erfarenheter av LVM

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Dearself
erfarenheter av LVM
Dearself
erfarenheter av LVM

Finns det någon som har erfarenheter av LVM här? När det väl gått till förvaltningsrätt, blir det alltid tvångsvård då eller har era anhöriga ( eller ni själva med beroende) friats? Har ni upplevt att ni / de blivit " väl behandlade" av personal där. Vi väntar fortfarande på domen som bör komma när som helst. Min son behöver en längre vårdtid och är väldigt sjuk i sitt beroende men jag är orolig för hur han ska må av inlåsning. Han är känslig och mjuk, absolut ingen tuff och hård kille och orsaken till hans beroende är i grunden självmedicinering av ångest och dåligt mående . Jag har så dubbla känslor kring detta. Livrädd för hans liv om han inte får det och orolig för hans psykiska hälsa om han hamnar där.

gros19
Förstår din oro, men när det

Förstår din oro, men när det går så långt som till LVM brukar man ha prövat all hjälp som finns att få på frivillig väg. Då handlar det om personens liv som är i fara om han inte blir drogfri. Det är ju förvaltningsrätten som dömer till vård enl. LVM eller inte. En dom kan överklagas till kammarrätten, men då måste man ju ange skäl till det.

Din son är känslig och inte alls tuff, precis som min son som också varit på LVM hem. Generellt sett så tror jag personalen är väldigt bra på hemmen och jag har träffat många som vistats på olika LVM hem, men aldrig hört att någon blivit trakasserad på något sätt, även om det kan vara lite högljutt ibland. Som jag sa i en annan tråd så är man inte inlåst hela tiden utan man kan efter en tid komma till ett vanligt behandlingshem som man väljer tillsammans med sin handläggare. Man önskar självfallet inte att ens barn ska bli inlåst, men ibland tyvärr nödvändigt och föthoppningsvis leder det till att din son får den hjälp han behöver för att slippa ångesten och därmed få möjlighet att må bra. Ibland gör man utredningar under tiden på behandlingshem och det är bra för då kan man lättare se vilken hjälp din son har behov av. För din del kan det bli en möjlighet till återhämtning och att slippa den ständiga oron.❤

Dearself
Tack Gros19

Jag tror det blir bra när han väl är där och lite tid fått gå. Det är så märkligt med denna sjukdom. Just nu är han hemma hos mig och är drogfri sedan 3 dagar i väntan på besked. Då kommer den vanliga personen fram och mitt hopp kommer direkt .
Den senaste veckan har bestått av ett akutbesök med ambulans, förhandlingen i förvaltningsrätten, hot pga en skuld som jag betalade mot att han kom hem i väntan på Lvm ( brukar inte göra det i vanliga fall ) och sedan upptäckte vi att en "drogkompis" stulit allt som kan säljas i hans lägenhet. Allt under en vecka, det finns inget normalt kvar i det här livet och i de stunderna är det kanske 10 % kvar av min son.

gros19
Förvaltningsrättens dom

När man ser din beskrivning av senaste veckan så är det lätt att förstå att det måste bli ett stopp och det är ju vad som sker vid LVM. Det brukar bli betydligt bättre än vad man tänker sig är min erfarenhet. Vi har en tendens att alltid se det värsta, som om vi trodde man kunde skydda sig mot besvikelser på så sätt..

Nu har du haft några dagar med en nykter och drogfri son och ta vara på dom dagarna. Klart det tänds ett hopp så fungerar vi och din son har ju levt ett annat liv för inte så länge sedan. Önskar att du nu också får den hjälp du känner att du har behov av.

Vill berätta en sak vad det gäller domen vid LVM, om det nu blir så, och det är att normalt sett tar det ett par veckor innan en dom vinner laga kraft, men när man ansöker om vård enligt LVM brukar man ofta yrka att domen ska gälla omedelbart. Vet inte om ni är informerade om detta?

Dearself
Förvaltningsrättens dom

Han fick domen idag och det blev LVM. Tack för att du peppar. Har pratat med benandlingshemmets föreståndare idag och jag tyckte ändå att det lät ok!

gros19
Så skönt känner jag spontant.

Så skönt känner jag spontant. Det var verkligen illa och kunde slutat ännu värre. Hoppas du får möjlighet till återhämtning och att börja leva ditt eget liv. Säkert skönt även för din son även om han känner oro. Det hade nog alla gjort under sådana omständigheter.

Personligen tycker jag att det var bra att du betalade hans skuld så han slipper oroa sig för det och är skuldfri när han kommer hem. Tvärtemot vad man säger enligt Minnesotamodellen som jag tycker är mycket bra som behandlingsmodell. Det finns inte några lösningar som passar alla är min är min åsikt och att följa en manual fungerar inte alltid. Sedan är jag också lite nyfiken och undrar vilket hem han ska till jag har varit på en del. Självklart behöver du inte svara! Önskar att ni båda får en tid i lugn och ro.

Dearself
Hessleby LVM

Hessleby LVM ska han till. Jag tycker det känns som ett av det bättre ställena så det känns bra!

gros19
Säkert jättebra där har jag

Säkert jättebra där har jag varit. Skönt han kom dit.

Ragna
Hoppas innerligt...

...att detta kommer att leda till något gott för din son, och att du själv får en andhämtningspaus. Din kontakt med stället, och Gros19:s erfarenheter låter betryggande. Förstår verkligen de dubbla känslorna men det verkar ju helt klart att detta är nödvändigt nu, han behöver en längre drogfrihet för att komma ur det akuta tillståndet med abstinens. Håller tummarna och tänker på er!

Dearself
Ragna

Tack Ragna! Han kom precis dit och ringde därifrån. Mkt ångest och i början väldigt låst! Lider med honom samtidigt som jag känner mig så lugn att han inte är ute och far här hemma och drogar. Hoppas verkligen detta leder till nåt gott!
Längtar efter att kunna leva lite normalt utan all oro som tagit över allt den senaste tiden!

Azalea
Min man fick också LVM

Han blev dömd till 6 månader och åkte in i januari.
Måste säga att det var väldigt bra för oss anhöriga samtidigt som för honom.
Alla fick en återhämtning och fick vila under den tiden när vi kunde släppa allt ett tag.
Det var skönt att han blev omhändertagen och andra fick ta över ett tag.
Passa på att vila och ta hand om dig nu så du blir starkare.
Kram Azalea🧡

Dearself
Tack för svar Azalea

Känner också så, att jag ska få möjlighet till ett helt normalt liv några månader. Har läst lite i din tråd också. Så sorgligt när beroendesjukdomen gör dem så sjuka och personlighetförändrade. Lycka till med allt ditt! Kram