Fighten för det nyktra livet

117 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kristina78
Fighten för det nyktra livet
Kristina78
Mitt första inlägg

På det vidare livet...nu har jag haft min tråd på förändra ditt drickande den den 18 augusti, och det är dags att gå vidare.
Den här tråden kommer jag att skriva för mig själv...tankar och känslor som rör det nyktra livet kommer att tas upp, det kommer inte alltid att vara vackert...men det är iallafall mitt liv☺

Mirabelle G-S
Nämen hej 👋🏼

Vad roligt att se dig här 😊 Välkommen in i nästa fas 😊

Kristina78
Tack!

Jag tänkte att det kanske var dags att flytta tråden nu..eftersom jag börjar öppenvårdsbehandlingen den 6 januari.
Det är både spännande och lite läskigt, ser fram emot att få lära mig så mycket som möjligt..och eventuellt skaffa mig nya vänner.
Har nu upplevt min första helnyktra jul på väldigt många år, och det känns faktiskt väldigt bra.
Dels känns det bra att kunna ge barnen en nykter mamma, och det känns bra att gå igenom allt utan filter.
Det är tufft emellanåt...men samtidigt så är det en utmaning att lära sig att hantera livet nykter...än vad det kastar åt en.

Kristina78
Glad

För att jag är nykter och kan möta tillvaron utan bedövningsmedel.
Har märkt att nykterheten för med sig en vilja att göra saker...jag vill helst göra alla saker samtidigt så det gäller att lära sig att ha tålamod.
Tålamod har jag haft svårt för hela mitt liv, men det börjar bli bättre.
I övrigt så är det en nykter helg, märker att jag inte reagerar så mycket på att det är helt längre...är väldigt skönt att slippa känna stressen över att hinna på bolaget.
Känns helt galet stort att jag varit nykter sedan 18 augusti...valde själv att söka hjälp då och berätta för alla runt omkring mig...det var ett sätt för mig att stänga alla dörrar och minska risken för återfall.
Har också haft ett otroligt stöd från min drogterapeut...han har fått mig att lära känna mig själv på ett helt nytt sätt.
För det är det jag är nu....en helt ny människa, med en viljestyrka som jag inte trodde fanns☺

Kristina78
Dag 135

Det är inte dåligt gjort, speciellt eftersom jag inte hade förväntat mig att jag skulle klara av att vara nykter en vecka.
Men här står jag, fortfarande nykter...med en massa beslut bakom mig som jag tagit för att kunna leva ett nyktert liv.
En del av mig är livrädd för att börja behandlingen...min hjärna vill gärna tro att jag är friskare än dom andra eftersom jag gör det här frivilligt...jämför mig även med andra som åkt dit för rattfylla och annat sånt..
Men sanningen är ju att jag bara haft tur som inte åkt dit, och jag är inte ett dugg friskare än nån annan som kämpar med ett beroende.
Tror att det är beroendedelen i mig som kämpar emot just nu...som kanske inte vill ge upp alkoholen helt och håller.
Men gör mig är det allt eller inget...jag kan och kommer aldrig att kunna/vilja dricka bara en öl...ska jag dricka då vill jag ha allt.
Så jag kommer att fortsätta att vara nykter, för jag älskar mitt nyktra jag, som har visat en styrka som jag inte visste att jag hade.
Nu väntar jobb i 5 dagar, känns helt okej att jobba nyår faktiskt...och jag ser fram emot vad nästa år har att erbjuda☺

Strulan65
Grattis och gott nytt år👏👏👏💪💫🙏🏻🏆

Grattis till ett bra jobb och vad härligt att möta det nya året med kraft och styrka// kram Strulan❤️🙏🏻💪

