egentligen inga problem med A i vardagslivet eller under helgerna hemma med familjen i huset. Men direkt då det ska ut o resas då jädrar drar det igång. Skidresor, charterresor, weekendresor osv. Känns rejält meningslöst att betala dyra pengar för dessa resorna då det ändå gått mest ut på att jag ska dricka för att sedan få superångest och behöva dricka mer för att döva den. Nu har jag lovat mig själv och familjen dyrt o heligt att aldrig dricka igen. Aldrig. Det jag känner är nest jobbigt just nu är att kunna/få bevisa att jag visst kan hålla mig ifrån alkoholen. Vi kan ju inte resa var och varannan månad då vi även har jobb, skola och givetvis ekonomin att tänka på. Min fru säger åt mig att jag duger fint som jag är då jag är nykter och normal på hemmaplan. Är nog mer jag själv som behöver visa mig själv att jag kan genomföra det jag bestämt mig för i verkligheten och inte bara prata om det. Jag skulle verkligen behöva något som ger mig självförtroende och en rejäl boost. Tror vi ändå är på rätt väg du och jag Borgward då vi nog insett att vi har ett missbruk och kallar oss alkisar.

Svanen
5 aug Borgward!

Duktigt jobbat! Hatten av för dig!!!
Håller med om era triggers ang sol, terasser, pool etc. Det gäller nog att klura ut andra boost-former här? (Har inte svaret själv).

nystart
Kampa pa

Kampa pa Borgward, jag sitter I liknande sists som dig. Jag gav upp drickandet for ca 3 veckor sedan men med ett aterfall for en vecka sedan for att sedan ramla igenom totalt I slutet pa forra veckan. Det var fest, en fest jag egentligen inte ville ga pa det blev dricka bade pa festen och dagen innan och efter. Av anledningar jag inte orkar dra upp har just nu.

Jag har manga triggers, en ar nar jag ar ute och reser (har haft manga hotellnatter senaste aret). Det ar valdigt att latt sitta dar pa flygplatsen (speciellt I lounger) och dricka valdigt mycket, det ar ju bara att halla upp fran flaskorna och ingen ser ju hur mycket jag dricker - inte ens jag..... Sen pa projekten i veckorna, drar jag inte nagra glad vin sjalv pa en restaurang och fyller pa med ytterliggare vin/ol pa hotellrummet sa blir det en helvild kvall med andra pa projektet som kan sluta hur sent som helst med hur mycket som helst att dricka. Riktigt illa blev det nar jag borjade overnatta pa hilton och fick tilltrade till loungen dar, fri sprit hela kvallen. Och som om inte det rackte, nar loungen stangde sa smusslade jag ut ett glas whiskey och ett glas vin eller nagra ol. Sedan i varas har jag slutat resa och det har blivit battre, men nar vi var pa semester i somras blev det ju forstas alldeles for mycket igen, kan ju inte saga att det var bra for mig nar jag upptackte att dom serverade champagne till frukosten. Ett glas till mig, ett till min fru. Men min drack bara ett par klunkar, sa 2 glas till mig - innan 9 pa morgonen..... Ar jag hemma sa kommer den dar tristessen in, nar det ar dags att borja laga mat och varva ner, maste ju ha en whiskey eller ett glas rott. Helst fran kl4 pa eftermiddagen, varje dag. Jobbar jag hemifran kan man ju styra sa arbetsdagen ar slut da och da ar det ju OK, eller hur? NEJ NEJ NEJ.

Nu ar det slut, jag kan inte dricka mattligt. Dricker jag ett glas whiskey kan jag inte njuta av det om jag ver att det inte finns ett andra glas.

Pa tal om ont, jag har ont i ryggen pa hogersida strax under revbenen. Jag har ocksa ont langre ner i magen pa hoger sida. Bada dessa har jag haft i minst 15 ar och ingen forklaring fran doktorer. Vet inte om det har nagot med A att gora. Men mitt ryggonda blir varre nar jag ar hungrig.

