skallagrim

Fattat beslutet att sluta dricka, väldigt försent dock. Mitt drickande har skadat både mig, min relation med min särbo och min relation med min son.

Dricker inte på vardagar, men det har jag istället tagit igen på helgen. Sagt flera gånger innan att jag ska sluta men trots krav från människor i min närhet har jag inte löst det. Men nu har jag pratat med mina syskon och berättat hur det känns och det är ju ett steg i rätt riktning iaf.

Behöver pepp och stöd, när fredagen kommer så kommer suget efter belöning, fast jag vet att det aldrig blir bra så dricker jag ändå.

Min far var alkoholist och jag vill verkligen inte att min son ska behöva växa upp i det.

Ville mest bara skriva av mig lite...
Nästa helg blir min första nyktra helg på länge.

DetGårBättre

Det är typ omöjligt att vara nykter för att andra ställer krav på en. Ska man lyckas behöver man ha viljan inombords eller en jävla disciplin och kämpa hårt som fan i stark motvind. Sen hoppas att man på vägens gång kommer in i lugnare stormar och kanske helt vindstilla till sist där man inser att man valt rätt väg.

Det här är ju inga lätta vägar att gå på. Alkohol snurrar i ens skalle då det funkat som en (dålig) lösning tidigare men trots allt en lösning man känner sig trygg med. Kämpa på och ta en dag i taget!

Välkommen , här kan du hitta mycket som hjälp på traven med din nykterhet. Vad bra att du beslutat dg för att vara nykter. Ett råd, gör det för din skull och ta en dag i taget. Belöningarna kommer ganska snart. Jullan

Det är absolut inte försent! Det är aldrig försent att sluta dricka. Det är ju ett jättebra beslut du har tagit och jag hoppas att din familj stöttar och underlättar för dig.

Att du slutar för dem kan hjälpa i början men som DetGårBättre skriver så är det väldigt svårt att sluta för någon annan än dig själv. Ge dig själv en månad. 30 dagar utan alkohol och se hur du mår. För dig själv bara. Jag lovar att du kommer må bättre!

Några tips på vägen. Två böcker som har hjälpt mig är Tänka Klart av Annie Gracie och Alcohol Explained av William Porter (kanske finns översatt på svenska. Du kan söka på alkohol och hjärnan på youtube och även ”surf the urge” på youtube om du har sug eller begär efter alkohol. Du kan alltid skriva här ås hjälper vi dig.

Hejar på dig! ?

skallagrim

Nej jag vet ju det, och därför det skitit sig innan men känner mig verkligen på rätt ställe nu..
Bara den jäkla ångesten att brottas med.

Ja en dag i taget helt klart..