Kristina78
Lördag

Sitter och funderar en hel del på mitt nya liv, och vad glad jag är för att jag tog beslutet att söka hjälp.
Min make ligger dyngbakis idag och det enda jag känner är bara att jag är glad att det inte är jag.
Han ville gärna att jag skulle tycka lite synd om honom...men det vägrar jag att göra.
Att vara nykter känns inte alls så konstigt längre...kanbli rastlös och tycka att det mesta är tråkigt, men jag har så mycket jag kan göra nu för tiden.
Blir allting alltför trist så är det ju bara att ta bilen och fara ut och köra en sväng.
Det jag älskar absolut mest är att se hur glada barnen är över att ha en nykter och närvarande mamma.
Jag har lovat mig själv att finnas där för dom...jag har också lovat mig själv att förlåta mina föräldrar för att dom förlorade kampen mot alkoholen...det är ju en fruktansvärt svårbesegrad sjukdom, och dom klarade inte av att stå emot.
I övrigt idag så här jag hunnit rensa lådor och badat och klippt hunden
..nu ska det fixas middag och sen ska jag spela spel på min surfplatta resten av kvällen.
Önskar er alla en underbar lördag☺

miss lyckad
Grattis till tid🌟

Vad bra att du lyckats vända ditt liv och göra fina val..Jag ska läsa din förra tråd, så fort jag hinner..Steg för steg blir vi friskare, och våra kroppar återhämtar sig..Visst är det skönt när barnen får den mamman som är frisk och närvarande, istället för en som tänker på sitt bedövnings- och eller flyktmedel hela tiden..Bra jobbat!!🍃🍃🍃

Kristina78
Tack!

Ja, det känns otroligt bra att finnas där för mina barn, helt obedövad.
Känns lite konstigt att jag ska vara sjukskriven nu i 5 veckor och bara fokusera på behandlingen.
En del av mig känner att jag inte är lika illa däran som en del, eftersom jag inte åkt dit för rattfylla eller nåt annat tragiskt....men sanningen är ju att jag valde att sluta när jag gjorde det eftersom jag kände att det var så nära att jag skulle ge upp helt och hållet och bara låta alkoholen ta över totalt.
Jag kommer att använda dom här veckorna otroligt väl...jag kommer att lyssna och ta till mig allt som säger.
Vill så gärna börja promenera igen, men har en elak hälsporre som sätter stopp för mina planer...ska till sjukgymnasten på onsdag och förhoppningsvis så får jag hjälp så det blir ordning på min fot också☺

Molls70
Grattis, blir stärkt av att

Grattis, blir stärkt av att läsa det du skriver. Så nära att låta alkoholen ta över. Men det finns ju så mycket att kämpa o leva för. Tänker inte låta giftet ta över mitt liv. Är inne o läser på forumet o blir så säker på att jag inte kan ge upp. Fortsätt kämpa. Så skönt att läsa att det finns hopp.

Kristina78
Alltid roligt

När någon tar till sig av det man skriver☺ Är faktiskt ganska nervös inför behandling ens första dag...vet inte vad jag har att vänta mig, eller vilka som kommer att vara där.
Men jag ska ge det allt jag har...har ju 5 veckor på mig nu att vara fokusera på mig själv, det känns lite konstigt faktiskt.
En annan sak som jag reflekterat över senaste tiden är att om jag inte haft maken vid min sida så hade jag nog druckit hela tiden...han var min spärr, och ibland kunde jag verkligen känna ilska mot honom pga det.
Nu i efterhand är jag bara glad för det.
Det är så mycket som hänt sedan augusti när jag slutade att dricka...det är väldigt skönt att bara få slappna av en stund och hinna tänka efter ordentligt.
Ska också träffa min alkoholterapeut i veckan, det är något som jag har saknat under julledigheten.
Men nu är det dags att göra sig iordning och möta mitt nya liv☺

Kristina78
Första veckan

Snart avklarad på öppenvårdsbehandlingen, det har varit väldigt mycket känslor.
Har börjat fundera över vem jag är och varför jag gör som jag gör...det handlar ju mycket om det...att komma till roten av problemet.
Vi är en brokig skara, men jag gillar mina kamrater, en del har svårare att öppna sig än andra, men så får det också vara, det tar ju tid att lära sig känna förtroende för andra.
En person har berört mig till tusen...en historia som man bara önskar att den inte var sann...men där sitter en person som lever mitt i en verklighet som man bara önskar inte var sann.
Men den är sann och nu får den personen försöka bygga upp ett nytt liv..och jag ser sån styrka...
Det är väldigt mycket tankar, och jag märker själv att det finns många känslor som jag inte har bearbetat än
...så det är en lång väg att gå, men jag är villig att göra den resan☺

Kristina78
Vecka 2

Var inte alls förberedd på hur psykiskt jobbig behandling är...väldigt mycket känslor och minnen som kommer tillbaka.
Inser nu att min barndom har då fan inte varit lätt, att växa upp med alkoliserade föräldrar har satt djupa spår i mig som jag måste jobba väldigt hårt med.
Men jag är tacksam och stolt över att jag vågar dela med mig av mycket som hänt, är väldigt glad över min grupp.
Det finns en person där som jag tänker extra mycket på...Hur man ena dagen kan sitta och säga att man ska ge allt för att hålla sig nykter, och sen nästa inte komma på behandlingen.
Alkolismen är en grym och fruktansvärd sjukdom och den skiter fullkomligt i ålder.
Jag skulle önska att denna person fick se sig själv ur mina ögon...för jag ser någon som är verkligt illa ute...jag skulle gärna försöka hjälpa, men man måste ju vilja ta emot hjälpen också.
Idag är en ny dag, och den är min...jag kan göra vad jag vill med den och jag väljer att vara nykter☺

Rosa-vina
Härligt att läsa

om din fortsatta nyktra resa såhär på morgonkvisten. Är din behandling i 5 veckor och varje vardag, under den tid du är sjukskriven? Ser fram mot att få fortsätta följa..
Det är klart att du ska vara stolt, jättestolt. Du gör ett fantastiskt jobb med dig själv.

Kram

Kristina78
Ja

Först är det varje vardag i 5 veckor...då är jag helt sjukskriven....sen blir det en dag i veckan månaden efter och sen en gång i månaden...allt som allt ska vi träffas i 11 månader.
Satt just och räknade ut att imorgon så har jag varit nykter i 150 dagar....sjukt stolt över mig själv faktiskt☺
Hade jag då det jag vet nu så hade jag nog bett om hjälp tidigare...fast egentligen så tror jag inte att jag var riktigt redo för att sluta förrän nu, men bra känns det iaf.
Oroar mig fortfarande över en av dom andra i gruppen...samtidigt försöker jag att inte engagera mig för mycket, försöker att komma ihåg att jag är där för min skull och ingen annans

Nu får det räcka för ikväll/kristina

Kristina78
Söndag

Igår var det en ganska tuff dag, som ringde från boendet där mamma är och sa att hon inte sovit på natten och var jötteorolig och otrevlig mot personalen.
Det var mycket hon skulle fixa enligt henne, jag har ju valt att låta henne leva i tron att min pappa lever mest för att skydda henne, men igår fick jag nog.
Min man och min äldsta dotter följde med, sen tog jag med mamma till kyrkogården och visade henne pappas grav, berättade hur begravningen varit och hur det var när han gick bort.
Vet inte riktigt om hon tog in det jag sa och visade, men för min del kändes det som en lättnad.
Fick ett extremt sig att dricka just innan jag åkte dit...vet att det handlade om att fly från mina känslor, det blir bara för mycket ibland
Men jag valde att låta känslorna finnas där istället, jag tänker inte dricka mer.
Är så glad över öppenvårdsbehandlingen, där får man verkligen gå igenom och bearbeta alla känslor och lära sig handskas med dom.
Så även om det var tungt igår så är jag stolt över att jag är nykter, och att jag har en så fantastiskt fin familj☺

