Slut på lugnet, vad kommer att hända nu

175 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Azalea
Slut på lugnet, vad kommer att hända nu
Azalea
LVM är över

Idag ringde min man och så att på måndag kommer jag nog hem....han slulle vara iväg på behandling i 6 månader efter ett LVM beslut. Men nu kommer han hem 1,5 månad tidigare istället.
Jag får lite panik direkt känner jag.
Det skulle ju vara mer tid kvar att få landa och samla ihop styrka inför det som händer när han kommer hem. Känns just nu som jag bara har slitit för att få hus och trädgård iordning för att den få en månad vila och återhämtning. Det verkar som den planen sprack nu.
Kram Azalea🧡

Sorgsam
Ta hand om dig

Ta hand om dig

Azalea
Tack sorgsam 🧡

Ska försöka ta en dag i taget och se vad den bjuder på.
Azalea

Skrållan
Tänker

Tänker på dig Azalea i nattens timma.
Och hoppas att allt går bra🙏

Sisyfos
Varför?

Vet du varför han kommer hem tidigare. Känns väldigt ansvarslöst från behandlarnas sida tycker jag. Kan du försöka stoppa det? Det var ju ett LVM-beslut. Borde finnas nån plan med 6 månader och en plan för det fortsatta livet som inkluderar dig. Känns jäkligt korkat att släppa ut någon de första soliga dagarna.

Azalea
Fina Skrållan🧡

Det känns konstigt men det är som det är.
Ha en fin söndag 🧡

Azalea
Ingen aning sisyfos

Kom dom en total överraskning igår morse att han kommer hem tidigare.
Jag pratade med dem när han åkte dit och då så de att de har ansvar för honom i 6 månader och att han inte kommer hem tidigare men att det kan bli nån form av öppen anstalt.
Men om jag fattar min man så tror jag han överklagat IGEN och att förvaltningsrätten har godkänt det. Allt är så luddigt och den sista som får veta nåt är anhöriga.
Jag är glad att han åtminstone berättade det annars hade han bata dykt upp . Det hände förra året och det var sjukt jobbigt.
Tycker att det är så fel att anhöriga inte alls blir inkopplade och får någon insyn eller information . Vi finns inte i detta.
Kram till dig 🧡

nystart
Om

Om han dricker igen, kasta ut honom direkt och byt lås i dörren. Tveka inte en sekund. Jag har följt din resa och har man varit så långt ner som din man och om han inte ens kan inse problemet efter att ha varit på anstalt så finns inget hopp utifall han dricker igen.

Azalea
Ont i magen

Är faktiskt riktigt orolig över hur det kommer att bli.
Väntetiden på skilsmässa är över i juli och det vet han om.
Men han pratar och behandlar mig som om allt ska vara som vanligt ny igen när han kommer hem.
Jag flyttar tilbaka till min lägenhet imorgon och han kommer bli så besviken och förmodligen upprörd.
Jag irriterar mig på att jag bara förväntas finnas kvar.
Jag ska försöka prata med honom imorgon och se hur hans plan ser ut framåt. Han har ju en stor utmaning framför sig, hålla sig nykter och ställa in sig på en nykter framtid. Det kommer givetvis vara svårt och jag hoppas att han klarar det.
Men denna gången måste jag tänka på mig själv och vad jag behöver. Han måste ta sin strid själv .
Tack för att du svarade Nystart🧡
Det är jobbigt att slitas mellan att vara lite ego och att ha ångest för att man är det.
Kram Azalea

Clara
Du är inte ego

Vill bara titta in och säga att du är inte ego, Azalea. Det finns inget ego i att känna att JAG STÅR INTE UT MED DEN HÄR KARUSELLEN IGEN. Mitt ex kom hem från tre månader på behandlingshem i september, jag TROR att han har hållit sig nykter men det spelar inte så stor roll - han är helt weird ändå, "orkar" inte träffa barnen, anklagar mig för saker, fejkar/inbillar sig allt ifrån halsfluss till (såklart) corona och hamnade på slutenpsyk efter bara några veckor. Fullfölj du skilsmässan och håll dig på avstånd tills du ser varthän det barkar, är mitt råd i all välmening.

