Lomalu

Jag försöker varje gång att be honom dricka mindre men han har en ny kompis och de super tills de inte vet vad de gör. Förra torsdagen ramlade han över en kärra och bröt fm revbenen men går inte till doktorn
Han kommer dag två till mej och har kört bil och det första han säger jag måste ha en öl sen är han igång igen.
Jag har fått svårt att sova jag har ont i magen och känner mej oattraktiv då han kontaktar andra kvinnor på fyllan vilket han alltid förnekar trots att det finns bevis i telefonen.
Åter igår på fyllan med kompisen jag vågar inte ringa och vet inte vad jag ska säga till honom.
Jag vet inte hur jag ska må bra eller om hur jag ska sluta oroa mej för denna man

Har liknande tankar och utmaningar som du .. Löser inte din situation, men kanske känns bättre då någon liksom - förstår.
* att inte våga prata /ringa
* att vara orolig
* svårt att sova

Jag har försökt tänka ut vad som gör att jag mår bra, eller snarare mår mindre dåligt, och att hitta på sådana saker. Att också på något sätt avleda mig för att komma fram till hur tackla läget.

För att slippa tänka så mycket, t ex tog jag kontakt med en vän jag inte pratat med på länge. Vi drog iväg på picknic. Gör inte jag sådana här saker, skulle jag få totalt spader och tyngas ner.

Glöm inte dig själv i kaoset. Kram. ?

Lomalu

Tack för tipset att göra något annat med en vän!
Som sagt man blir alldeles snurrig av alla känslor som man inte kan hantera som man vill till
någon man älskar och som luktar illa av fylla så man inte kan röra vid personen eller får för han är så irriterad för något påhittat som man inte ens gjort.
Jag har i alla fall hittat hit nu och vill ha det bra.
Jag ska ta kontakt med en kompis och göra nåt kul!
Tack Tröttiz

Är inte anhörig men missbrukare, ställ krav på honom, sök hjälp el vi går i sär. Om han väljer alkoholen, lämna. Jag personligen hade aldrig accepterat att den jag bor ihop med kontaktar andra kvinnor el sätter sig själv i fara. De vill inte jag stå vid sidan av och se på sker. Ja han kanske super ner sig ännu mer men helt krasst är de hans liv och val. Varför ska du gå runt och må dåligtmoch ha ont i magen försatt han dricker? Sök stöd och hjälp till dig själv och ställ krav på honom nu ärvde dags att välja spriten el mig.

Lomalu

Ja det är dit jag försöker komma. Att ställa krav och stöd i mina beslut.
Jag har ett förflutet med män som misshandlat och förföljt mej när jag försökt avsluta tidigare är därför för tillåtande har jag förstått.
Tack för ditt inlägg jag ska ta till mej dina råd.

Modigt och klokt att skriva här och berätta, det är ett steg mot att ta bättre hand om dig själv!

Du är bekymrad både över hur du ska kunna sluta oroa dig över honom, hur du ska kunna må bra och det låter som du ständigt hanterar olika akuta situationer. Du berättar också att du tidigare varit i en relation med misshandel, förstått att du själv har mönster att arbeta med som handlar om att ge för mycket av dig själv och ta ansvar över sådant som inte är ditt ansvar. Bra att du är medveten, det är steg på vägen även det.

Det du beskriver är att när du tidigare försökte sätta stopp i den andra relationen ledde det till misshandel och förföljelse, inte konstigt då att du blir rädd och har svårt för att sätta gränser i denna situation.

Sanningen är att det är klokt att du lyssnar in det också, är en person onykter, redan aggressiv etc. så finns det risk för våld och då kan det vara bra att ta hjälp utifrån när man börjar göra annorlunda. Sätter gränser etc.

Jag skulle rekommendera att du tar kontakt med Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 de har öppet dygnet runt, anonymt och kostnadsfritt. Tänker att de kan hjälpa dig att prata om det du tidigare varit med om och även det som sker nu, att sätta gränser i en riskfylld situation på ett säkert sätt.

Du gör ju såklart som du vill och det som passar dig bäst!
Fortsätt såklart skriva och läsa här. Hoppas något av detta blev hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

både att ens man super så han varken vet vad han gör eller säger och att han kontaktar andra kvinnor på fyllan. Känner även igen mig i dina känslor: man känner sig oattraktiv, svårt att sova och koppla av. Till slut tappar man bort sig själv, vet inte vad som är rätt och fel, tror man överdriver mm. Jag gjorde en lista på hur jag vill att det ska vara i ett förhållande och sen skrev jag en lista på hur jag hade det i verkligheten i mitt förhållande (med en alkoholist). Då såg jag väldigt tydligt att jag inte hade det alls bra. Kanske något du skulle ha nytta av att göra! Jag lämnade för tre år sedan. Dom tre åren har jag investerat i mig själv, jobbat med mig själv. Har precis som du fler dysfunktionella förhållanden i bagaget. Man slutar lita på sitt eget omdöme. Vänd fokus till dig själv, jobba med dig själv, stärk sig själv. Ställ frågor till dig själv och försök svara. Typ hur vill jag att min framtid ska se ut? Vart vill jag bo? Vad drömmer jag om att göra?Lär känna dig själv på djupet Upptäckte för egen del att jag inte visste hur jag skulle göra för att lyssna på mig själv, ta hänsyn till mig själv, visa mig själv kärlek och respekt. Det har jag tränat mycket på nu. Kram

Lomalu

Hej och tack för dina råd!
Jag har nu tillbringat en vecka med denna man som återigen visat plötslig aggressivitet när jag bad honom dricka mindre. Jag har observerat hans beteende och tagit egna beslut och inte avstått från att göra saker själv då han inte kan delta p g a att han måste sova ruset av sig m m det kändes skönt men han har även blivit mer tydlig med att han inte gillar att jag gör saker själv så ditt råd att ta kontakt och hjälp av kvinnofridslinjen är jag tacksam för.
Jag är glad att kunna få skriva om detta då det känns bättre när man skrivit av sig.
Lomalu

Lomalu

Hej och tack för råden!
Speciellt det om listan om hur ett förhållande ska vara och hur min framtid ska se ut!
Jag har nog börjat lite att försöka se tydligt hur det ser ut med denne man och det blir tyvärr bara värre för var vecka.
Jag har börjat lite smått med att genomföra det jag vill göra men det är svårt när man kommer hem och man blir förhörd.
Jag ska börja träna på att försöka se vad jag verkligen vill nu tänkte jag.
Tack igen!
Kram Lomalu