Nu ar det tredje dagen efter mitt aterfall, borjar kanna mig frisk igen.

admi
Tråden flyttad

Denna tråd är nu flyttad till forumet "Förändra sitt drickande" på trådstartarens begäran.
/magnus

Borgward
Prövning

I morgon kl 06:00 åker jag ut på en resa till ett avlägset, kallt land med väldigt små städer och lite att göra (nej, inte Island :-) reser tillsammans med en kollega, efter jobbet finns inte så mycket att göra förutom att äta och kröka.
Jag har tagit med mig alla dokument för att kunna jobba fram företagets 2016 budget - det är min strategi.
Vi flyger direkt till ett annat land för att göra ett kundevent med 15 kunder under 5 dagar, många i sällskapet är törstiga. Det blir en prövning. Men en av deltagarna är nykter alkis, min strategi är att ta rygg på honom.
Hemma igen den 6:e sep. Många hotellnätter, många fällor.
Men.
Varje dag berättar jag för mig själv att jag är alkis, inte för att klanka, mer för att bekräfta att jag är sjuk. Och en sjuk person ska inte äventyra sin hälsa.
Jag fnullar och funderar varför det gått som det gått, och kommit fram till att allt är som det ska; det lönar sig knappast att ångra eller säga, det borde inte vara så här.
Varför?
För att det är så här. Jag är alkis, och det är som det ska. Bra med det. Ingen människa i världshistorien har kunnat ändra på det som hänt. Inte jag heller. Resonemanget är ett sätt för mig att acceptera min lott.
Men jag kan påverka framtiden. Det finns inga undantagskvällar i framtiden. Inga " ja, men en kväll, sedan skärpning". Jag dricker inte. Så är det.
Vet inte om jag är ärlig, eller om jag är bra på att föra mig själv bakom ljuset, men jag har ingen lust att dricka mer. Njuter av att vara ångestfri och att ha fått förbättring vad gäller sömn. Njuter också av min andedräkt och att jag inte känner mig trött och sliten.
Njuter gör jag också av de små vällustkänslor över hur extremt oförskämt bra jag har det.
Eller ljuger jag för mig själv, svårt att veta. Men jag mår bra, tänker och reflekterar mycket. Och är jätteglad för detta forum. Att få sätta ord på tankarna.
Håll tummarna - klarar jag de nästa tio dagarna, klarar jag allt!

Rallan
Heja heja

Man blir glad av att läsa ditt inlägg, massor med hopp och insikter. Håller tummarna för att du får en bra resa och att budgetarbetet för 2016 blir en bra sysselsättning. Heja heja

answe77
Du klarar det

Borgward. Håller alla tummarna för dig!!

nystart
Lycka till

Lycka till pa din resa, jag vet precis hur svart det ar.

Svanen
Håller tummarna!

Håller med, man blir glad av dina rader! Skriv av dig då och då om det hjälper och är möjligt där du är! Lycka till!

Borgward
Framme

Så är jag då framme i den arktiska byn som jag ska tillbringa två nätter innan jag reser till nästa arktiska by. Isberg, fjordarm, glaciärer - otroligt vackert.
Men här bor knappt 500 personer, ett hotell, en restaurang. Hotellet är urtrist.
Normalt hade det blivit några bärs, vin med kollegan. Men inte i kväll. Flyget hit gick bra trots, flygplatslounger med fri tillgång till alla typer av alkohol.
Kollegan håller igen. Men han är inte alkis och det är inte normalt att dricka dagtid, inte ens om du bara ska resa med flyg. Själv har jag alltid sett det som normalt.
I morgon ser jag fram mot en tidig morgon, ut i gryningen för en långpromenad och se dimman lättar över fjorden.
Men alla mina invanda rutiner skriker ; dags för en bärs!
Men se, det är inte det. Ty jag är alkis och vill jag bli frisk så dricker jag inte basta!

Svanen
Bra där Borgward!

Starkt av dig idag! Kan tänka mig att louncher är triggers för dig? Låter som att du är på ett ställe dit många inte åker! JA, ta en promenad & njut av omgivningen på morgonen! Fjordar är ju grymma vyer! Ta tillfället i akt!

Borgward
Somnat nykter

Gäsp. Ännu en nykter dag. Tacksam.

Sidor