/Clara

Azalea
Det behövde jag Clara👍

Några sådana ord som får mig att hålla ihop det värmde mig.
Känner ju hur lätt det är att bara falla tillbaka i samma medberoende stuk sim jag hade innan. Har nu haft 4.4 månader själv och känt att jag byggt upp mig själv lite. Både känslomässigt så jag inte rasar ihop hela tiden men och så praktiskt. Jag klara allt som måste göras med hus och bilar och allt annat.
Men tack än en gång för dina peppande ord. Jag måste hålla det i minnet som du säger. Vill inte åka med i karusellen längre.

Socialen ska hämta honom vid tåget idag och köra hem honom. Vet inte varför de gör det men de kanske vill kolla våra hemförhållanden eller nåt.?!?
Få se ikväll vad som händer och vad han säger.
Kram och tack igen🧡Azalea

MalmMia
håll dig till planen

Det är så lätt att falla till föga när den man en gång älskade står framför en och bryter ner motståndet med snälla ord, manipulationer och kärleksförklaringar. Man vill så gärna hoppas och tro att det kan bli bra. När du har möjlighet tänk efter vad du vill och se till att få så mycket kunskap som möjligt så du kan fatta rätt beslut för dig. Lycka till ikväll.

Självomhändertagande
Hur är din plan?

Hej, länge sedan jag skrev till dig. Har tänkt på dig och läser att han ska komma hem tidigare. Kan tänka mig att det är en chock. Äntligen värme och sol och kanske lite ledighetskänsla och bara få vara i sommarvärmen utomhus.

Du skriver "Jag ska försöka prata med honom imorgon och se hur hans plan ser ut framåt." Då tänkte jag, vilken är DIN plan framåt. Kanske du ska berätta den för honom och inte ens fråga honom om hans plan!

Jag ville bara synliggöra en alternativ möjlighet. Vet hur det är. Minns hur det var. Det var och kommer inte bli så igen någonsin i mitt liv. Det kommer säkert dyka upp andra stora utmaningar om jag ska träffa en annan man på riktigt igen, men jag kommer aldrig välja någon som dricker igen eller för den delen har andra beroendeproblem.

Det innebär att den dagen jag släpper in någon ny i mitt liv, i mitt hem, då har den personen gått igenom många faser (typ tester) innan.

Nuförtiden tänker jag bara på mig, min katt och mina föräldrar. Jag planerar hur jag vill ha det framöver och jag vill påminna dig om att du har all rätt i hela världen att planera hur du vill ha det, hur du vill leva och vart du vill bo, vad du vill äta och vad du vill göra.

Hur går det med yogan?

Det är du som bestämmer över dina val. Glöm inte det och fall inte tillbaka i gamla mönster. Du har grejet den här tiden bra låter det som.

Lycka till! Kram!

nystart
Självomhändertagande

Vilket klokt inlägg, nog bland det bästa jag läst på väldigt länge. Jag ska ta med mig just detta i min egen kamp här hemma.

Självomhändertagande
Nystart

Åh, vad glad jag blir att höra att du kan ta till dessa ord i din egen kamp. Tack för att du säger det! Vilket bra forum detta är. Vi tar till oss det vi behöver.

Kämpa vidare!

