Morpha

Min sambo har alkoholproblem. Vi har varit tillsammans i 5 år och har ett gemensamt barn på 1,5 år. Som jag förstår det har han inget sug efter alkohol, men när han väl dricker blir det alltid för mycket och okontrollerat. Han kommer till en gräns då han slår över och blir en annan person. Nonchalant, otrevlig, och dryg. När han blivit så full får han extrem ångest och fortsätter dricka dagen efter för att klara av dagen. Och så kan han hålla på i flera dagar. Ibland sjukskriver han sig för att dricka måndagen efter en helg. Han har ett jättebra jobb som han verkar sköta bra och jag tror inte att hans kollegor vet hur det står till. Jag känner inte att jag kan räkna med att han tar hand om vårat barn. När jag gick tillbaks till mitt jobb efter föräldraledigheten och han skulle vara ledig hade han en sån suparhelg som ledde till att han drack hela min första arbetsvecka. Så jag fick ordna barnvakt den veckan. Sedan kan det gå en månad utan att han dricker alls och då känns det bra. Jag ser att vårt barn märker när han är full och blir lite obekväm. Jag vill inte att han ska växa upp med sådant alkoholbeteende. Jag tycker att det är tragiskt att min sambo tycker att alkohol är så viktigt och att han ofta låter alkoholen ta över en helg då vi kanske planerat att göra något kul med familjen. Jag blir arg, äcklad, besviken och ledsen. Jag får naturligtvis också ta hand om vårt barn i princip helt själv och kan inte räkna med någon hjälp. Om vi separerar är jag rädd att han ska börja dricka mer och jag kommer inte att vilja dela vårdnaden. Vad tror ni, kan det bli bättre? Han har lovat att vi ska prata med någon om hans problem och han verkar uppriktigt veta att han har problem. När han är full "erkänner" han att han aldrig kommer sluta dricka men när han är nykter säger han att han kan inte fortsätta på detta sätt då han förstör för vår familj. När han är nykter är han den personen jag blev kär i. Trygg, lugn, snäll, rolig och smart. Men han fortsätter att ta sina korkade beslut att dricka.

Oj då, när jag läser detta ser jag mig själv! Har samma problem fast med två barn. När han är nykter så är han det snällaste människa i hela världen men när han drycker så är det kaos! Han hittar alltid någon anledning att dricka. Ibland är det problem med jobbet men oftast säger han att det är mitt problem för att jag är alltid arg när han dricker och det kommer inte hjälpa om han inte dricker heller ? jag vet inte vad jag ska göra. Vågar inte ta något annat steg ännu och hoppas hela tiden att han ska ändra på den. Jag vill bara ha det lugnt hemma.

Och du är inte ensam med problemet... ibland hjälper bara att man pratar med någon om detta
Vara stark och ta hand om ditt barn

Morpha

Vad tråkigt att höra att du har samma problem som jag! Det är så synd att alkoholen ska förstöra så mycket när det är bra i övrigt. Har ni pratat med någon utomstående om det?

Morpha

Nej inte än, vi ska boka ett möte och gå tillsammans. Hoppas att det gör att han inser att problemet påverkar oss andra mycket och att hans beteende är långt ifrån normalt. Tänker att det kan hjälpa att höra från någon utomatående. Och att han kan få tips på hur han ska tänka för att undvika att dricka i framtiden.

Om han väljer supa ned sig om du lämnar ärvde hans val. Du ska inte fortsätta bo med honom för att försöka rädda han från att dricka. Är själv missbrukare och att du lämnar honom kan bli en ögon öppnare el så väljer han att dricka och skylla de på dig försatt få anl till att dricka. Så fungerar vi. Så ställ krav antingen tar du tag i dina problem jag finns här och stöttar dig. El så går vi i sär om du fortsätter välja alkoholen.

Bra att han vill boka ett möte och ta första steget. Hoppas det blir bättre!
Min man accepterar inte att han har problem alls. Jag tänkte boka tid själv och gå och prata med någon så få jag lite hjälp med hur ska jag reagera i min situation. Det är inte lätt...

Morpha

Tack för att du är så ärlig! Ja, det blir tillslut så om han inte slutar. Vill dock ge honom en chans till och hoppas att det blir bättre av att prata med någon. Om det inte blir bättre får jag göra som du säger och lämna honom.

Morpha

Nej det är inte lätt! Hoppas verkligen att det går bra för er. Pch hoppas att han inser och erkänner att han har problem. Känns som första steget till att det ska bli bättre.

Sillatoast

Kolla om han kan få möjlighet att testa Previct. Då får han svart på vitt data på hans alkoholkonsumtion. Det går också lägga till att ett meddelande skickas automatiskt till dig om hans alkoholtest visar positivt.

#redigerat av admin#

Hej Sillatoast, vi var tvungna att redigerat inlägget då vi alltid tar bort sådant som kan länka till sådant som är reklam, kostar pengar och så vidare. Fint såklart att du vill hjälpa och komma med tips.

Hoppas du hittar mycket här inne som blir hjälpsamt för dig!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet