ElinaBelle

Hej allihop, har sökt och sökt efter stöd som finns att få för att bli nykter, jag är 27 år gammal och har alltid haft en problematisk relation till alkohol både när jag var yngre men det har blivit värre senaste tiden, det började på allvar när jag var i tidiga 20 årsåldern när jag drack för att det var så kopplat till gemensamheten. Sen under åren har det bara blivit värre, när jag var runt 22-23 års åldern hade jag aldrig trott att jag skulle hamna där jag är idag. Problemet som jag ser det är att jag dels har alkoholism i familjen samt att jag har en sambo som kämpat med drickandet/nykterheten sen vi träffades för 5 år sen. Nu har vi båda kommit till en gräns där vi känner att detta går inte längre. Vad är era bästa tips och råd för att dels blir nykter och sen hålla det?
// ElinaBelle

Dendartjejen

Det är ett bra första steg du har tagit genom att skriva här. Här finns det fina människor med liknande erfarenheter som ger råd, pepp och stöttning ?

Ett bra tips är att läsa och gärna skriva här på forumet varje dag, när du känner sig ensam eller suget kommer så är det här ett säkert ställe att vädra tankarna. Jag är 34 år och har liksom du ett problematiskt förhållande till alkohol sedan flera år tillbaka. Nu är jag inne på dag 27 som nykter och detta forum har gett mig mycket stöttning för att kunna ta mig så här långt.

Andra tips är att försöka hitta på saker för att distrahera hjärnan när suget kommer. Träna, läs en bok, gå en promenad. Vad som för att ge annat nåt annat att tänka på.

Kram ?

Hej och välkommen. Vad insiktsfullt att se sina problem och leta hjälp. Jag blir så glad när sånt händer. Själv hade jag ingen aning ( förträngde) problemet i din ålder. Här kan du få både tips, råd och hjälp. Jättefint forum för oss som är promblem drickare. I övrigt finns ju mycket litteratur och youtube inlägg om sjukdomen, som kan hjälpa en på vägen. Ett råd, ta all hjälp du kan få och ta en dag i taget, så ska du se att allt klarnar. Kram Jullan