Azalea
Planen höll ikväll MalmMia

Vi sjösatte båten och gick en runda med hunden och sen åkte jag till min lilla lya.
Såklart tjatade det om att jag kunde sova kvar i huset men jag hade bestämt mig och höll mig till min plan. Det ska inte vara så enkelt att bara för att han kommit hem ska allt löpa på i gamla spår. Nej jag tänker att det ska märkas en förändring. Så här sitter jag nu och det känns bra... lugnt och bra.
Men imorgon kommer han tigga igen så det gäller att hålla emot.
Mår bäst när jag är själv känner jag. Blir lugn och behöver inte hålla fasad eller småprata fadt jag inte vill det.
Är lite nöjd ed mig själv ikväll.
Kram Azalea🧡

Azalea
Självomhändertagande🧡

Det VAR ett väldigt bra inlägg. Så sjukt skönt att ha denna platsen där man kan skriva och lufta alla de känslor som far omkring i en. Och få råd, peppande ord eller värme. Är så tacksam 🧡
Min plan står fast om att fullfölja skilsmässan. Det kommer att vara tungt men har jag gått igenom 10 år med att leva med alla dessa drama och elände så borde jag klara detta också.
Fast jag får säga till mig själv på skarpen , hehe, ibland så jag inte "glömmer" hur det har varit och varför jag inte vill åka med karusellen längre.

Förresten🙏 Yogan går bra och det är fantastiskt så mycket bra det gör för både kropp och själ.
Kram Azalea🧡

Azalea
Ingen insikt direkt

Jag försöker hålla fokus på mig själv och vad jag vill. Så när han tyckte att jag borde sova i huset var jag tydlig med att vi är i skilsmässa och jag bor i lägenheten. Kändes bra att stå upp för det jag vill.
När det gäller hans plan så frågade jag inte så mycket. Är ju hans grej.
Men han ska lämna prover varje vecka plus kissorov och har fått en telefon som han ska blåsa i 3 gånger om dagen.det går till socialen.
Sjukt hur det är det enda som ska göras nu när han skickats hem tidigare. Inga samtal AA eller nåt sånt. Men men det är inte mina bekymmer. Fast kan inte hjälpa att jag grunnar lite på det ändå.
Det som jag ändå tycker är lustigt är att han har körkortet tillbaka.... De drog ju in det i januari efter prövotiden med alkolås. Under den tiden hände ju all möjlig elände så de drog in det.
Nu säger han att han fått tillbaka det. Kan man få det så lätt plötsligt när man suttit inlåst på LVM i 4.5 månader. Är allt bara ok då?
Vad tror ni?
Känner nånstans att jag borde ringa transportstyrelsen o kolla.
Jag ifrågasatte körkortet men han sa att han fått det tillbaka. Lustigt sa jag att det inte kommit nåt brev om det.. Nej,Det skicka de de upp till LVM hemmet sa han.
Känner ändå en liten magkänsla att det är lögn. Alla andra brev har kommit till hemadressen.
Hmmm😑😮

Skrållan
Bra

Bra att du står på dig Azalea. Det känns som vi måste vara väldigt bestämda och tydliga med vad vi vill. Annars är man där igen. Bra gjort att du sa ifrån och ville sova i din lägenhet.
Verkar väldigt konstigt med körkortet. Att han fått det tillbaka så snabbt. Lita på din magkänsla. Det verkar inte stämma.

Azalea
Känns rätt

Att välja lägenheten kändes bra. Lite även som en markering men mycket för att jag känner att jag trivs själv. Behöver lugnet som det ger att vara själv med sina tankar och läsa lite eller bara slötitta på tv. Ps på vad jag vill Ds
Oavsett så försöker jag bestämma och känna efter vad jag vill och gå efter det. Känns lite tufft emellanåt men han har väldigt mycket att leva upp till .
Funderar lite på att kolla upp körkortet men nästa stund så tänker jag att det är hans problem. Så jag Avvaktar lite än.
Ha en go kväll Skrållan 🧡Azalea

Självomhändertagande
Valen att göra eller inte

Azalea, vad roligt att höra att du tyckte mitt inlägg var bra. Jag blev själv väldigt glad när jag såg orden jag skrev. Jag minns hur jag alltid satte mitt ex i första hand och idag frågar jag varför. Jag hade inte kunskap att sätta mig själv i första rummet. Utreds just nu för adhd och det kommer upp väldigt mycket från barndom och ungdom, jag tänkte alltid på andra före mig. Så med den upptäckten kommer jag aldrig att låta en annan människa komma före mig. Jo, mina föräldrar får komma före. Ibland. Det beror på vad det handlar om förstås. Utan dem skulle jag inte vara i liv.

