Livetärjobbigt

Efter att ha upptäckt att mamma dricker och ha gjort det i perioder under min uppväxt kändes det skit. Jag kände mig totalt lurad. Vi hade bott ihop 20år och jag hade missat allt!
Jag som då var 25 år hade aldrig upptäckt något tecken att mamma var beroende av alkohol. Grym på att ljuga och jag och familjen sååå otroligt naiva.
Att försöka prata med mamma att sluta dricka var en självklarhet. Så klart att hon lyssnade, nu skulle allt bli bra.
Tiden gick, insåg att jag varit blåögd och naiv igen. Lögnerna fortsätter. Ljuger mig rakt upp i ansiktet "jag dricker alkoholfritt","jag dricker inget längre" osv... Skitsnack. Fyfan så ledsen man blir. När ens egen mamma ljuger för en. Rakt upp i ansiktet. Jag är maktlös. Allt vi vill är att hon ska sluta. Men hon väljer alkoholen före familjen. Vi är ett andrahandsval. Det är fruktansvärt.

Jag vet. Om hon inte vill ta hjälp på riktigt kan vi inte göra nåt. Maktlösheten är fruktansvärd.

Hon som är min egen mamma, vill hon inte se mig växa upp? Vara en del av min familj? Se vad som händer med mitt liv i framtiden? Hus?barn? Jobb? M.m. Jag är alltid livrädd att hon ska dö. Dö ifrån oss.

Dumma jävla alkohol. Fyfan vad jag önskar att man kunde ta bort den för alltid.

Så smärtsamt att hela tiden känna oron för din mamma, att vara livrädd för att hon ska dö , vilket händer så din oro är ju realistisk. Du verkar ha insett din maktlöshet och den är förfärlig, men samtidigt är det befriande när man väl kan ta det till sig. Tror säkert din mamma vill följa dig i livet och se vad som händer, men beroendet styr hennes beteende. Läs gärna Craig Nakken, Missbrukaren och jaget så får du förhopppningsvis mer insikter och förståelse, men det är grymt och förfärligt hur ett beroende raserar människors liv och orsakar en så stor smärta för alla inblandade. Något anhörigprogram och alanon skulle du nog ha nytta av. Anhörigprogram brukar kommunen erbjuda och lämplig alanongrupp kan du leta efter på nätet. Vad du kan göra är i stort sätt bara att berätta för din mamma var hjälp finns att få och det är socialförvaltningen som ansvarar för missbruksvården.
Ta hand om dig.❤