Kristina78
Tredje veckan

På min behandling och jag börjar känna inombords att det händer saker...nog för att jag har varit nykter sen augusti, men det är ju nu som man börjar bearbeta saker som hänt.
Och det ör inte kul alla gånger, men jag har bestämt att än hur jobbigt det blir så ska jag ta mig igenom det.
Jag kommer att avsluta den här behandlingen som en helt ny person...och det ser jag fram emot.
Ser fram emot att börja mitt nya liv med öppna ögon och framför allt en vilja att göra nya saker, jag ser fram emot att ta beslut som jag och min familj mår bra av.
Har också märkt att jag inte har så mycket gemensamt med mina arbetskamrater...dom pratar mest personalfester och fylla...och där har ju jag inget att komma med...så att skaffa nya vänner står också på min lista.
Känner en så stark livsglädje just nu...och eftersom jag vet hur snabbt det kan växla så är jag extra glad för varje gång jag får dom här lyckorusen☺

Charlie70
Vilket arbete du gör Kristina!

Jag är imponerad och du ska vara stolt över dig själv! Du verkar ju ha mycket samtidigt med familjen så det är ju inte den enklaste saken att fixa den här intensiva behandlingen du har gått in i. Heja dig!

Kristina78
Jag är stolt över mig själv.

Det är jag, när jag slutade dricka i augusti så hade jag inga planer alls, och här sitter jag nu...har påbörjat ett helt nytt liv, och det känns så jäkla bra.
Det är absolut så att allt som rör min mamma påverkar mig...har lärt mig att hon har varit min största ursäkt till att dricka det sista året, så jag jobbar mycket med det på behandlingen.
Det är en av dom största sakerna jag lärt mig...att hitta orsaken till varför man dricker, för min del började det ju redan under min uppväxt med alkoliserade föräldrar, helt galet att det skulle ta 40 år och ett eget alkoholberoende innan man äntligen började förstå.
Sen funderar jag mycket på många som inte törs söka hjälp eller erkänna att dom är alkolister, i mitt huvud funkar det som så att jag skäms inte för att det blev som det blev.
Jag är alkolist, jag har en sjukdom som kräver att jag håller mig nykter för att hålla mig frisk...den kräver också att jag går till botten med hur jag mår och varför det blev som det blev.
Jag går med rak rygg och fast blick för jag är stolt över den jag är☺

FinaLisa
Var stolt🌻

Kristina, det är så skönt att du mår bra och känns så stabil😊👍
Heja dig👏👏👏
Kram 💚

Kristina78
Tack

Eftersom vi arbetar mycket med känslor och tankar så vaknade ett minne till liv..jag har bett min man om ursäkt för det för några år sen men då var jag full, fick och funderade och ältade i flera timmar igår.
Sen bestämde jag mig för att menar jag verkligen allvar med mitt nya sätt att vara så måste jag ändra på hur jag gör saker, så jag satte mig ner med honom och bad om ursäkt igen...berättade att jag ville ge honom en ärlig ursäkt när jag är nykter och att det här är en del av min process.
Han sa att han förstår att det är viktigt för mig och att jag är förlåten...den där mannen älskar jag verkligen med hela mitt hjärta...sen fick vi på promenad i en timme, det är något som vi aldrig har gjort..
Så jag är så glad idag....och imorgon är det sovmorgon☺

Charlie70
En fin man!

Jag blir rörd när jag läser ditt senaste inlägg Kristina! Vad fina ni är mot varandra du och din man. Viktigt med rätt förutsättningar för att lyckas och du verkar ha funnit rätt stöd. Både i din man och i behandlingen.

Japp. Sovmorgon i morgon och då vaknar vi nyktra igen!