Underbart att höra att du fortsätter med yogan. Den är en stor kompass för att lyssna till kroppen och även till sig själv och sina egna behov.

Om du frågar dig hur viktigt det är att veta om han ljuger eller inte så är det ett samtal bort. Det där handlar också om hur mycket en vill gå in i andras saker, eller att ha tillit till att det han säger är sant.

Det kan bli en konflikt om du kollar och berättar om det, vilket förmodligen leder till att det kostar energi. Eller så låter du det vara och släpper taget om det just nu. Och göra nya val varje gång du får den tanken. Att göra det som känns bäst i stunden. Det är en bra övning. Det gäller säkert inte bara just denna sak.

Varje moment som inkluderar en annan människas inblandning kan också bli hinder för annat som en själv har tänkt sig. Och det kan även innebära tvärtom, om en ber om hjälp eller stöd av en vän och får det. Jag utgår från mig själv och ser förstås min adhd. Om jag vill meditera, men så kollar jag mejlkorgen före och läser ett mejl som jag börjar svara på och så kan det innebära att meditationen uteblir. Då blir det inte bra för mig. Jag möter många hinder i livet, som vi alla gör, min svårighet är att jag ofta fastnar i dem.

Därför har mindfulness blivit min kompass. SOAS, Stanna upp, observera, acceptera, svara/släppa taget. Jag gör det hela tiden, flera gånger om dagen och det hjälper mig med mina beslut just nu. Jag kan ta samma beslut flera gånger. Det innebär att jag ständigt känner efter, kan jag göra det här just nu. Är det hjälpsamt för mig eller stjälper det i stunden.

Däremot så tycker jag att körkort ska inga människor ha som inte klarar av att avstå från att köra berusade. Men det är inte ditt ansvar. Det är faktiskt samhällets ansvar att se till att den processen fungerar.

Jag är så medveten om hur många som kör onyktra så när jag cyklar då bromsar jag in vid varje övergångsställe och små vägar där det finns en utfart som jag inte har en bra överblick över.

Det förvånar mig att det är så många pendlande cyklister som vågar köra på cykelbanor och litar på att bilisterna ska stanna för dem. De kanske inte vet hur många som kör onyktra tänker jag. Jag har just skaffat en ny cykel och har inte cyklat regelbundet på väldigt länge. Har inte vågat cykla i stan, eftersom alla cyklar som galningar. Det förvånar mig verkligen att de cyklar så fort och har tillit till bilister.

Jag cyklar för att jag behöver motion och går inte längre på gymmet då corona kom. Jag övar hela tiden på min uppmärksamhet och cyklar ofta i lugn takt. Jag känner doften av hägg och syren. Underbart.

Ha en fin dag!
Kram

nystart
Körkort

Mycket bra skrivet av Självomhändertagande. Jag skulle vilja lägga till en fråga, vad ska du göra med informationen om du får reda på att mannen antingen ljugit eller talat sanning angående körkortet? Om han ljugit, betyder det isåfall att han inte ändrats och att du därför borde kapa allt och fortsätta som du tänkt? Har han inte ljugit, vad betyder det isåfall? En väg tillbaks? Eller, ingenting?

Hoppas allt är bra med dig Azalea!