Kristina78
Tankar

Bestämde för några veckor sedan att jag skulle börja vara ärlig mot min lilla dementa mamma och berätta för henne att pappa är död när hon frågar efter honom.
Så idag när hon ringde så berättade jag för henne...och hon blev så ledsen.
Vilket resulterade i att jag känner mig som en stor jävla skitstövel...men samtidigt så tror jag att hon behöver sörja och kanske så småningom så kommer hon att minnas att han är borta.
Men jag hatar att hon ska behöva gå igenom sorgen varje gång man pratar med henne.
Det är då fan inte lätt alla gånger...men jag sa till mig själv att det inte är mig hon är ledsen på utan hon sörjer förlusten av dom livskamrat.
Jag är iallafall glad att jag möter det här med nyktert sinne...är mycket lättare att tänka logiskt, och att inte klanka ner på sig själv alltför mycket.
Jag vet att jag gör så fort jag kan...och det är jag stolt över.

Kristina78
Anhörigvecka

Brottades med ett ganska starkt sug i fredags..försöker ju att stanna upp och reflektera över vilka tankar/känslor som ligger bakom.
Dels så var jag hungrig och trött...det är väldigt stora triggers för mig, och sen så kom jag underfund med att jag är nervös inför anhörigvecka som kommer.
Det är bara min äldsta dotter som ska vara med, och hon har lovat mig att vara fullkomligt ärlig, så jag vet att det kommer att bli jobbigt...men samtidigt så vill jag höra hur det går varit för henne.
Tog fram symaskinen och satt och sydde i några timmar...och igår var vi på badhuset. .tom min man följde med och det var så roligt att få göra något med hela familjen.
Jag är så tacksam för den här öppenvårdsbehandlingen, att jag äntligen har lyckats börja bearbeta min barndom och alla jobbiga saker.
Jag är framförallt tacksam för att jag är nykter och att jag får möta livet utan att behöva bedöva alla känslor som följer, men samtidigt är jag ödmjuk inför alkoholens kraft..jag vet att suget kan slå till när som helst...och jag ska göra allt jag kan för att bygga upp strategier som hjälper mig att fortsätta vara nykter.

Kristina78
Igår

Fick min dotter berätta hur det varit för henne medans jag drack...och fy tusan vilken käftsmäll jag fick.
Att få höra att mina barn varit rädda för mig och hatat mig gjorde så fruktansvärt ont,hade jag inte riktigt accepterat att jag var alkolist innan så här jag gjort det nu.
Jag har haft ett sånt sjukt beteende när jag har varit full...det är sorgligt att barnen har fått leva med det under så lång tid...är väldigt tacksam över att jag har slutat.
Den här behandlingen är både det bästa och det värsta jag har gjort
..många jobbiga känslor som har kommit fram och som jag har börjat bearbeta.
Och det är ju det jag behöver göra för att fortsätta hålla mig nykter....sluta grubbla och älta och istället prata om hur jag känner..och framför allt att tillåta mig att känna.
Idag ska jag berätta för min dotter hur det har känts för mig medans jag drack. ...bliŕ en tuff dag idag också, men det är jag redo att ta.

FinaLisa
Kristina 78🤗

Du är så stark och modig!
Bra att rensa upp och bearbeta det som gör ont. Då blir det mycket lättare att bygga nytt.
Försoning är bra för båda parterna.
Lycka till dig och din familj 🍀
Kram 🧡

Denhärgången
Så sjukt imponerad

Tack för att du delar med dig av din fantastiska resa. Herregud vilket mod. Heja heja heja dig!

Mig99
Hej , tycker du är fantastisk

Hej , tycker du är fantastisk som tar tag inser, starkt! Och väldigt inspirerande måste jag säga. Är på min 7e nyktra dag 🙏🏼 Aldrig tidigare erkänt jag har problem förrens nu!
Tack för du delar din historia. Lycka till kram

PimPim
Wow vilken resa du gör!

Vilken kämpe du är 💪🏻✨ Jag tror att jag skulle få en rejäl käftsmäll av min dotter också om vi skulle få behandling ihop. Hoppas innerligt att hon ser mitt tillfrisknande nu och tar mer och mer hjälp av mig då hon mår dåligt.

Kram PimPim🌷

Vinäger
Wow

Håller med de andra, wow, vilken modig resa du gör. Tack för att du delar med dig. Lycka till med fortsättningen. /Kram

Sidor