Azalea
Tack Nystart🍀

Jag känner mig just nu förvånansvärt stark ändå. Jag håller en dialog med honom men jag har flyttat och har varit tydlig med varför och att det är så det är.
Känner att jag vill inte strö salt i såren och vara en bitch eller skapa bråk och han har hållt sig sansad också.
Tänker bara vara noga med mina gränser och bara göra det jag vill och som känns rätt.
Hmmm låter bra... hoppas jag klarar att håll mig till det.
Vad gäller hans körkort och varför han lyckats komma hem tidigare har jag tänkt släppa. Inte lägga energi på det och bara låta det vara det de är. Hans bekymmer och val ungefär. Det är ändå inget jag kan påverka och det kostar mig mer energi än det ger och rota i det.
Just nu tar jag dagen som den kommer och försöker hålla mig till besluten jag har tagit.
Hoppas att det går bra för dig Inuet och jag är få glad för all input och för att ni alla finns där🧡
Betyder mycket och msn känner sig inte så ensam.

Kram Azalea

Leilu
Stark

Jag önskar verkligen att du kan känna dig stark i dina beslut. Styrketränar från mig.

nystart
Hur

Hur går det för dig vännen?

Azalea
Det har inte gått bra

Tack snälla nystart för omtanken.
Känns så fint att ni finns där i både med och framför allt i motgång.
Det har varit en hel del kaos skulle jag nog säga.
Han har varit hemma i 1 vecka och 2 dagar och det har gått hyfsat ändå.
Jag har umgåtts varje dag utom tisdagarna samt under hela helgen. Varit naturlig och spenderat tid ihop men jag har åkt hem till min lägenhet och sovit där.
Men i onsdags fick jag lite onda aningar.....Han var då dåååålig i magen och kunde inte köra mig till verkstaden för att hämta bilen så jag fick fixa det själv.
När jag kom hem var han väldigt aggressiv och hackade om allt möjligt. Jag stannade 30 minuter men sen fick jag nog och åkte " hem" . Så att jag tänkt umgås men är du sån här så vill jag inte det.
Kände ändå lite varningssignaler och åkte ut senare. Han var full och en hel del sprit och öl hemma. Man ska alltid lita på sin känsla.
Detta gjorde att han inte blåste i sin apparat som går till soc. Då slutar det med polis och ambulanshämtning. Blir körd till sjukhus för medicinsk utvärdering på kvällen igår.
Imorse kl.6 stack han därifrån och dök upp hemma vi 15 rejält full igen med väskan full av sprit.
Så ikväll kom polis och ambulans igen....suck.
Så nu får jag se vad som händer.
Han är fortfarande under LVM så han ska ju skickas tillbaka till behandlingshemmet igen. Han klarar bevisligen inte vård i hemmet.
Frågan är bara om han kommer att smita från sjukhuset igen inatt eller imorgon.
Det känns som om alla dygnets timmar går åt tiöl oro och väntan på poliser. Är rätt trött just nu.

Är så tacksam för att ni finns och möjligheten att skriva av sig här.

Kanske blev lite virrigt skrivet med det snurrar bara runt o huvudet efter allt som händer hela tiden.

Godnatt och sov sött 🧡Kram Azalea

Ullabulla
Jag vet inte

Om jag skrev till dig i din andra tråd azalea.
Men i vilket fall så har jag varit om än inte i samma kaos,så i samma grundsituation.
Tillsammans med en man som dricker destruktivt.

Jag vet också vad det gjorde med mig och vilka tighta band eller rep kanske jag ska säga som bildas.

Det jag kan se nu med flera års avstånd till stridens hetta var den tydliga kopplingen till att ju sjukare min sambo blev,ju sjukare blev också jag.

Min förvirring,min oförmåga att se och känna "nyktert" på situationen.
Jag drogs ner med honom i hans virvel och simmade runt i dyn.

Att förhålla sig klar hel och ren är i stort sett omöjligt.

Det är ju fanrastiskt bra jobbat att du skaffat ett eget ställe.
Det svåra jag hade i början sen vi brutit var just att hitta igen mig själv.
Jag kände i kroppen vad som hände med honom.
Om han drack eller inte,jag blev väldigt tung i kropp och själ och drogs ned trots att vi kanske inte hörts på flera dagar.

Jag satt fast i honom och hans liv.
Hans våndor bekymmer och mående blev mina känslor.

Att börja definiera vem du är,vad du behöver och mår bra av är kanske redan verklighet för dig?

Om inte så var det för mig vägen att gå.
Jag fick tvinga mig till att skapa nya sociala kontakter. Gå och ta en fika själv.
Ringa upp någon barndomsvän osv.

Hans kamp är inte din kamp även om det kanske känns så?
Din kamp borde vara att upprätta ett bra liv åt dig själv.

Om du har svårt att släppa taget om honom och hans drickande,så försök.

För mig var det min drog,min sambo och kärleken våndan och oron.
Som en ständigt sjungande melodi som jag hade mycket svårt att släppa taget om och fokusera om på mig själv.

Frågan är ju också,vill du släppa taget?
Vill du leva ett enklare liv utan fylla?
Vill du ha dig själv i fokus?

Jag ville inte det egentligen.
Jag ville att han skulle få insikt,bli nykter och därigenom ge oss båda möjlighet att leva tillsammans igen.

Men efter en tid förstod jag att det inte skulle bli så.
Då kunde jag sakta släppa mitt krampaktiga grepp och börja fokusera om all kraft på mig själv.

Jag hoppas att du får någon ordning på allt och börjar bygga på dig själv och ditt eget liv.
Stor kram från mig🤗

nystart
Azalea

Snälla vännen, du måste göra dig fri från honom. Det är inte rätt att du ska behöva gå igenom detta. Lämna honom nu och låt honom ta hand om sig själv.

Skickar dig otroligt många kramar.

Självomhändertagande
Ibland

behövs en massa elände, motgångar, upprepande försök för att det ska vända och en säger till sig själv "hur vill jag ha det i mitt liv"?

Jag läser Ullabullas "Jag satt fast i honom och hans liv." och jag kände så väl igen mig.

Jag är en kvinna som hela mitt vuxna liv har tänkt att jag skulle bli en mamma, men så blev jag sjuk och var tvungen att bli frisk och när jag blev frisk så såg jag att mannen jag önskade skulle bli en pappa var riktigt sjuk. Och då kunde jag inte låta det ske.

Sen förstod jag att jag också var sjuk i medberoendet och fick ta tag i även det. Idag är jag frisk från allt tror jag. Kanske en släng av för mycket omhändertagande till andra, när jag inte borde, men jag övar mig och jobbar på det med en medvetenhet.

Jag ser mig själv idag, med en helt annan klarhet och insikt om valen i livet.

Att välja mig. Att välja mitt liv. Att välja vem jag släpper in. Att välja vem jag bromsar. Att välja vem jag stänger dörren för. Att välja mitt liv. Jag behöver påminnas ofta, för det är lätt att glömma och tänka på exet eller ett minne och när jag släpper in det för mycket så upptäcker jag ständigt dessa hinder som dyker upp och hindrar mig från att leva mitt liv.

Jag har återigen blockat möjligheten för mitt ex att ringa mig och så behöver jag ha det under sommaren, till att börja med. Han stör mig. Verkligen.

Jag hoppas att du landar i något som känns bra för dig. Med gränserna till honom. Med att leva ditt liv. Som du vill.

Stor kram till dig.

InteMera
Finaste Azalea!

Så svår är dansen med våra sjuka män, så svår är kampen att släppa taget! Tror inte de förstår hur mycket det äter av oss, vår sinnesfrid och vårt mående och inte heller uppskattar de våra ansträngningar. Så varför gör vi det ändå? För att vi inte kan låta bli, av gammal vana, av självpåtaget tvång för att ingen annan gör det eller för att bevis avi är bättre än dem? Jag har inga svar till dig, sliter själv med samma frågor. Men vill önska dig styrkan att släppa greppet ens lite grann, för din egen skull! Låt honom falla, låt honom landa hårt om det är det som ska till. Han kommer dessvärre nog inte fortare till insikt för att du vänder ut och in på dig själv för att agera väktare och räddare i nöden. En stor varm kram vill jag sända dig!

Sidor